Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 24 ноември 2007 г.

Самопризнание, че ни управлява правителство на лъжата, на измамата и на далаверите

Всички аргументи на правителството по време на учителската стачка, че изхарчването на повече пари ще предизвика хиперинфлация, срив на фискалния резерв, ще подкопае покупателната способност на лева, валутните резерви на страната и т.н. се оказаха фалшиви аргументи, изцяло лъжливи, измамни.

Това заяви лидерът на ДСБ Иван Костов в кулоарите на парламента по повод направеното вчера искане от правителството за даване на разрешение от парламента за изразходване на 700 млн.лв от излишъка на държавния бюджет. Тези пари с преизпълнението на приходите, т.е. плюс 304 млн.лв. стават 1.004 млрд.лв., за които се заявява желание да бъдат изхарчени до края на годината, поясни Костов. Това, което вчера поиска правителството е признание за измама, обобщи Костов, като се противопостави на начина, по който е поискано разрешението за изхарчване на тези пари.

Според Костов излиза, че Народното събрание трябва да подпише един празен чек, тъй като в искането най-общо било записано, че парите ще се изразходват за пътна инфраструктура, енергетика, телекомуникации, временни безлихвени заеми към общините, без да се казва за какво точно и по коя програма. Казано беше вчера, че ще се дадат по 50 лв. на пенсионерите, което е жалка сума, изтъкна Костов. Веселин Методиев пък добави, че единственият начин да бъдат изхарчени исканите пари от излишъка е за 13-та и 14-та пенсия и заплата.

Поради некомпетентност, несъобразителност и необясним инат от страна на управляващите, те нямат никава готовност да похарчат 1 млрд. лв. в оставащите до края на годината дни, заяви Костов. Той поясни, че за да стартира конкурс за автомобили на МВР да преследва бандитите са необходими съответни процедури и сроковете ще отидат в следващата година. ДСБ няма да подкрепи това искане, категорично заяви Костов.

Позиция на ПГ на ДСБ по повод искането на правителството да бъдат изхарчени 1 млрд.лв. от излишъка, дата: 23-11-2007

4 коментара:

Анонимен каза...

"Веселин Методиев пък добави, че единственият начин да бъдат изхарчени исканите пари от излишъка е за 13-та и 14-та пенсия и заплата."
- има и друг начин - уродливата триглава ламя да ги погълне.

Ангел Грънчаров каза...

Тя, ламята, вече почна да лапа цял един милиард от излишъка, който спешно ще излапат за един месец...

Анонимен каза...

Аз едно не мога да разбера. За какво са им ТОЛКОВА много пари. Те отдавна имат достатъчно, че да си живеят охолно до края на дните.
За какво са им ПОВЕЧЕ пари?

Анонимен каза...

Наглостта и лицемерието на управляващите нямат край.