Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 28 ноември 2007 г.

"Сговорна дружина планина повдига"

- Винаги съм се чудил, като как така при толкова "гениални" водещи персони, като почнеш от Тодора Живков и стигнеш до Серги и Доганчето, Волена, Симо и Бойко пожарникарчето, все сме си на последно място по жизнен стандарт в Европа... Това е показателя, господа офицери и бойкови поцелуйковци! Да, вие сте на яслата и все ще хвалебствате до побъркване, само не разбирам оскотялия Вуте, който все ви се връзва и най-старателно избягва да мисли (Най се мразим кога се замислим).

- Всъщност отговорът на този въпрос би отговорил и на други като „Кога ще отлепим от дъното?“ например.

- Психиката на тези, които гласуват за идеи, и на тези, които гласуват за предполагаеми „герои“ и „спасители“ е много интересна тема за дискусия.

- Ако не сте доволен от Бойко, това си е за ваша сметка. Аз съм доволен от развитието на София в последно време.

- В един и същ град ли живеем?

(Това е малък откъс от една дискусия в блога, който обаче съдържа важни моменти. Моменти, които много говорят и казват нещо значимо. Които е добре да се осмислят повече. Ето затова ги публикувам в отделна тема. Та да се мисли по тях не само от мен, а от повече хора. "Сговорна дружина планина повдига" - нали така казваха старите хора? Аз съм индивидуалист, но приемам, че има нещо вярно в тази поговорка: когато все повече здрави, а не болни личности, когато личности, които точна знаят какво искат и защо го искат, които прекрасно съзнават своите собствени коренни интереси обединят силите си, едва тогава ще настъпи благоприятен поврат на нещата у нас. Бойковото движение съдържа хора от "кол и въже", тя нямат сродяваща ги идея освен интереса на властта, освен лакомията за власт; по тази причина аз не свързвам нищо позитивно за страната с него. Но когато както казах повече мислещи и истински десни хора се обединят, тогава нищо няма да може да спре действителния поврат към по-добро, който аз свързвам с (въз)раждането на автентичната десница. Която именно по идея съдържа най-здрави, качествени личности, обединени от ценности, а не от пошли интереси, които истински милеят за голямата общност просто защото не искат нищо наготово от нея, ала искат само свобода и просперитет благодарение своята лична инициативност и благодарение на собствените сили...)

2 коментара:

Анонимен каза...

луд умора няма, само се поти :-)

Анонимен каза...

У нас битува поговорка, която се ползва от доста "сериозни"хора и минава за голяма мъдрост.
"За лудо работи, залудо не стой".
Ако има нещо да бъде ненавиждано в цивилизования свят, едно от тях е да се "работи за лудо".Възхищавал съм се на млади и възрастни, на учени и не до там доучени, как сериозно обмислят всяко нещо преди да го подхванат, как го оглеждат от всичките му страни, как без да се срамуват го дискутират с всеки запознат от всичките му аспекти - и като че ли това е най-важната и най-трудната част на цялата работа - после всичко е въпрос на добра организация и дисциплина.
Да, бе, също като у борческо БГ..