Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 27 октомври 2008 г.

Една показателна аналогия между два съдбовни периода в българската история

В коментарите към предишната тема, именно Явно пак на Костов ще се налага да изважда страната от приближаващата разруха се получи дискусия, в която бяха изказани интересни тези. Публикувам в отделна тема двата смислени коментара, щото останалите са на едно анонимно лице, уж симпатизант на мадридския мошеник, на най-вече досадно като муха, което от месеци си повтаря все един и същи блудкав "антикостовистки" репортоар, на който вече никой не обръща внимание. Но във връзка с неговите провокации бяха изказани следните разсъждания, ето първото:

Тези антикостовистки памфлети, вдъхновени, а може би и заплатени (комунистите нищо не правят току-така само от „идейна” убеденост, както великолепно описва Игор Бунич в „Златото на партията“, а винаги гледат грубия материален интерес) от КГБ, са смешни и неубедителни. Ако това е пропагандният връх, на който са способни тиквите в Ясенево, Лубянка и „Аквариума”, то действително са за оплакване. Време е товарищите от българските отдели на СВР и ГРУ да бъдат наказани за непрофесионализъм и дебилност.

Въобще руснаците правят всичко прекалено грубо и със задействане на прекалено големи ресурси, без тънка мисъл – именно по руски (както се биха напр. във всички войни досега – с огромни човешки маси, без умисъл, стратегия и план). Така например особено от 2000 г. насам – след изгонването на Чорни – Кремъл поде толкова мащабна, примитивна и същевременно скъпоструваща кампания срещу Костов, каквато не е имало в историята на Европа срещу един политик. Можеше и по-фино, по-културно и по-прикрито, така че почеркът на Кремъл да не личи от пръв поглед, ама иди го обясни на руските дураки. Нищо че си въобразяват, че са ненадминати в тайните служби, конспирациите и дезинформацията.

Често се твърди, че историята не се повтаряла или пък се цитира кретенското изказване на Маркс, че историята се повтаряла, но като фарс. Нищо подобно! Абсолютни повторения, разбира се, няма, всъщност не само историческите факти, но и всяко друго събитие по света е уникално и неповторимо, ала често в историята се наблюдават големи аналогии. Ето защо политиците непременно трябва да познават историята и да се учат от нея. Това не е невъзможно и големите държавници са го демонстрирали на практика.

Ако Костов е агент на Москва, същото вероятно би трябвало да важи и за Стамболов, което е абсурдно. А иначе ако в следващия текст (от Википедия) заменим навсякъде „Стамболов” с „Костов”, той може безпроблемно да мине за описание на управлението на Костов. Което между другото показва, че историята определено СЕ ПОВТАРЯ, и то не като фарс, комедия или нещо друго, а почти 1:1:

За седем години Стамболов превръща България от турска провинция, застрашена да стане руска губерния, в модерна европейска държава. Държавната политика на Стамболов води до бурен икономически растеж и подем на българското образование и култура. Всичко това е постигнато въпреки непрестанните набези на терористични групи, заплатени от Русия. Чрез политиката си Стамболов налага един политически курс, който превръща България в първа регионална сила и гарантира нейното превръщане в европейски политически фактор. За съжаление след Стамболовото управление този курс се изоставя, България отново постепенно навлиза в зоната на руското влияние, което ще доведе до пагубни последици за българския народ и държава.

Безспорно е едно - във всички свои действия Стамболов е воден от идеята за независимостта и просперитета на България над всичко.


Най-важната задача днес в българската политика е да се прекъсне зависимостта между т.нар. политици (които в действителност не са такива) и сивата и черна икономика и организираната престъпност. Сегашните уж политици не са нищо друго освен марионетки на мафията, от своя страна зависима от руските олигархически кръгове. Целта трябва да бъде в България да се създаде елит от АВТЕНТИЧНИ политици, които да са АВТОНОМНИ ДЕЙСТВАЩИ ЛИЦА, а не кукли на конци без собствена воля. България трябва да има КАКТО ЛЕВИ, така и ДЕСНИ ПОЛИТИЦИ, неподвластни на мафията. Само така може да има истинска нормализация и модернизация на страната. Този процес беше започнат от Костов, но трагично прекъснат през 2001.

Да се надяваме – не окончателно. Историята не свършва тук и сега. Враговете на свободата и демокрацията в Кремъл, естествено, няма да се откажат от своите опити за вмешателство в България, ние, за тяхно сведение, също няма да се предадем и да се откажем да им противодействаме. Такава е, товарищи, във вашата терминология „диалектиката” на политическата борба. :-)

А ето и другото мнение, "контратеза" на горното, публикувам го, та да може да се сравнят двете различни принципни разбирания, провокиращи към по-нататъшна дискусия:

Извинявайте обаче пропускате да споменете че след това И. Костов също направи достатъчно поразии! Не напразно след това хората се хванаха за "Царя" като удавници за сламка. На Костов му беше лесно защото България вече беше ударила дъното и нямаше накъде да ходи освен на горе. Моето мнение е че няма кой да ни избави, а по-лошо от това са старите "лица" Костов и компания.

Аз лично се съмнявам и в Б.Борисов и във В.Сидеров по-простата причина че са "българи". Но все пак си мисля че една комбина от Б.Борисов, В.Сидеров, Каракачанов и партия РЕД... (какво беше там не знам) ще е по-добре от И.Костов и компания. Особенно като се има в предвид лицата гравитиращи около него, например Х.Кирчев - бивш варненски кмет, който ни побратими с Маями (хахахаха), караше Трабант, а жена му Ягуар, а синът му учеше в ония смутни години в САЩ и от безобразията на който Варна още не може да се оправи!

Ето и моя кратък коментар, понеже разбирането ми е пределно ясно и известно. Искам само да отбележа, Христо Кирчев отдавна не "гравитира" около Костов, но както и да е. А пък ако някой свързва надежди с "комбина" (хубаво го е казал иначе човекът!) между най-верния руски човек у нас Сидеров и популиста и горещ симпатизант на агента ДС Георги Марков, именно прословутия Яни Янев, и ако на тия двамата "народът" им възложи да оправят страната, то тогава аз предлагам да се прекръстим и дружно да изревем ето това: Бог да прости нашата България!


Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

15 коментара:

Анонимен каза...

А, добре, философът-марксист и първи костолизач на републиката се появи. Браво!

Изобщо не се притеснявам, но този път нищо няма да кажа, само ще цитирам Ангел Грънчаров - Елтимир:

"от Елтимир на Вто Окт 07, 2008 5:00 pm

През 1988-9 година се обаждах до Радио "Свободна Европа" по телефона. Предимно по поръчение на Илия Минев. На няколко пъти засичах, че когато коментират моите обаждания, говорителите казваха "Ангел Грънчаров от Пловдив". Тогава си мислех, че е някаква досадна грешка. По-късно, през 1991-2 година моят адаш почна да се изявява във вестника на радикалдемократите "Век 21". Подписваше се като "Ангел Грънчаров, ученик на д-р Зигмунд Фройд". доста псувни съм отнесъл заради тоя кретенски подпис. Но пък тези факти навяват на много размисли. Да, Хунор, аз също смятам, че адашът ми е поставено лице. Само не съм напълно сигурен, че той самият го съзнава. За мен това е един комплексиран истерик, страдащ от мания за величие. Майната му на копелето. След години ще се помни единствено, че съм имал някакъв дубльор, поставен от Службите. Ще ми се да е по-скоро, докато копелето е живо. Голям майтап ще падне тогава.

Елтимир"

http://opylchenie.forumhead.net/viewtopic.php?f=3&t=26#p71

Николай Павлов каза...

Ангеле, вземи напиши една ода за Костов. Ето ти примерно начало:

В теб има нещо от Левски,

в теб има нещо от Ботев

и моето сърце ръкоплеска

във името на живота.

Ангел Грънчаров каза...

Николай, аз ода за Костов няма да напиша, но ти за сметка на това можеш да напишеш ода за БСП и за левашкия комуносоциализъм :-) Или си я написа вече?!

Николай Павлов каза...

Пишеме я с Илия Марков, догодина излизаме заедно на Бузлуджа с кухи китарки и разбиваме бабите.
Пък ти верно не е нужно да пишеш нищо повече за Костов, вече всички разбрахме, чи никой не може да ти забрани да го обичаш.

Ангел Грънчаров каза...

Пак се отдаваш на сладки антикостовистки мечти, Николай, помечтай си, нема лошо. Дори ако искаш изтанцувай един казачок от радост с Илийката.

Макар че Костов, колкото и да ви е тъжно на вас, левите, си остава фактор в българската политика.

Аз се чудя само едно, именно как ти, дето си умен човек, не можеш да си отговориш на един толкова прост въпрос: как е възможно да съм толкова единен в чувствата си не с кой да е друг, а тъкмо с Майкъл Чьорний, с Тошо Тошев-Бор, с Гоце Първанов и с цялата останала ченгесарско-комунистическа сволоч, която така единонушно мрази Костов, и възможно ли е при това да съм различен с нещо от същата тази компания, която ми се чини че уж съм бил ненавиждал? Опитай да си отговориш на този въпрос, остави го Илийката, он мрази Костов по партийна повеля, ами ти по какви причини го мразиш? Или сте все от една и съща партия, май е така, самият таварищ Марков го каза и те похвали че си съвсем ляв.

Абе защо вий, левите, сте се загрижили толкова за Костов бре, защо само споменаването на името му ви докарва до бяс, защо толкова ви е страх от тоя проклет Костов бре?!

Приятни размисли и много поздрави!

Анонимен каза...

Не ми е ясно как може да залагате толкова много на човек който не направи нищо за да се намерят виновните за кризата от 97. Не е възможно толкова народ да му изгорят паричките и .... нищо.

Анонимен каза...

Искам да обърна внимание на дежурния Анонимко-антикостовист, че това е политико-философски блог, в който се води РАЦИОНАЛНА ДИСКУСИЯ, т.е. изтъкват се факти и аргументи, а не форум за любовни несполуки, тийнейджърски проблеми, за готвене или кройка и шев. Ето защо голословни твърдения като неговото тук са съвсем неуместни и неубедителни. Читаталите на този блог на са олигофрени, които да може да бъдат заблудени с няколко подхвърлени фразички. Нещо повече: тъкмо неортодоксални твърдения като това, че Костов прокарва интересите на Москва в България, се нуждаят от особено силна аргументация, за да са поне малко от малко убедителни. Та това е все едно да се каже, че Стамболов е бил агент на Москва или че Фидел Кастро е агент на Вашингтон или че Джордж Буш е агент напр. на Аржентина!

Известно е правилото: ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ твърдения се нуждаят от ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ доказателства. А това не става с емоционални изблици колко лош бил Костов по принцип и колко заблудени хора били неговите привърженици, а с факти и желязна логика. Това е все едно например във форум за физика да искаш да убедиш аудиторията, че Айнщайн се е объркал и теорията на относителността е погрешна, като изтъкваш колко неприятен човек е за теб Айнщайн, без да вземеш отношение към ТО и обосновеш задълбочено мнението си с факти и разсъждения. А за да се обори ТО, наистина трябва много добра аргументация. Иначе никой няма да ти обърне внимание.

Ето защо съветвам Кремъл да си потърси друг по-подходящ писач, този стои като кръпка в коментарите към блога и най-важното: не постига нищо с писанията си. Напразен труд! Те просто нямат ефект, поднесени по такъв начин и на такaва аудитория.

Но това е пак, както казах, типично по руски – силната диспропорция между задвижени ресурси и обикновено скромните или никакви резултати. Първо мислете и после действайте, товарищи!

Ангел Грънчаров каза...

Забележете, колега, имат обаче някакъв напредък таварищите, аз лично за първи път чувам този аргумент: Костов бил виновен за това, че изгоряха паричките на хората по времето на жанвиденовата криза! Аргумент: щото не бил направил нищо за да се накажат виновните за туй изгоряване на парите ни.

Логиката е бляскава: не съвтеският таварищ Жан е виновен за случилото се по времето на неговото печално управление, а... Костов, който взе властта в една опоскана до шушка страна и при един народ, онемял от комунистическата наглост! Значи оневинява се кремълският човек Жан, а Костов хем е "виновен" за жанчовите провали, хем на всичкото отгоре бил... "човекът на Москва"!

Цялото шикалкавене пълно издаване, е все едно писмено признание за кой работи тоя форумен некадърник.

Май наистина требе най-после да бъде уволнен тоя таварищ поради очебийна некадърност и да ми турят службите поне малко по-умен дежурен по блог, щото тоя хептен се оля!

Анонимен каза...

Това-добре, обаче, явно Ви е приятно да коментирате само с еднаквомислещите като Вас ,а не със свободномислещите...Не ни завирайте под нося Костов, защото много мирише...

Анонимен каза...

Грънчаров не може да не ни завира под носа Преподобния Месия Костов. Не може!!!

Нали затова Грънчаров е назначен на должности "Первый Костолюбецъ Балгхаскай Задунайской Губернии"!

Да здравстуетъ ленинградский универсисетъ имини жданава!

Да здравствует Отечествений Фронт ДэСэБэ - оплотъ мира во всем мире!

Да здравствует Преподобный Тавариш Костов - первий друг КаГэБэ!

Ангел Грънчаров каза...

Тоя пак превъртя и взе да си повтаря любимите лозунги, като на мястото на любимите си КПСС, БКП туря имената на "враговете", оти така "здравите сили" повеляват да се говори сега, та да се сее "идеологическа дезинформация"...

Анонимен каза...

Ей, Грънчаров, как са сети би! Ей, ти си бил многу досетлив би! Разконспирира мъ, значи!

Аз исках да са вмъкна в редиците на Отечественый Фронт ДэСэБэ, за да го разруша отвътри, ама ти ма разкри! Бравос!!!

Сига ши та наградът със снимка пред Партрьет Таварища Костова!

Уррра-а-а!!!

Ангел Грънчаров каза...

Бояджиев, пак се престара и се разконспирира най-тъпо :-) Че ти дърпа ушите началникот! :-)

Анонимен каза...

Ачо, тая държава трудно се управлява:)))
Не разбрах само кой даде пари на Слави Трифонов да оплюва Костов толкова дълго време?!

Ангел Грънчаров каза...

Майкъл Чьорний даде тия пари на Славито доколкото съм чувал... също даде и на Кеворкян, казват хората, и на Тошо Бора, разбира се, даде...