Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 22 октомври 2008 г.

Иван Костов: България е в политическа и финансова криза

Напоследък най-любезно ми беше обяснено, че ако искам да печеля симпатиите на "хората", трябвало решително да сменя своето поведение. Искало се нещо много просто: да не споменавам никога даже името на Костов, а пък какво оставало и да го подкрепям! Обясниха ми го така: даже и нещо разумно и добро да е било казано от същия този Костов, понеже е казано от него, то вече не е разумно и добро. Даже и да е истина, щом я е изрекъл Костов, тя вече изобщо не била истина.

Та значи ако съм се бил отказал от Костов, щял съм бил да спечеля големите симпатии на множеството антикостовистки настроени хора, което пък щяло да означава, че щели били да ме залеят вълните на народната любов и признателност. Ей-такива неща ми заяви един човек, и то с претенцията за пълна непогрешимост.

Да, ама ето че аз тази сутрин, ровейки се в сайтове и блогове, открих нещо, което ми се струва твърде важно и разумно. Пак е казано - о, кошмар! - не от някой друг, ами от проклетия Костов! За около минута трябваше да решавам следната дилема: ако пак подкрепя Костов, дето се казва, далавера никаква, понеже, знайно е, "всички мразят Костов". Ако го похулиш обаче, ще те залюбят и ще те понесат на ръце. Истината изобщо не е интересна у нас, важното е да сме все на вълните на народната любов.

Ала ето че аз, понеже съм крайно абсурден човек - заради истината предпочитам да бъда зверски хулен, и да стоя даже с този, когото всички хулят - няма как, привеждам текста по-долу, та белким го прочетат повече хора. Щото у нас отдавна е станало така, че това, което Костов е казал - независимо колко е разумно, независимо даже и от това, че Костов комай си остана единствения милеещ за България държавник! - трябва да бъде държано в строга тайна; никой не смее да цитира Костов, щото току-виж народецът го разлюбил. Е, аз пък не държа да ме любят, предпочитам да стоя с истината, и затова привеждам изречените от злодея Костов верни думи:

България е в политическа и финансова криза. Правителството е безпомощно със своите 9% доверие да спре влошаването на положението на хората. Когато доверието в едно правителство падне под показателя за инфлацията, то трябва да си ходи.

Световната финансова общност наложи първата, най-тежката “предпазна клауза” на нашата страна. Тя има силата на присъда – не инвестирайте в България, защото е страната на мафията. През ноември Европейският съюз ще ни лиши от допълнителни европейски фондове, а впоследствие най-вероятно ще престане да зачита решенията на българския съд.


В тази особено трудна обстановка Демократи за силна България предлагат единственото отговорно решение: управляващите да поискат доверие за определен срок от време за антикризисна програма от мерки. И след изпълнението й да се проведат предсрочни избори.

София, 21 октомври 2008 г.

(ИЗЯВЛЕНИЕ на Националното ръководство на ДСБ за изход от финансовата и политическата криза в страната, дата: 21-10-2008)


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

20 коментара:

Анонимен каза...

Грънчаров, нещо не си разбрал, сине мамин. Никой не иска от теб да се променяш. Продължавай да лижеш костовия задник, след като само на това си спосовен и след като толкова ти харесва.

Но нека да стане ясно на всички какво представляваш...

Анонимен каза...

Така е! "Нефтохим" е направен да работи САМО с руски нефт и да обгазява с него цял Бургас, защото аз лично съм го определил това нещо да е така! Аз определих и да няма друг купувач, какво ще ми се мъкнат тука разни Есовци, Бритиш-Петролеумци и Шелове разни капиталистически, такива!

Надо слушкать и папкать, като си бил школьник на ЦК на КПСС, аз имам отговорности!

Анонимен каза...

От упорито повтаряни коментари като горните личи, че Кремъл наистина е обзет от Костов-обсесия. Товарищите от СВР, ФСБ и ГРУ се смятат за велики дезинформатори и гениални конспиратори, но идеята да внушат, че Костов агент на Москва е направо идиотска и не говори хич добре за умствения им багаж. Очаквах нещо по-интелигентно и завързано, така няма да стане. Размърдайте си мозъците, товарищи, стига с тези детинщини! Явно в Москва са в пълна безизходица с Костов и ДСБ, нищо че последните са уж пренебрежима политическа величина.

alex каза...

Alo anonimnij,
da ne bi imeto ti da e Lubka Ka4akova
zashtoto tj krade ot vsi4ki nas sled kato se izkaza to4no kato TEB
ama i za partijta krade ama po malko.
Ina4e BRAVO na takiva hora koito tarsjt i namirat drugij pogled kam tova koeto stava u nas.

Ангел Грънчаров каза...

"... идеята (на таварищите от СВР, ФСБ и ГРУ, разбира се, б.м., А.Г.) да внушат, че Костов агент на Москва е направо идиотска и не говори хич добре за умствения им багаж."

Напълно вярно: от месеци наред са ми прикрепили към блога една латерна, която си повтаря именно такива идиотизми; но на нея вече никой не й обръща вече внимание, приемаме я за нещо като природно явление, за нещо като клатенето на клоните на дърветата от вятъра :-)

Анонимен каза...

Грънчаров, ти ли се намери да разобличаваш агентите на ГРУ и КГВ. Ами що не разобличиш първо твоя Вожд Костов, дето беше на стаж в ЦК на КПСС - за да го обучат на демокрация и пазарна икономика.

Добре се справи Костов с поръчението на таварищите - прикри всички комунистически грабежи и подари държавната собственост на партийните другари и на руснаците.

Грънчаров, ти още малко и твоя адаш - политзатворника - ще обявиш за агент на КГБ и ГРУ. Нямаш ли малко срам бе, комсомолско перекенде такова!

Анонимен каза...

Ееех,няма край простотията!Това агент на Москва,това агент на Вашингтон,това "не можел да ходи по водата", ей тоя Костов бе!
А някой да си е задал въпроса:Кога аджеба, България се е развивала с най-бързи темпове?Кой министър председател аджеба, беше дето ни изкара от Станишевото блато?
Ееех, тоя Костов....
Трябва да обещае човека,ча ша ни опраи за 800 дни...и готово-най великия!
Или да спретне коалицийка с комунягите,царчетата и турчетата и ....готово-най великия!
Ееех,Ваньо!Ееех, Костов!

Анонимен каза...

Отговор:

България се е развивала най-бързо по времето на управлението на

1. Негово Величество Цар Фердинанд

2. Негово Величество Цар Борис Трети

3. Негово Величество Цар Симеон Втори


България се е развивала зле по времето на комунистическия режим.

Но най-зле беше положението по времето на Иван Костов, който направо ни срина със земята! Ей това е истината!

Ангел Грънчаров каза...

Не хваща, слабо, опитай пак, потърси нещо ново, изхабен си, банален си, тъпо, ще ти спрат заплатката :-)

Анонимен каза...

Ei tva naroda si e e..l kapacite ami dobre Kostov e bokluk ama mai se okazva che e ot boklucite deto se pomnqt shtoto ako se beshe osr.l kato mnogo drugi deto zabravihme i shte zabravim nqmashe da go pomnim nai-malko da se komentira.
Gospoda i Dami napregnete si malko glavichkite ottursete se ot porochnoto mislene kak nqkoi shte doide i "shte ni opravi" i se setete za videnov za negovo velichestvo carq bez korona poglednete segashnite mazni mutri i chestno si priznaite che ot vsichki zlini deto trqbvashe da prejiveem "cigancheto" si izigra igrata nai-skoposano.
Da de ama az mai-zabravqm che tipichno za nas e vse da pluem vse da gledame v dvora na komshiqta i da ukorqvame a koi i kak napravi neshto za sebe si?
ne che izbora e golqm no dori i taka ako gi postroim v redichka az lichno ne vijdam mnogo dostoini-Stanishev,Bat boiko, Dogan, negovo carsko, koi-kajete mi koi dokazal se ili vse oshte nqmal shansa da se pokaje koi e dostoen

Анонимен каза...

TREPERETE KOMUNISTI-I V GROBA STE SE SRIASKATE OT IMETO -IVAN KOSTOV.NO VIE STE SI TAKIVA-SLABI,KRADLIVI,NISKO INTELIGENTNI.

Анонимен каза...

По повод реакциите при всяко споменаване на името на Костов се сещам за песента на Васко Кръпката:

Ден след ден:

Храстът казал на дървото
слез и ниско залегни
виждаш буря се задава тук до мен и ти се наведи
ще преживеем дружно с тебе братко
ще се скатаем от дъжда студен
ще оцелеем сладко, сладко
ден след ден. ден след ден
Дървото клоните разклати
погледна тъжно старата гора
обрасла от досадни храсталаци
вещаят бури а цял живот пълзяти
оцеляват сладко сладко
ден след ден, ден след ден
и така животът продължава
вечният си мъдър кръговрат
някои постоянно оцелява
защото други срещу бурята стърчат
ден след ден, ден след ден
ден след ден, ден след ден
ден след ден, ден след ден

Анонимен каза...

Айде и аз случайно минаващия да се изкаже и да дообясня на автора това, което не разбира ама много на кратко, т.к. за Костов и неговия провал като политик може да се пише и говори много.

Първо автора много правилно е забелязал, че цитирам:
"Обясниха ми го така: даже и нещо разумно и добро да е било казано от същия този Костов, понеже е казано от него, то вече не е разумно и добро. Даже и да е истина, щом я е изрекъл Костов, тя вече изобщо не била истина."
Превеждам за неразбралите - когато един човек особено политик си позволи да излъже доверието на народа многократно дадено му в критичен за същия този народ момент, когато той и правителството му, както и клиентелата по места грабят неспирно и като за последно. След, което получавайки оценката на хората, той да се прави на обиден и неразбран (много смешен театър) е меко казано нагло. Такъв политик няма повече място на сцената и той е обречен да отиде на бунището на историята, както и в случая стана. Оттам вече безопасно може да си лъже и маже, колкото си иска.
С една дума, когато човек като костов (нарочно го пиша с малка буква) е доказано неискрен, на такъв човек не може повече да се има доверие и думите му НЯМАТ ПОВЕЧЕ СТОЙНОСТ. Това е простото обяснение на горния цитат, поне за мен и няма сила и аргументи, които да ме убедят в обратното, само с приказки от типа при костов бяхме най-добре не става (още една абсолютна лъжа, на някои отласкането на 1мм от дъното може и да изглежда много, но не и на мен).

Както и сегашното правителство ще остане в историята като едно от най-корумпираните, така и костовото не му отстъпва по този показател. Явно и двете правителства са се учили и сучили от едно и също комунистическо котило. И само слепия не го е забелязал това.

В заключение само искам да кажа, че щом като автора иска да се хваща за думите на костов нека се хваща (понякога и лъжливото овчарче казва истината), ама наистина много смешно ми става, когато някой тръгне да се пени да защитава заради това един пропаднал политик и с доказани връзки с комунистите в миналото (след това набързо пребоядисъл се като е видял накъде ще задуха вятъра).

Анонимен каза...

Ей, костунгери смотани, платихге ли си самооблагането?

Ей, костоваци скапани, подготвихте ли се за занятието по политпросвета върху тезисите на др. Тодор Живков?

Ей, костолизачи загубени, направихте ли си партийна критика и самокритика?

Ей, костовисти шибани, заклеймихте ли разлагащия се капитализъм и американския империализъм?

Ей, костоподмазвачи гадни, заклехте ли се във вечна дружба с великия Саветский Саюз, която ни е нужна като слънцето и въздуха за всяко живо същество?

Ако сте закъснели - побързайте, щото иначе ще бъдете разкритикувани от Партийното Бюро на Отечествения Фронт на ДеСеБе!

Ангел Грънчаров каза...

Тоя последният, горкият, съвсем изкрейзи :-)

Анонимен каза...

Няма страшно, не бойте се! Грънчаров е жив и здрав и е в отлична форма!

Докато Грънчаров хвали своя Бог, Вожд и Учител, Преподобния Костов, докато ръси елейни слова за Светиня Му - всичко ще му е наред.

Народния Отечествен Фронт на ДеСеБе бди ден и нощ! Грижи се ОФ-то за добруването на своите най-предани слуги и подмазвачи!

Тъй че Грънчаров винаги ще е в пълна безопасност, ще бъде нахранен и напоен, облечен, обут и обгрижен всестранно. Трябва обаче да костолизачествува съвестно и редовно!

И тогава, бъдете сигурни, Грънчаров ще просперира! Ще бъде канен и занапред на вечеринки и кьорсофри, ще получава ценни подаръци и ще бъде награждаван с екскурзии по света и у нас!

Ангел Грънчаров каза...

Бояджиев, пийни си все пак хапчетата, щото под това напрежение е застрашено най-решително душевното ти здраве...

Ангел Грънчаров каза...

K.Grigorov , преди 10 часа написа:

ХАЙДЕ ПАК ГЛАСУВАЙТЕ ЗА БСП/БКП. ТЕ СА НАЙ-ДОБРИТЕ, НАЙ-НЕКОРУМПИРАНИТЕ, НАЙ-МОЖЕЩИТЕ. ИМА ЛИ УБИТ ИЛИ САМОУБИТ "БИЗНЕСМЕН", КОЙТО ДА НЯМА НЯКАКВА ЗДРАВА ВРЪЗКА С КОМУНИСТИТЕ? ПРОСТО КОСТОВ НЕ СЕ ВМЕСТВА В ТЕЗИ КАТЕГОРИЙ, ЗАЩОТО Е НАЙ-БЕЗПОЩАДНИЯ КРИТИК НА КОМУНИСТИЧЕСКОТО ВЛАСТОВО ТЪПОУМИЕ, АЛЧНОСТ И ПОДЧИНЕНОСТ. ЗАЩОТО Е ТАКЪВ НЕ САМО НА ДУМИ, А И НА ДЕЛА. ЗАТОВА ВСИЧКИ АНОНИМКОВЦИ ГО МРАЗЯТ, ЗАЩОТО НАКЪРНИ ИНТЕРЕСИТЕ НА ШЕФОВЕТЕ ИМ И ТО ТАКА, ЧЕ ВЕЧЕ 9 ГОДИНИ СЪН НЕ ГИ ХВАЩА И НОЩЕМ СЕ СЪБУЖДАТ ОТ КОШМАРА КОСТОВ. НЕКА НЕГОВИТЕ КРИТИЦИ ДА ПОКАЖАТ ПОНЕ 5 ГРЕШКИ НА УПРАВЛЕНИЕТО МУ, НО НЕ С КЛИШЕТА И ПРОПАГАНДНИ ТРИКОВЕ, КОТО ЧУХМЕ, КАЗАХА НИ И Т.Н, А С ФАКТИ И ДОКАЗАТЕЛСТВА. ЧАКАМЕ ВИ БЕТОНЕНИ СЛУГИНАЖКИ ГЛАВИ!

Анонимен каза...

Новата идея на КГБ да уличава Костов в съпричастност именно към КГБ е колкото абсурдна, толкова и показателна в следния смисъл: най-после самият КГБ признава, че се интересува от и се меси в българската политика. Но как така? Нали през 1989 Горбачов уж даде на източноевропейците свобода да правят каквото искат, без Москва повече да се намесва и да им диктува пътя на развитие? Следователно българските политици не биха могли да са агенти на Русия, а максимум на Индонезия или Аржентина.Сега изведнъж се оказва, че не било така, а че Москва продължавала да прокарва своите интереси в Б-я, и то тъкмо чрез, забележете, правителството на Костов! Това по принцип е ценна информация, большое вам спасибо, товарищи! Ние сами ще проверим кои български политици са агенти на КГБ, но ще сме ви благодарни за всякаква информация извън лицето Иван Костов. Дайте още имена, не може в Б-я да има само един агент на КГБ!

Ангел Грънчаров каза...

Да, наистина, ако само Костов беше агент на КГБ с мед да го намажем и да го изядем! :-) Сигур има още доста щом сме на този хал. Що ли мълчат относно тях, истинските ченгета от КГБ у нас?

Изводът: ако Костов беше агент на КГБ тогава няма логика КГБ да го издава, ерго, Костов не е агент на КГБ!

Гоце е агент на ДС, ДС е филиал на КГБ, ерго... защо не пишет за това?! :-)