Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 1 април 2009 г.

Богомил Шопов е кандидат-евродепутат със съвсем европейски ценности, манталитет, възпитание и дори обноски

Току-що научавам, че лицето Богомил Шопов се бил кандидатирал не просто за депутат, а директно за евродепутат. Нека, той, човечецът, е един от най-елитните и активни български блогъри, чут и прочут свободолюбец, борец за свобода, човешки правдини и всякакви други интернетни волности. Дори наскоро с изненада разбрах, че бил "либертарианец", а пък малко след това цялото човечество разбра, че дори е станал и активен политически деец на екологична партия, т.н партия "Зелените". И тъй нататък де, нека да си бъде какъвто иска деец, нема лошо.

Понеже все пак познавам този изтъкнат интернетен индивид, пък макар и доста бегло, и понеже на всичкото отгоре съм доста проклет и придирчив гражданин, който не прощава изцепките не само на управляващите, но и особено на кандидати на славата като него, та реших да направя нещо за да подкрепя по своеобразен начин кандидатурата му, ала при известни условия. Моето единствено условие към политиците, както е известно, е: неопетнен морал, безукорни човешки качества, възпитание, наличие също така на ясни ценности, които са мерило на мащаба на всяка личност. Сега гледам, че самият Богомил Шопов активно води кампания по събиране на подписи, а също така и на пари, за да може да регистрира кандидатурата си за евродепутат. Трябвали му някакви си там 40 000 лева и не знам колко си хиляди подписа. Призовава лично "всеки един, който иска промяна на сегашния начин на правене на политика да ни помогне", та понеже и аз искам точно това, предлагам на многоуважаемия г-н Шопов един лесен начин да спечели моя глас и моята подкрепа. Ако ми отвърне "не ща го твоя глас бе, щото ти си много лоьош човек", това ще докаже, че Шопов лъже най-грозно и безобразно че е либертарианец: либертарианците смятат, че всяко човешко същество има безкрайна ценност и е надарено с ненакърнимо лично достойнство, т.е. селдва да бъде безмерно уважавано. Но един доказан лъжец, разбира се, не може да бъде депутат, още повече пък в Европейския парламент. (Е, доказан лъжец, оказа се, у нас може да бъде... президент на България, т.е. на страната на лъжата: апропо, честит ви 1 април, честит ви ден на лъжата в страната на лъжата, драги ми правдолюбиви сънародници!)

Ако пък Шопов в своя си маниер ми рече "Абе, чичка, ти не си даже човешко същество, що се оплакваш постоянно бре?!" - точно в този маниер този Шопов разговаря наскоро с мен, не си го измислям това! - то един такъв фриволен начин на отношение към гражданин на нашата многострадална республика, какъвто все пак е моя милост, ще дойде безсъмнено да покаже, че любезният електорат може вече най-решително да подкрепи лицето Шопов за евродепутат, щото същият вече ще е продемонстрирал своите несъмнено европейски ценности, манталитет, възпитание и стил на обноски, включително и към по-възрастни хора от него, какъвто съм, примерно, аз.

Та битката, която предлагам на изпитания боец Шопов е за моя един-единствен глас и подпис: нали му били трябвали, както току-що научих, някакви си там 7000 подписа; за да му помогна да осъзнае, че всеки глас и подпис е важен, както е безкрайно важна и безценна дори всяка отделна личност, ще обясня всичко на г-н кандидат-евродепутата възможно най-просто и популярно, щото той понякога доста трудно схваща съвсем елементарни неща - поради което и така грозно се излага.

Предлагам му да си представи, че е събрал 6999 подписа, и му трябва още само един. Аз пък съм му предложил тъкмо моя подпис, ясно е, че без липсващия 1 подпис цялата му подписка ще е невалидна, сиреч кандидатурата му няма да бъде регистрирана. По български и по балкански мислещите субекти когато им трябват гласове знаете какво правят: излизат на улицата, и почват да пазаруват подписи и гласове с приятно скърцащи и ухаещи новички двайсетолевки. Но наш Шопов, както вече рекох, е с безукоризнен европейски манталитет, ценности, възпитание и дори обноски, ето защо трябва да спечели моя глас по съвсем друг начин: сам да се сети как. Има доста прост начин, нека да помисли, да видим дали ще загрее.

Ето това е моят тест. Аз се занимавам с психология и за разлика от Шопов не разбирам абсолютно от всичко, но от тестове разбирам твърде много. А кандидат-евродепутатът Шопов, понеже разбира комай от всичко, без замисляне на няколко пъти се подигра не само с "твоята там философия" (сиреч моята), не само с книгите ми, но и оскърби по най-жесток начин личността ми, а пък аз, понеже също като него съм либертарианец, твърдо държа на личността - не толкова моята, а по принцип. Всяка личност е свята, суверенна и достойна за уважение: ето този малък урок си позволявам да дам на така "широко скроения" Шопов; все пак когато аз съм преподавал на студенти като него (Шопов май все още е студент в Търново), той се е упражнявал да прави челни стойки под табуретката в хола на баща му.

Та какво трябва да направи нашият всеобщо уважаван кандидат-евродепутат за да спечели моя подпис - туй е въпросът. Знайно е, че кандидатите за славата са особено любезни с гражданството най-вече в предизборна обстановка, поради което имам усещането, че поставям твърде лек казус за нашия Б.Шопов, известен, повтарям и потретвам, с изцяло европейското си съзнание, ценности, възпитание и обноски. Всички кандидати за славата като него трябва да научат, че ако проявят даже и малка капчица лицемерие и безчестие, електоратът, колкото и според такива нашенски херои да е "тъп", все някога ще се усети, и ще им резне квитанциите.

Моята мисия с този блог е да помагам на толкова лъгания ни електоратец навреме да рязва квитанциите на самозваните и крайно нахални кандидати за славата, щото много често, уви, се усещаме едва когато яката сме били прецакани - и то по най-грозен начин. Та със своя тест на лицето Б.Шопов му помагам овреме да разбере онова, което може и да го вдигне на вълната на славата - стига да си направи сам някои лекички поуки от досегашното си толкова разпуснато интернетно поведение.

Търсете по книжарниците новата книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр.

[Прочети >>>]

Как може да си купя тази книга?

8 коментара:

Николай Павлов каза...

Е ясно е, че на теб освен вожда и учителя Иван Костич, друг не може да ти се хареса. Либертарианците са по-друг тип хора.

Ангел Грънчаров каза...

Моля, моля: не ми приписвай леви емоции като твоите собствени! Известно е и на децата, че преклонение към вожда и учителя изпитват само левичарите като теб, също и комунистите! :-) Мама му стара, вий, таварищите, не отвикнахте на "врага" да приписвате собствените си недъзи и да действате само по принципа "Крадеца вика: дръжте крадеца!" Нима пък не можете поне малко оригиналност да проявите някога?!

Левичар като теб не може да разбере десния човек и по тази причина преценките му в тази насока не струват и пукнат грош. Изказвай се само по въпроси на левичарското движение, по които си компетентен.

Ангел Грънчаров каза...

Някои коментари по статията от Свежо:

dacito , преди 14 часа
Кой е тоз човек?

бойкоСтефанов , преди 14 часа
Абе мама му стара: http://forum.abv.bg/index.php?s=eb87e0a092933b3a7815c9585f0f0adc&act=Stats&CODE=leaders http://forum.abv.bg/index.php?s=eb87e0a092933b3a7815c9585f0f0adc&showuser=762 http://forum.abv.bg/index.php?s=eb87e0a092933b3a7815c9585f0f0adc&showuser=1356 ...защо не мога да се оттърва от натрапчивото усещане, че този "блогър" няма нищо общо със свободомислието и че е от основните модератори на българското форумно пространство, където е помогнал активно на партията-ръководителка да няма реални критици. Я да му видим блога на тоя човек... ...не пише ли там, че организацията на социума чрез социални мрежи се правела първо на първо чрез модерация и после всичко останало. Я да се огледаме още малко. Защо ми е толкова фалшив тоя човек. Два пъти те питам Богомиле, ти ли си Богомила, модераторът от АБВ форумите, ти мълчиш многозначително.

Selin , преди 13 часа
За първи път чувам Богомил да е модератор по форуми. о.О Мисля, че се припознаваш в някой друг. dacito, той е човекът с кампанията срещу подслушването на Интернет. Ей му блоговете: http://bogomep.eu/http://www.bogomil.info/

бойкоСтефанов , преди 11 часа
http://www.bogomil.info/category/20/ Това,което имам предвид е описано на този линк. Казва се (ето копирам го и го пействам)Какво трябва да прави екипа управляващ общества януари 8, 2009 – 12:13 pm Управлението на общества е важна задача, ако желаете да използвате мненията и знанията на хората използващи продукта ви в подобрението му или в създаването на нов такъв. Ето основните неща, които един такъв екип, трябва да прави. 1. Модерация - използването на технически средства за управление на общества, понякога води до хаос от мнения и желание за изтъкване от определени лица. Правилната модерация в стил насочване на мнение и на посока на действие би била чудесен инструмент в ръцете на добрия екип.Като примерн мога да дам, ако даден човек или група хора са постоянно недовлни от нещо, можете да ги използвате за критика на новия ви продукт, а още по-добре за това да намерите с какво конкуренцията ви е слаба. Ако даден човек, постоянно измисля нови неща, но не свързани с продукта ви, защо не го използвате за да създаде нещо за вас? Модерацията в управлението на общества със сигурност не е само в това да се трие, а повече в насочване на правилните ресурси в правилните канали. Вместо да оставите място където всекид а дава идеи на куп, направете процес за вземане на решение, така всяка умна идея ще се реализира или най-малкото изтъкне, а всяка глупава ще замине по своя естествен път. Стратегията за извлизане на малките радости от големите гадости е много важна част от целия процес." Това разглеждах. И си мислех за "Стратегията за извлизане на малките радости от големите гадости е много важна част от целия процес.". Доста красноречиви мисли. За мен не остават съмнения, но изразявам някакви съмнения от чиста куртоазия. Богомила е излязъл от форумите АБВ миналата година

бойкоСтефанов , преди 11 часа
както си му е реда по стар комунистически маниер, в долната част на сайта на Бого Щопов пише това: "This work by Bogomil Shopov is licensed under a Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.5 Bulgaria License. Based on a work at www.bogomil.info. Permissions beyond the scope of this license may be available at http://www.bogomil.info/ccplus-bogomil.info.txt. " и естествено никъде няма дата.

бойкоСтефанов , преди 11 часа
дясната долна част на блога се казва Село Блогово, по аналогия с повестта Село Борово, ученическа памет от годините на социализма. Аз от тогава помня Маяковски и Гео Милев, но с факта, че те са двама от най-изявените представители на поетичното и художествено течение Футуризъм от първата половина на 20-ти век. То е известно с изключително агресивния си чувствен изказ, аз самия често пиша в този стил. Под названието Село блогово има препратки към разни места. Ще подбера пет от тях.

PavlinБаба ти пена, пише …Ивайло КалфинМартин Димитров Приключенията на един Админ Като к8лекнем на приключенията на един админ се отваря една поезия пак в стил футуризъм, но Готик футуризъм, ако може така да се каже. Цитирам в отделен коментар.

бойкоСтефанов , преди 11 часа
ето поезията:"Ер Малък - "Врана"Аз съм грозна, малка птица с черни, дрипави крила.Никой тук не ме обича -често страдам от това ... Има ме в твойте книгии на басни съм герой,зная купища интриги и истории безброй Припев:О, аз летяи се взирам отгоре,крещя,че си малък и грозенлетя ... и след тебе ще умра!Аз съм гробищна царица,зная чума, зная мор. Наблюдавам всяка биткаи човешкия позор.Винаги надут и вкиснат правиш кръстния си знак ...Знам - не искаш да ме виждаш,но ще дойда утре пак! Припев:О, аз летяи се взирам отгоре,крещя,че си малък и грозенлетя ... и след тебе ще умра!Стихове, текст и аранжимент: Адриан Иванов; вокал: Гана" цитатите са без редакция от моя страна. Аз ако си връча човешките права на този кандидат за евродепутат, ми е пределно ясно, в коя черна дупка във вселената ще ме натири веднага щом се одепутати. Да, сигурен съм, че това е богомила, модераторът от АБВ форумите, който има конкретни заслуги в прокарването на негативи

Краси каза...

Явно не ти е приятно някой да е оценяван повече от теб. Това, явно ти бърка в гъза. Примири се -- хората не те харесват, няма да станеш лидер, нравствен учител на нацията и т.н.

Инак -- продължавай да лижеш задника на Костов!

Ангел Грънчаров каза...

Тоя Краси явно има доста добре изразени педалски (не хомосексуални, а чисто педалски!) наклонности щом главната му асоциация когато иска да обиди някой е "лизане на задник"! :-) Не съзнава, че веднага ще го изловят в педалщина: хетеросексуален човек не се сеща за такова нещо, то изобщо не му минава никога през главата :-) Пък и влюбеността му в Бого Шопов също е крайно подозрителна :-)

RoujkaBG каза...

Момчето в действителност е доста по- младо, отколкото изглежда на снимките, където изглежда солидно, но не е.

Момчето се премести от Сф, където само то си знае кой е зад гърба му и от кои среди произхожда,

но ВТУ,В.Търново е известно с това, че е люлка на БСП и ДПС, и че много техни кадри се сдобиха с дипломи за висше образование именно от ВТУ- Мехмед Дикме, Лютфи Местан, Стефан Шарлопов \техен състудент и перач на парите им\, Бойко Великов, Борис Велчев- главен прокурор на Републиката и т.н. Списъкът е толкова дълъг, че който се интересува ще отвори Гугъл ще се информира.

Не е ясно от кои точно ЗЕЛЕНИ е г-н Шопов,който народняшки се нарича Бого, ама не беше ли технят лидер син на един комунистически генерал, чието име случайно съвпада с това на един друг лидер на друга партия, но пък никак случайно е агент-доносник офицер от 6-то, 6-ти отдел на ДС.

Та момчето учи европеистика във ВТУ и си търси бърза работа по най-лесният начин. Мяташ въдицата и чакаш да клъвнат шараните, а те у нас- наспорил Господ.

Че какво по- хубаво от това да се съчетават теорията с практиката? Малка подробност,че още не сме си взели дипломата, ама някой ден и това ще стане.

Защо ли вчера парламента излезе с решение, че няма да се отварят досиетата на следващите кандидат
евродепутати? ДС управлява държавата и това едва ли е тайна за някого, но явн ще превзема и Европарламента :)

Елма каза...

Момчето всъщност живее във Велико Търново. Това е неговият дом, а до София пътува по работа. Обикновено тази работа е свързана със защита на човешки права. Момчето си има работа и няма нищо общо ни с БСП, ни с ДПС, ни с други отрепки. Момчето е от тия зелени: http://bulgariangreens.org , а не от ченгетата на Каракачанов.
Как плюете само ... чудя ви се на акъла ...

Enchev каза...

Какво е Истинска Демокрация и Демократична Свобода ?
Ще кажа само три от най-важните условия на Демокрацията;

1/ Това е ПРИЕМСТВЕНОСТТА!
КОНСТИТУЦИОННО узаконената ПРИЕМСТВЕНОСТ на Разликите в;
Убеждения, Вeри и Произход, е основата на истинската Демокрация !!

2/ Това е Правото на Производителя-Работник!
Конституционното Правото на Производителя-Работник да бъде активен участник не само в Производството, но и в Пропорционалното Разпределение на Печалбите от това Производство!

3/ Това е Правото на гаранция за Несъдимост!
Конституционното юридичеческо гаранционно Право за Несъдимост на честната част от обществото, а не третирана наравно с престъпната, и заставяна лично да доказва невинността си чрез свидетелства за Съдимост.

Коя Държава в света е гарантирала това, Конституционно??

Никоя!!

Тогава няма и Демокрация никъде !!

Защо БЪЛГАРИЯ е Държава която необлага с данък държавните си служители, а всички останали да?
Защо?
Защото няма Справедливост!"
Защото няма ИСТИНСКА КОНСТИТУЦИЯ!
Защото няма ИСТИНСКА ДЕМОКРАЦИЯ!

ДО КОГА такъв живот бе ХОРА-БЪЛГАРИ??

Драги БЪЛГАРИ, не чувствате ли че, именно Ултра Дясно-Центристките
« €вро-Джеримандър сили » ни КУПИХА и то с огромни средства?
БВЪЛГАРЯ е "ПОРТАЛА" между Европа и Азия, и заради нашата Полит-НЕГРАМОТНОСТ, Социална-НЕСТАБИЛНОСТ и Вътре-Етническо Разединение, Чуждите сили си сложиха собствен "Портиер-Пиколо".

Порти€р-УЛТРА-Дясно-Ц€НТРИСТКИ €вро-Пиколо!!

Фактите са неоспорими!

С уважение:
И.П.Енчев / enchev.i@abv.bg