Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 4 декември 2007 г.

Политиката и демокрацията у нас вече станаха... проститутки!

По данни от абсолютно сигурен източник, ползващ се с пълното ми доверие, партията, която най-много и в огромни мащаби е пазарувала гласове на избиратели през наскоро отминалите местни, е партията на народния трибун бат Бойко Борисов. Назоваваща се ГЕРБ, но само за заблуда на класовия враг. ГЕРБ значи "граждани за европейско развитие на България". Чатнахте ли сега? Бат Бойко и тук е най-добър: купил си е наскоро с пари доста градове. Сега е модерно като си богат да си купуваш... град. Или държава примерно. Чувства също може да се купуват, щом вече политиката и демокрацията ни станаха... проститутки. Но не се ли оказва по този начин, че този наш "титан на демокрацията" си е купил с пари и самата народна любов?!

Да, наистина разговарях с хора, които ми дадоха тази информация за масовото пазаруване на гласове от страна на местни активисти на ГЕРБ - мутрички, ченгенца и милиционери от запаса! - и самите тия хора ми повериха тайната, че все още не им били доизплатени окончателните пари: понеже кандидатът им бил спечелил, та парите им трябвало да се удвоят. Ама още ги чакали де: всеки момент щели да пристигнат. Изразих мнение, че ще има доста да чакат, ала хората ми казаха, че не било така: щели да платят със сигурност, щото се задавали нови избори, парламентарните. Има логика в тия твърдения, затова си замълчах.

Ще плати бат Бойко - казаха ми ентусиастите на ГЕРБ от избирателния корпус - понеже човекът има много пари и не е скръндза като другите. И знаел как стават работите: с пари стават. Ако не стават с пари, стават с повече пари. С много пари всичко става. Следващата цел на донът е да овладее Парламента. Ще требе яко да пазарува гласове, но он може. После ще си купи каквото пожелае, оти като е на власт, парите ще му се удвоят и утроят. Он знае. Много го бива. Ке го разцелуваме тоз наш народен гений от любов народна. Но и любовта народна, казах, си чини своите пари.

Разговарях в този дух с моите приятели, които, както се оказа, били минали под флага на ГЕРБ. И се чувстваха горди някак си, понеже за първи път виждали конкретен келепир в политическата агитация. "Агитираш", сиреч купуваш гласове или души, а за всека опазарена душа ти се полага паричен бонус. Колкото повече гласове купиш за бат донът, толкова повече новички банкноти приветливо шумят в джоба на панталона ти. Ей туй изпълваше със съзнание за добре изпълнен дълг моите приятели, които минали вече на служба на ГЕРБ. Писнало им било да бъдат идеалисти, които се жертват само за едната идея, както преди било в СДС. Сега всичко се осребрявало с новички, приятно шумящи парични знаци. Да живей демокрацията най-после, дето ни сполетя!!!

Аз си подозирах, че след като медиите почнаха да шумят за "купуването на гласове" някак си "по принцип" и "без адресат", явно тук е намесен техният идол бат Бойко, понеже за него лошо не може да се каже. Който каже лошо, му подрязват квитанциите, както примерно се случи на мен: изгониха ме от всички вестници и медии заради моите волни изказвания около нашия народен кумир. Ако обаче хвалиш батка си Бойка, ще прогресираш почти колкото него. Е, не чак толкова де, но все нагоре и напред! Та значи говореха си че "се купували били гласове", ама от някакви "неидентифицирани летящи обекти", сякаш от марсианци се били купували. Още тогава си рекох, че явно бат Бойко ще да е избретил тази нова технология за спечелване на народните чувства. Он сичко може. Първом си купи любовта на всички репортерки, дето все си мечтаят да му опипат някой ден мускулите, после спечели водещите на утрешните блокове на всички телевизии, също и главните редактори на всички вестници. После благодарение на тази добра инвестиция почна неговият неудържим възход. "Типинг пойнт" ли?! Нема такова нещо бе, брате, парица у нас изпокон веков си е царица! Сичко се пазарува и купува. С пари и с повечко пари. Ето сега бат Бойко пак си купи пак кметския стол, неговата партия овладя по съвсем пазарен метод голяма част от градовете, а утре ще си купи и... самата държава. Оти да не си я купи: он сичко може! За народен титан като него нема невъзможни неща! Ашколсун бре, бабаитлар!

Туйто. Какво друго да каже човек? Да видим дали дон Бойко ще може да си купи и признанието от страна на Европейската народна партия че е... "десен". В Европа такива неща не се купуват, ама знае ли човек: и европейците душа носят. А бат ви Бойко познава добре скритите пружини на човешката душа. Учил е тия неща навремето в милиционерската академия. И в БКП-то ги е учил, дето е стажувал, за да овладее технологиите на политическата експанзия. И от бай ви Тодар, и от Симеона все нещичко е научил тоя наш герой. Да видим дали нещо от Уго Чавес ще научи сега. И от Путин дали нещо ще научи. Он си ни е ученолюбив. Он може. Сичко, бре, как какво?!

1 коментар:

Анонимен каза...

анонимни алкохолица клепат Бойко пред луд философ.
идилия.