Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 3 октомври 2008 г.

Самите медии, ако правителството не ги държеше под похлупак, щяха да го свалят

Има политическа поръчка за подслушване на журналисти на най-високо управленско ниво и това би трябвало да доведе до оставката на всяко демократично правителство. Отговорността за скандала с подслушването трябва да бъде поета на най-високо ниво, защото е "спусната" на ДАНС оттам.

Председателят на ДАНС е заявил, че това е поръчка, която им е възложена от най-високо ниво. Как е възможно някой изобщо да се откъсне толкова от реалността в страната, че да дава такава задача на ДАНС? Това не му е работа.

Главните редактори на медии, привикани преди ден в ДАНС, за да бъдат "успокоени", че няма подслушвани журналисти, и депутатите, огласили, че се правят разработки на почти всички медии, са видели различни документи.

Самите медии би трябвало да свалят правителството. Но очевидно то не е демократично, очевидно вече има такива позиции, че може да си гарантира медиен комфорт или да има такава силна преса върху медиите, че да накара те да правят това, което иска.

В този смисъл нещата в България "наистина стоят много лошо от гледна точка на свободата на словото".

Ако следващата власт е демократична, веднага ще падне при такъв скандал. Веднага ще падне. Медиите няма да й простят. Просто една власт, която не държи медиите, не може да си позволи такова нещо срещу тях, защото ще бъде съборена.

Липсват конкретни действия за смекчаване ефекта от финансовата криза. Чува се например от страна на управляващите, че тази криза е добре дошла и ще охлади прегрятата българска икономика. Вие можете ли да си представите най-бедната икономика, икономиката на хората, които не могат да си плащат сметките за парното, да е прегрята?

За предпазването например на строителния бранш, например, който се очаква да е един от най-потърпевшите, може да се помисли за активизиране държавни поръчки в строителството. Трябва да се намали ДДС и дори да се премахне ДДС за първо жилище.

По повод поскъпването на газа и призива на президента Първанов към премиера Станишев да даде публично обяснение заявявам, че първият, който дължи обяснение, е самият Първанов. Нали ходи в Русия, нали участва в сключването на този договор? Да дойде да каже той какво е. Защо не използва собствения си авторитет и не обясни на хората какво се е случило? Защо не поеме някой отговорност за това, което се случва, това, което ще сполети хората? А това, което се случва, се представя едва ли не като международно положение, като американски империализъм.

(Материалът е по публикация в Медиапул, 3 Октомври 2008 година. Като загадка за вас, читателите на този блог, оставям да откриете чии са тези разумни думи. Те принадлежат на най-хуления политик в България. Сега би трябвало да разберете, надявам се, защо чак толкова го мразят.)


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

5 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Автор: Ангел Грънчаров, публикувано във форума на Медиапул, на 3 Октомври 2008 13:21
Гледам, че някои "коментатори" са вбесени от думите на Иван Костов.

По лотиката на старата римска поговорка "Ти се гневиш, о, Юпитер, следователно аз съм прав!", може да се направи извода, че техният бяс е точно доказателство за истинността на констатациите на бившия премиер на България.

Благодарение на чието управление България сега е в Европейския съюз и в НАТО.

За което комунистите и малоумниците у нас никога няма да му простят...

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров, вижте коментарите под същата статия във Фрог нюз: http://frognews.bg/Frog/index.php?option=com_content&task=view&id=9061&Itemid=1 ИМА И РАЗУМНИ ХОРА ВСЕ ОЩЕ!

Венко каза...

За съжаление не мога да се съглася с твърдението в заглавието. Точно медиите, чиито шефове бяха на гости в ДанС никога не биха свалили точно такова правителство.
Кой да го свали? Иван Иванов, Тошо Тошев, подлогата на Чорни - Батков или Валерия Велева? :)))))
Тука Костов каято че ли прави един политически поклон към медиите. Или пък има предвид по принцип едни нормални медии, които за съжаление у нас са кът ...

Ангел Грънчаров каза...

Не сте разбрал, Венко: става дума за медии, които не се намират под контрола на властта. Нашите не са такива, и това Костов го подчертава. Ако не бяха под контрола на властта, щяха сами да свялат правителството. Но понеже са, няма да го свалят. Тази и логиката. Не виждам поклони към никого. Просто не сте вникнали в смисъла...

Анонимен каза...

Edin narod ot prostaci, koito vinagi e unishtojaval po-inteligentnite si sanarodnici ne oceni Ivan Kostov i tova che toi spasi Bulgaria v nai-trudnia moment i dade tlasak, blagodarenie na silata na koito nie oshte se dvijim, vupreki maroderstvata na komunistite i razboinicite na caria i tehnite lakei mediite, koito s prostotiite, koito izluchvat celodnevno nezavisimo dali sa informacionni predavania, bludkavi filmcheta ili posredstveni i gnusni showta rabotiat za izprostiavaneto, oglupiavaneto i moralnia upadak na sushtia tozi narod.