Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 6 септември 2008 г.

Уволнението на Станишев: граждански акт с огромен символичен смисъл

Започна подписката за уволняване на некадърното, арогантно, крадливо, лъжливо и поради всичко това срамно и унизително за европейска България правителство "Доган-Станишев-Симеончо". Тя е предложена на нас, работодателите на правителството, от опозиционните партии ДСБ, СДС, ГЕРБ, инициатори на този съвсем цивилизован акт, който може да активира гражданското общество за по-решителни действия. Това е своеобразен референдум, в който ще се установи каква част от българите са автентични европейци и каква част е все още с азиатско-гоцево-путински манталитет.

Лично за мен тази акция е добро начало, въпреки воя на някои уж радикални среди, които обаче дори несъзнателно правят всичко за бетониране на жалкото и унизително статукво. Защото ако не започнем действия за бутане на позорящото ни правителство ще обречем страната си на нови и нови щети: управлението на ченгесариата, обединен около Гоце и Доган, е изцяло вредно за европейска България. То е и най-решителен опит за връщането на България в прокрустовото руско ложе, където безжалостно се издевателстват с нас. Ето защо и аз вече подписах своята заповед за уволнение на антибългарското правителство - въпреки че съм го уволнил публично много отдавна.

Та който желае да подпише своята заповед за уволнение на Станишево-Догановото правителство може да го направи за една минута ето оттук. Такова едно символическо действие има огромен смисъл за активиране на гражданското демократично съзнание: ние, обикновените граждани, сме работодателите на всички институции. И когато не сме доволни, когато оценяваме, че властта вреди, вместо да допринася, сме в правото си да им отнемем мандата, сиреч да ги уволним.

В други страни самите управници не чакат избирателите да ги уволняват или да протестират, ами когато направят гаф, сами си подават оставката. Да, но това става в цивилизовани европейски страни с демократична култура, а у нас арогантните властници не са способни на такъв нравствен акт. Ето по тази причина се налага да ги уволним. Ако не подадат оставка и продължат да нахалстват да управляват, тогава ще се наложи да им покажем по други начини че няма да е тяхната, а ще е нашата. Ала все отнякъде трябва да се започне.

Днес стартира успешно това общо дело на опозицията из цялата страна. Да е на хаирлия! Докъм края на месеца трябва Станишев да си е отишъл. И да почваме да избираме нови управници, че тия доказаха, че са негодни. Годни са само да крадат. Ако не само не ги уволним, ами не ги и накараме да върнат откраднатото, това ще означава, че българската демокрация не работи. От нас се иска да я задействаме да проработи. Само ние можем да направим това: от нас се иска все по-ескалиращ граждански натиск до падането на арогантната власт. Няма друг начин. Хубавото е, че всичко зависи само от нас, не от тях: ние сме суверенът, а те са наши слуги. Трябва да им дадем да разберат най-сетне това решаващо обстоятелство. Особено на арогантния малчик Дмитрич и на неговите наставници Гоце и Сава Доганов трябва да покажем, че господарите сме ние, а не те.

3 коментара:

Angel каза...

Аз искам да се махне сегашната коалиция и съм съгласен че е срамна за България. Едно ме притеснява обаче и именно това че опозицията се е заела да прави тази подпоска като че ли те ще ни спасяват. Коалицията са същите мошеници като опозицията. Писна ми да се редуват един след друг да ни ебават. Трябва всички на власт да си ходят завинаги. Ако българина продължава да се връзва на едни и същи хора все това го чака.

Ангел Грънчаров каза...

Не е вярно че опозицията са същите: това са глупости! Откъде-накъде всички да са еднакви?! Има огромни различия между политиците, но те трябва да се схващат. Различия в ценностите. Например Костов е вярващ, религиозен, т.е. нравствен човек, а комунистите са атеисти и материалисти. Това е различно колкото е различно небето от земята...

Angel каза...

Видяхме го Костов. А на политиците само лъжите им са различни, за да потдъжрат илюзията че имаме някаква алтернатива. Всъщност хората които решават какво и как ще стане ги командват всичките, а те са там в парламента защото са послушни и могат да лъжат.

А тва за религиозните, айде айде. Човек трябва да може да прави разлика между религиозност и духовност. Духовността е важна и нея не можеш да я намериш нито в парламента, нито в църквата. А в крайна сметка и двете понятия са различни думи дадени на хората, за да не видят че всъщност те са едно и също нещо - средство за контрол и манипулация. Не ме интересува какво говорят изобщо - виж резултата. България лиже гъзовете на чужденците, продава всичко ценно което имаме, а обикновените хора винаги са прецакани. Така е било и преди, ще бъде и в бъдеще, докато хората не се осъзнаят.

Тези въпроси, които ги обсъждат политиците, не ти ли прави впечатление че са само зарибявка. Има само един въпрос в България и всички останали са следствия - кога ще си отиде мафията! Ако не се адресира този въпрос и не се покажат хората които дърпат конците и 100 нови партии и марионетки да поставят пред нас нищо няма да се промени. Трябва да гледаме действията, а не какво говорят.