Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 5 октомври 2008 г.

Подарявам ви своята книга УНИВЕРСУМЪТ НА СВОБОДАТА

През лятото един българин, докторант по право в Германия, пожела да се запознае лично с мен и да си закупи някои от моите книги. Тия дни той ми писа, че особено високо оценява книгата УНИВЕРСУМЪТ НА СВОБОДАТА, намирал я за изключително актуална и полезна. Това именно ме подтикна да я публикувам в интернет, за да може да се ползва от повече хора. Можете да я разгледате ето на този адрес.

В тази връзка написах и изпратих до много блогъри писмо със следното съдържание:

Здравейте! Позволявам си да Ви уведомя, че от днес на свободен достъп в интернет е моята книга УНИВЕРСУМЪТ НА СВОБОДАТА (С подзаглавие "Източниците на достойнството, успеха и богатството"). Можете да я разгледате на този адрес.

Книгата с горното заглавие е писана преди около 10 години, отпечатана беше в скромен тираж (500 екз.) през 2001 година, но отдавна не може да се намери по книжарниците. Оказа се обаче, че книгата звучи особено актуално в наше време, след като страната ни вече е членка на Европейския съюз и след като пред съвременниците ни се разкриват такива големи перспективи. Които обаче ще се останат нереализирани без ясно разбиране на шансовете, които реалността ни предлага. В тази именно насока ми се струва, че книгата ми е особено полезна: всички у нас, особено пък младите хора, се нуждаят от ясно разбиране на собствените коренни и човешки интереси.

Ще се радвам, ако счетете за нужно по някакъв начин да уведомите читателите на Вашия блог за възможността да се запознаят с книгата УНИВЕРСУМЪТ НА СВОБОДАТА. За мен като нейн автор е особено важно тя да стигне до колкото се може повече читатели. Убеден съм, че идеите, развити в нея, могат да импулсират много - особено пък млади! - хора по-уверено да заработят за успеха си. Което в крайна сметка е добро и за България. Моите текстове са писани точно с тази цел: да помагат на хората да преодоляват объркаността си и да почувстват силата си. Сиреч да се овладеят от онази вяра в себе си, без която човек едва ли може да постигне нещо значимо.

Благодаря за вниманието, извинявайте за безпокойството!


Тази е моята инициатива. Подарявам не само на блогърите, но и на техните читатели още една своя книга. Надявам се, не съм направил нещо лошо като си позволих да смутя душевния мир на толкова много блогъри. Чини ми се също, че молбата ми да известят по някакъв начин читателите си за достъпността онлайн на книгата УНИВЕРСУМЪТ НА СВОБОДАТА, не е скандална. Знам ли: ние, хората, сме различни, имаме различни представи за достойно и недостойно, за позволено и непозволено и т.н. - това е толкова естествено! И вероятно трябва да привикнем да се приемаме именно в своята различност.

Кога ли обаче ще дорастем до това доста по-високо културно ниво?


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

2 коментара:

Анонимен каза...

Предупреждавах от много време до какво ще доведе ОЛИРГАХИЧЕСКИЯ модел на обществено държавно управление, но НИКОЙ В ТАЗИ ДЪРЖАВА не прие тази заплаха за сериозна! Сега всички, берем горчивите плодове и депърва още ще берем! Предупреждавал съм също, че при него НЯМА ГРАЖДАНСКО ОБЩЕСТВО, ЛИПСВА СРЕДНА КЛАСА, има 5% КАСТА много богати ОЛИГАРСИ, 10% добре платен административен и медиен слугинаж и 85% бедни граждани - МУЖИЦИ! Има ИМИТАЦИЯ на политически живот, като всички политически формации са едно цяло, превъплъщаващи се от едно в друго състояние, симулирайки някаква дейност! Всъщност няма ляво, няма дясно, център нагоре или надолу! Затова излишно е журналистите и други обществени фактори да обвиняват НАРОДА /гражданите/, че не излизали на протест, или не проявявали съпричастност към една или друг ПРОТЕСТ било то на учители, лекари студенти и т.н. Виновни за това положение са основно ЧЕТВЪРТАТА ВЛАСТ и сега НЯМА ЗАЩО ДА СЕ ВЪЗМУЩАВАТ! С действията си ТЕ убиха гражданското общество и сега случилото се не бе изненада! Вероятно са били засегнати определени интереси и ОЛИГАРСИТЕ взеха мерки! Така, че вече съм посочил рецептата, ТЯ е само една – „ Европейски политически борд с мандат минимум 3 години” и „Европейски комисари във всяко министерство”! Трибунал и търсене на отговорност от ВИНОВНИТЕ за икономическата катастрофа на Държавата! Иначе спасение НЯМА! Дотам са докарани нещата! Останалото е приказки!

Ангел Грънчаров каза...

Здравейте, искам да ви запитам, тъй като говорите в по-личностен план, кой сте вие? Защото така казано, анонимната форма някак си не се възприема нормално...