Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 28 октомври 2008 г.

Не плашете щрауса... Станишевич, подът е бетонен

И няма къде да си скрие при опасност нежната главичка. Е, може да опита да си я натика под бетона, та белким кризата мине. Главата му, макар и нежна като бебешка, току-виж излязла твърда. Възможно е и да е от желязо, както подобава за глава на комунист, за дете от комунистическа династия. За син на най-твърдоглав комунист от съветско потекло. Тия неща се предават генетически. Ала за мислене такава глава изобщо не става. Това поне се знае и е доказано от цялата история.

Та затова туй надменно щраусоподобно същество, Станишевич де, имам чувството, че ще се окаже по-опасен и от Жан Виденов. Оня, чини ми се, поне малко от малко мислеше, и пак се издъни. А тоя изобщо не схваща, не зацепва, и повтаря все едно и също като развален грамофон! Това може да доведе до ужасни беди: царят също е жив зян, остава Доганчо да решава всичко. А знаем колко разбира и той с тая негова марксистко-бандитска философия...

За да са разбере сложната ситуация, в която страната ни се намира, може да се прочете ето това интервю. Интервюираният е човек, който разбира за какво говори. При това е мислещ човек, на който може да се има доверие. Неговият анализ на ситуацията в икономиката и финансовата сфера у нас, както винаги, е бляскав. Е, този човек се казва... Иван Костов. Но това не е болка за умиране. Пък някой и да умре от мъка като чуе това име, нека да мре, майната му. Аман от мухльовци у нас, които за нищо не стават, пък се перчат и имат разни претенции: "Това може, това не може, щот тъй аз искам и щот тъй требе!".

На мен ми е много интересно какво ще стане с това наше крайно агресивно и неуморно антикостовистко войнство когато след някоя и друга седмица или месец-два-три прогнозите и предупрежденията на Костов се сбъднат. Иска ми се да видя лицата им и след още някой и друг месец, когато нещата ще бъдат доведени дотам, че пак ще се наложи на Костов да оправя батака. Имам предвид времето след изборите. Бойко Борисов е умен поне дотолкова, че осъзнава, че има нужда от умен човек като Костов ако изобщо иска да се справи. Е, няма да е лесно, но ще му мислим тогава, когато тая напаст, имам предвид тъпите крадльовци, които ни управляват сега, бъде един ден изритана от властта.

Най-важното е да стане обаче колкото се може по-рано. Това нещо, именно да изгоним самозабравилите се арогантни властници от мястото, където всекидневно вредят, можем да го направим само ние, гражданите, от нас зависят тия неща. Всеки ден във властта на това правителство е крайно вреден за страната, особено в ситуацията, в която тя се намира сега. Иска се да бъдат приложени спешни оздравителни и превантивни мерки, та да се избегне неблагоприятното, рисковете и евентуалните ужасни последици.

Но ако стоим и гледаме безмълвно, пак ще ни излезе на носа такова бездействие, това тъпеене. Така не бива да се чака неотвратимото, сякаш сме стадо, водено на заколение. Ала колцина изобщо схващат това?! Горко ни ако мнозинството от нас продължава да е все така безхаберно за бъдещето на страната. Щом това мнозинство се оставя на такава жалка участ, оставено на капризите на една доказано безсъвестна, некомпетентна, арогантна и крайно крадлива олигархия, то явно си я и заслужава.

Вижте и чуйте и най-новото в моя видеоблог HUMANUS. Технологичният прогрес трябва да се насърчава!

Няма коментари: