Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 юни 2010 г.

По темата за "епохалните енергийни проекти" нашите медии обслужват официалната позиция на Кремъл, а не българските интереси!

Алекс Алексиев, научен сътрудник на Хъдсон Институт, Вашингтон D.C., пред Агенция “Фокус” заяви:

Руските енергийни проекти (за Балканите) са проекти, които преследват по-скоро политически, отколкото икономически цели. Главната им цел е да продължат българската енергийна зависимост от Москва, както и да осигурят на Русия (например посредством „Южен поток” или „Северен поток”, които поляците вече наричат "Молотов–Рибентроп поток") нови възможности за енергиен шантаж спрямо Европа. По мое мнение, фактът, че България двадесет години след падането на комунизма е все още почти напълно зависима от Русия за газ и петрол, е един скандал, на който е крайно време да се сложи край. Ако Борисов успее да се пребори със силните интереси зад тази зависимост и да я прекрати, това ще е едно ключово постижение... Големите трудности, които имахме като държава при прехода от тоталитаризма към демокрацията, до голяма степен се дължат на добре окопаните проруски интереси като се почне от комунистите и Държавна сигурност, и се стигне до енергийната мафия.

Разбира се, абсолютно прав е А.Алексиев, просто такава е истината - и трябва да си платено руско мекере като президента Първанов за да не съзнаваш това. А ето какво пише един коментатор, чиято позиция изцяло съвпада с моята собствена, което ме освобождава от необходимостта да правя свой коментар по темата:

За мен е скандално как мнения и анализи като това - Алекс Алексиев: добро начало на освобождаването от руската енергийна зависимост - с ясно изразена позиция, която противоречи на руските интереси, напълно отсъстват от големите медии в България!

От Путин до Лилипутин, от Алла Пугачова до „Любе“ и от Румен Овч. до Андрей Пантев не може да се размине човек колко пъти отвори вестник или включи телевизора. Но колко пъти сте чели интервюта с Гари Каспаров, Борис Немцов или който и да е от тези достойни руснаци, които искат Русия да не бъде държавата на мутрите, водката и КГБ?!

Всичко разминаващо се с официалната позиция на Кремъл е натикано в ъгъла и заметено под килима!

ГОВОРЯ ЗА МЕДИИТЕ В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, А НЕ ЗА РУСИЯ! ТАМ Е ЯСНО!

За съжаление и тук е ясно:

България е протекторат на Русия. Политически, икономически, културно и енергийно. Дори и по линия на организираната престъпност.

Написа: Kostadin

А моя милост добави под неговия коментар следните думи:

Смятам, че всички български медии и блогове, които искат да оправдаят това име, а именно, че са български, са длъжни да разпространят тезите от интервюто на Алекс Алексиев. Ето, това правя и аз с помощта на един от коментиращите тук: По темата за "епохалните енергийни проекти" нашите медии обслужват официалната позиция на Кремъл, а не българските интереси!. Смятам, че по теми от съдбовна национална значимост като тази следва да сме единни в защитата на нашите интереси като народ и като държава.

Призовавам: Да направим всичко, зависещо от нас, за да се получи едно гражданско-блогърско цунами за натиск върху управляващите, та да наберат куража и да защитят българските национални интереси в условията на толкова безцеремонен руски натиск!

От нас, гражданите, много зависи: ние не само можем, ние сме дължни да принудим управниците да се съобразяват с интересите на България, а не с интересите на ченгесаро-кагебистката клика около Путин и Първанов!


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте:

Подписка за неиздадена още книга може да спаси от провал намерението да бъде изобщо издадена

Банкови сметки за подпомагане на блога, на вестник ГРАЖДАНИНЪ и на списание ИДЕИ


ПРОЧЕТИ електронния вариант на излезлите досега броеве на сп. ИДЕИ

ЗА КОНТАКТ

Няма коментари: