Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 13 февруари 2009 г.

Важно съобщение по учредяването на ГРАЖДАНСКИЯ ДИСКУСИОНЕН КЛУБ

По повод известната ви вече Инициатива за учредяване на ДИСКУСИОНЕН КЛУБ за подкрепа на демокрацията и на европейската ориентация на България искам да кажа следното:

В последните дни ми се обадиха много и най-различни хора, които са научили по всякакви, дори често и много странни пътища за инициативата. Радващото е, че тия хора изцяло подкрепиха идеята за учредяване на такъв граждански клуб и изразиха желание активно да се включат в създаването и в дейността му.

Оказа се обаче, че датата 14 февруари е крайно неподходяща и неудобна за мнозина. От друга страна се убедих, че за да се подготви по-добре това събитие, със съответната медийна подкрепа, се налага да бъде отложено малко във времето: иначе наистина има опасност заради прибързаност в крайна сметка да излезе едно "недоносче" (ако ми позволите да използвам тази тодорживкова дума). Разбира се, нямам намерение да допусна това.

По тази причина обявявам за всички, които имат намерение да се включат в създаването на ГРАЖДАНСКИЯ ДИСКУСИОНЕН КЛУБ: ще учредим клуба в най-близко време, но не в събота, 14 февруари. Т.е. учредяването му се отлага малко по-нататък във времето. Това е с оглед събитието да получи оня обществен резонанс, който то заслужава.

На "доброжелателите", в сърцата на които това съобщение ще предизвика неописуем изблик на спонтанна радост, искам да кажа, че съвсем скоро ще им се наложи горчиво да скърбят: клубът ще възникне, и то така, че на мнозина от тия така усърдни "доброжелатели" ще им се прииска по-добре съвсем да не се бяха раждали. Наздраве, таварищи!

Абонирайте се за първия и единствен блогърски вестник! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в немилост!

1 коментар:

Ангел Грънчаров каза...

Нещо интересно и важно: http://www.dsb.bg/display.php?sub=news_2&open_news=3855