Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 31 юли 2008 г.

Ох, г-н Министре, олекна ми на сърцето - ще зина да запея даже!

Тая сутрин се събудих с крайно невесело, направо с противно настроение: изобщо не разбирах на какво се дължеше то. За щастие в блога на самия министър на външните работи (или, както той го е написал по европейскому: The Blog of the Foreign Minister of the Republic of Bulgaria) попаднах на статията Истерията с европейските фондове, която разсея душевните ми терзания. Нещо повече, промени душевния ми тонус и ето сега аз вече съм невероятен оптимист. Затова и вас, разбира се, искам да заразя с оптимизма, който блика примерно от ето тия думи на нашия многоуважаван и напредничав министър:

"... вземат се ефективни мерки за предотвратяване на кражбите от европейските средства... "

Или пък какво ще кажете за това:

"... по това работим много интензивно с европейските партньори, които също искат да използват очевидната политическа воля за справяне с проблемите... "

Балзам, истински целебен мехлем са тия думи по изтерзаното ми от съмнения сърце! Ето че те ми капнаха като медец на сърцето: и да е имало кражби, вече "най-активно се работи по предотвратяването им", ох, отдъхнах си направо! Ето че същите тия, дето крадоха, са доживели страхотен вътрешен поврат и от крадци са станали притежатели на "очевидната политическа воля за справяне с проблемите" - ашколсун, бравос на тия герои! Щото, знайно е, краденето е подобно на наркотик, ала ето те комай имат такава несъкрушима воля, че вече не само че повече няма да подкраднуват, ами и ще работят по "предотвратяване на кражбите"! Забележете как успокоително звучи този израз "предотвратяване на кражбите", направо нямам думи, трогнах се, ще се разплача!

А какво иска тая гадна опозиция бре?! Иска да издърпа властчицата от ръцете на тия наши самоотвержени титани, дето победиха стоически склонността си към крадене и на тая почва се превърнаха в самоотвержени борци против краденето! Как така, да им дадем властта, та други ли да крадат бре?! И с какво са го заслужили ако смея да попитам? И то не какви други да ни крадат, ами да се изложим на риска да ни крадат аматьори! Дето изобщо не стигнали до съвършенството на досегашните ни крадци, пардон управници, които пък, както сега откриваме, преживяха направо ренесансовия по мащабите си поврат от крадци да станат борци против краденето! И то не какви да е крадци и борци, ами с "очевидна политическа воля за предотвратяване на кражбите"! Изводът, който разсея всичките ми терзания и изгони смута от душата ми, е този: самоотвержено борещите се срещу кражбите крадци са велико постижение на нашата политическа система, дори по-велико от онова другото, с което смаяхме света. А именно: като се помъчихме да победим мафията, туряйки самата мафия на власт! Един вид като направихме опит да накараме мафията да се самопобеди, сама да се унищожи! Понеже, знайно е, властта развращава, затова потъналата в разврат и пороци наша мафия и олигархия няма как сама да не докара гибелта си! Не сме ли народ, съставен все от гении, а, кажете ми де?!

Ето като осъзнах тия револуционни и авангардни идеи на нашия най-напредничав и най-европоиден министър в туй правителство, който е по-напредничав в европеизма си даже от Гоце и от Дмитриевич, аз се успокоих тотално и от днес вече съм нов човек: не ща избори, мразя опозицията ни, която даже е и неспособна да краде като хората, вярвам на правителството, което не само че допусна невиждана по света вакханалия на кражбите, ами има и волята само себе си да победи, и ето, сега вече има невижданата никъде по света енергия да победи собствената си титанична склонност към крадене! Ето като осъзнах това, аз се преродих, и сега вече съм нов човек!

Защото как да не се гордее с тия наши постижения човек?! Трябва да е изрод или ненормален за да не се гордее: аз вече не просто се радвам, аз ликувам, че съм българин! Че съм част от нацията, която постоянно смайва целия свят с изобретенията и постиженията си! Ето какво значи да имаме толкова умни и проницателни министри като таварищ-господин Калфин, който с три фрази превзе тази сутрин сърцето ми така стремглаво, че аз вече хептен не съм опозиционер! Аз от днес ставам патриот, и то не какъв да е, ами национално отговорен - понеже извор на моята патриотична гордост са великите постижения на това наше правителство, победило за първи път в историята ни краденето из родните български простори!

И за финал ето още нещо, което ще предизвика мед да потече и по вашите сърца, скъпи ми умни наши сънародници; то е казано пак от нашия толкова смел в изразните си средства министър:

"... Следователно няма отнети пари, има пари с риск от изгубване и то съвсем не в размерите, в които пишат медиите."

Така е, олекна ми вече, а на вас олекна ли ви бре, фармасони неедни, дето сте все недоволни!? Абе оставете глупавите си страхове, повярвайте на министъра си, особено когато пише и това: "... дали българските граждани имат интерес от подобен непочтен политически нагон или приоритетите им са други." Схванахте ли сега, изяснихте ли си приоритетите?! Разбрахте ли сега кое е почтено и кое е непочтено? Разясни ли ви ги човекът тия неща? На мен всичко ми изясни и аз вече му вервам много, на Калфин имам предвид, не на царо. Моят приоритет оттук-нататък е: да чета във всяка ранна утрин блога на г-н Калфин, та да изпълвам с оптимизъм и с национална гордост нараненото си сърце. Това съветвам да правите и вие. Напред към светли бъднини!

Няма коментари: