Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 27 април 2009 г.

Доживяхме туй неописуемо щастие: Николай Бареков си има вече блог!

Случайно разбрах тази душераздирателна новина при местенето на каналите тази сутрин: улучих, по ирония на самата съдба, точно момента, в който Бореков, ухилен, както се и полага, до уши, представяше своя блог в своето си предаване по БТВ. Даже се похвали, че за старта на блога му се явил не кой да е, а "самия Бойко Борисов"! И дори бил дал първото интервю за него! Да се готви Гоце. Както се казва: хаирлия да ни е новия блог на така видния, на така елитния човек Бареков! Сполай ви, щастливци! Четете и се учете как се прави "елитна журналистика"!

И така, вече блогът на Николай Бареков е факт. За какво е знак създаването на този блог ли? Ами не знам. Нищо чудно да е знак за това, че, както мълвата упорито говори, БТВ ще изрита Бареков от предаването му (и от своите сплотени редици) предизборно, понеже Ники Дудука бил яко сгазил лука, пък и тази телевизия иска малко да си поочисти имиджа, оцапан така вулгарно от хитрото момче с дудучето. Нов водещ на сутрешното предаване на БТВ щял да бъде, както говори мълвата, Юксел Кадриев. Не знам дали е истина.

Но да оставим тия клюки, ами да изразим по-пълно възхищението си към жеста на "великия Бареков", най-после създал своя така дългоочакван от простолюдието блог. В който да осенява същото това простолюдие с неземната си мъдрост. Ето ТУК Бареков сам представя себе си в невъзможния си игрив стил (тоз филолог, забелязва се с просто око, хич не може да пише, т.е. пише като ученик в началния курс или най-много в прогимназията, но за сметка на това пък как яко момчето се напъва!!!). И най-интересното е, че веднага се е появила агитка, която възторжено и неуморно почва да го хвали, да го благославя и да му се подмазва. У нас, знайно е, простолюдието много обича кумирите си, сиреч "звездите" - и им се подмазва до припадък.

А създаването на блог от "самия Бареков" пък явно е знак и признание за това, че нашата олигархия вече е оценила ролята и силата на тази нова "медия", именно блоговете, и по тази причина е наредила на най-близките си чада и слуги да почнат да си правят блогове, та да овладее и да тури под контрол и тази, да я наречем, "медия". Нито една медия у нас, разбира се, не трябва да е извън пълния контрол и диктат на родната ни олигархия. В този аспект схващам аз създаването на блог от най-верното и изпълнително, а също и най-глезеното дете на олигархията ни, именно от Н.Бареков. Очаквайте тия дни да си създадат блогове и Андрей Райчев, и Слави Трифонов, и бай ви Вучков нищо чудно също да си създаде блог ("О, небеса, о, нрави!"), и кой ли не още ще си създаде неминуемо свой блог. Абе живеем в интересно време, няма що...

И затуй не ни остава друго, освен гороломно да изкрещим: да живеят блоговете, най-горещия фронт на битката за истината и властта!

2 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Да запазим за историята на българските нрави възклицанията на барековата публика, а най-напред и самата изповед на гения:

Аз съм Николай Бареков.

Журналист в най-голямата българска медия – BTV. На 36 години съм (навършени). Семеен. С едно дете – момченце Николай на три години. Съпругата ми се казва Евгения и е на 28 години. Живея в София. Зодия везни съм (ако това ви интересува). Щастлив съм, че работя това, което винаги съм мечтал. Моето хоби е писането на кратки анализи и гледането на футболни мачове, разбира се от английската Висша лига. Който ме познава, ще ви каже, че съм луд фен на Ботев Пловдив и Арсенал. Гордея се, че винаги съм част от агитките на тези отбори, когато гледам мачовете им на живо. Голям фен съм на БПЦ – Българската православна църква. Вярата ми е съществена част от моя живот и моя успех. Обичам християнството и вярвам в нашите ценности.

Обичам да пътувам и съм бил на много места по света. Харесват ми LA, Лондон и цяла Гърция. Обаче най-много ми харесва България с Родопите и нашите планини.

Градско момче съм. От центъра на Филибето. Най-великият град на България. Били сме провинция само на Римската империя. Учил съм и съм играл в махалата сред българи, турци, евреи, гърци, арменци и цигани. Ходех с баба ми Деспа на Великден едновременно в православния храм и в католишката черква. Бях заобиколен от мултиетническа и мултирелигиозна среда, сред джамии и кръстове. Израснал съм и на село, сега град Баня, Карловско, непосредствено до „двореца” на цар Борис ІІІ. Гордея се, че участвах в нежната революция от 1997 година като водач на студентите в Пловдив. Скоро написах книга с очерци от моята автобиография. От нея ще научите много тайни неща за мен и за българските политици. Това ще стане скоро, но… когато му дойде времето. Повече информация за мен ще има по-нататък в моя блог. Създадох го, за да общуваме и да се забавляваме с моите фенове, приятели и неприятели. Весело прекарване!

32 Отговори to “За мен”

Ясен Крумов - Хенри в апр 25th, 2009 в 13:42
Поздрави за готиния блог, Ники. Успех!

Slavi в апр 25th, 2009 в 22:26
Sorry Niki no shte pisha za sega na latinica,che ne mi e kiliriziran laptopa.Az sym ti golqm fen,no pyrvata zabelejka”veselo prekarvane’ e kofti,moje bi “veselo izkarvane”:)i kakvo mislish…”boiko vze parite” shto vse predi izbori se razbirat tezi “pikanterii”?

Марян в апр 27th, 2009 в 7:18
Браво Ники,
Бъди горд, че си от най-великия и готин град Пловдив.
Много як блог. Успех и късмет. Разбий ги всички в София!

tribalistas в апр 27th, 2009 в 7:24
Браво тука вече може да си правят реклама някой политически фигури, само да се харесват и познават.

Деян в апр 27th, 2009 в 7:26
На България и трябват повече хора като Бареков, само такива будни хора могат да ни изведът до европейско равнище

виктория радославова в апр 27th, 2009 в 7:27
Ники искам да ти кажа че си невеероятен журналист и мъж!КЪСМЕТ!

jorge в апр 27th, 2009 в 7:28
Здравей Ники, живея от 7 год. в Лондон, отдавна си те харесвам като водещ на сутрешния блок, помня те дори и от времето ти в Пловдив, защото съм учил там. Откакто махнаха Коритаров от Нова ТВ, всяка сутрин гледам блока ти по БТВ, по-рано поне превключвах на 2-те телевизии, но сега….просто оня смешник М.Цветков срещу теб да тича, не може никога да те стигне!!!
Желая ти бъдещи успехи в работата и личния живот!

seizmolog в апр 27th, 2009 в 7:31
Г-н Бареков,лични поздрави,и продължавайте все така!!!

jackie в апр 27th, 2009 в 7:33
По правилно е католическата от католишката

Бранимир Обретенов в апр 27th, 2009 в 7:38
Браво, Ники!
Поздравявам те за поредния ти успех! Винаги при възможност гледам с голям интерес твоите предавания и ти благодаря за това, че правиш всичко възможно истината да достигне до всички, които искат да живеят с отворени очи! Пожелавам ти здрав дух, твърдост и непреклонност в борбата за правдата, която е важна за целия народ, но за съжаление все още не всички са разбрали това. Помогни на “непрогледналите” - и те имат право да знаят истината, но не го осъзнават! На добър час!

paragraf в апр 27th, 2009 в 7:46
За Арсенал браво това е интелигентния избор.
За тея години доста се разви наистина като журналист.
Продължавай да ги държиш накъсо политиците дет сядат пред тебе и води агресивно, а не им позволявай те да водят.

Огнян Жеков в апр 27th, 2009 в 7:55
Г-н Бареков,
На добър час!
Възхищавам Ви се!
Огнян Жеков
Европейски културен център - Русе

Димитър Стоянов в апр 27th, 2009 в 8:20
Бъди все така актуален и неутрален !
Поздрави !

valentin georgiev в апр 27th, 2009 в 8:26
Братле,кефиш ме!Бъди здрав!!!

Teodoro в апр 27th, 2009 в 8:26
Здравей Ники и браво.
Поздравления за блога ти , и продължавай все така и за напред.
Арсенал - Ливърпул , много хубав мач се получи.

Stanimir в апр 27th, 2009 в 8:35
bravo, mnogo kasmet i vsi4ko nai dobro i interesni statii vav bloga vi

Албена Симеонова в апр 27th, 2009 в 9:00
Радвам се ,че Ви има.УСПЕХ!

nikolay в апр 27th, 2009 в 9:06
bravo gospodin barekov as sum edva na 13 no mi haresva tvoq blog ima dosta polezna informaciq za sveta i bulgaria nemoga da. Nemoga momenta da pi6a na latinica prosto za6toto ne sum pred moq kompiutar v ku6ti a na u4ili6tnite..
Pozdravleniq za blaga i dano vi provurvi s knigata .USPEH!!!

elena milanova в апр 27th, 2009 в 9:10
G-n Barekov nqma li da se zasrami6 ot sebe si i da spre6 nekompetentno da komentira6 rabotata na lekarite po televiziqta Ima si mesta.N e se misli za gospod ,za6toto stava6 sme6en.Taka kakto pacientite imat prava ,taka i lekarite imat prava ,za koito nikoi ne se se6ta.Ili za ”VELIKIQ” BAREKOV E PO-VAGNO DA RAZDELQ I DA VLADEE ,ZA DA SE HARESA?!

Мариян Петров в апр 27th, 2009 в 9:24
Ники поздрави за блога. Сега ще е по лесно да се свързваме както с теб, така и с БТВ. Чакам книгата.

Калин Симеонов в апр 27th, 2009 в 9:54
Emi kakto kazah az sym negov golqm fen i se nadqwam da byde hubaw blog Uspehi Nikolai

Юлия Михайлова в апр 27th, 2009 в 11:09
Ники,винаги съм те хаъресвала и като човек и като журналист.Гордея се разбира се,че си от Пловдив.То ние живеем на 100м. от дома на родителите ти.Обаче градинката я съсипаха…дали може да се обърнем към някой от общината,за да я поогледат и поизчистят?Дай акъл!

Юлия Михайлова в апр 27th, 2009 в 11:10
желая ти много здраве и успехи!Блога ти е чудесен!

Бояна в апр 27th, 2009 в 11:26
Чест и почитания към страхотния твводещ на уникалната телевизия бтв! Искам да Ви кажа,г-н Бареков, че името Ви се носи с добра слава в Пловдивския университет и често се споменава дори и от самия ректор! Дерзайте напред! Успех!

Кръстева - Варна в апр 27th, 2009 в 11:35
Аз имам въпрос към редакторката май- ще отговаряте ли на коментари и въпроси тук?

anna в апр 27th, 2009 в 12:32
haresvam te i te gledam vsqka sutrin .jelaq ti uspeh .

Николай Пеняшки - Плашков в апр 27th, 2009 в 12:51
Здравей, Николай!
Блогът е страхотен!
БТВ е медията която обичам да гледам с най-голямо удоволствие!
С удоволствие бих прочел.
Аз също съм от пишещите братя. Пиша поезия и проза.
С удоволствие бих ти изпратил моя книга с разкази
и стихотворения със заглавие “Жаден съм…”
Желая ти изключително здраве и успехи!
С уважение: Николай Пеняшки - Плашков

катя в апр 27th, 2009 в 13:18
Чудесно предаване, гледам Ви винаги, когато мога. Днес поставихте и проблема със здравеопазването. Незнам защо дамата по-горе реагира по този начин. Със сигурност е лекар и не иска да признае за целия хаос и безхаберие в здравната система. Време е за сериозна промяна и спешни действия. Дали това ще се случи, зависи от следващото управление, ясно е че от това няма какво да очакваме.Очертават се две нови партии в следващото управление, на което много разчитаме и вярваме, защото не ни остава на кой да вярваме вече. Кои са те -ГЕРБ и РЗС, от тях обаче очакваме и решаването на проблем, касаещ живота на десетки хиляди болни от рак в България, признанието и розрешщаването за употреба на българското откритие срещу рака, лекарството Антималигноцит. Продан Христов, откривателя биохимик си е свършил своята работа- открил е лекарство, което няма подобно открито в света. От 1992г., обаче нито едно управление нямаше волята да се справи с този проблем и признае това откритие.Защо никой не се интересуваше от факта, че се предлага друга, нетоксична терапия срещу рака и не я приветсва. Това ги превръща в престъпници… Тъй като се наслушахме на какви ли не обещания, то искаме лидерите на тези партии да поканите в предаването и да отговорят: Имат ли волята и желанието това българско откритие да стигне до болните от рак. Правото на избор е свещенно!Искаме отговор от тях.Това искат да чуят хората, защото всяко българско семейство, пряко или косвено е засегнато от болестта. Все по-млади хора и деца заболяват, а смъртнността е много висока, това са нашите деца. Застраховани от рак няма…
Знаем за печалбите от цитостатиците, знаем за процентите за всеки по веригата, но не го приемам и ще се борим…
През ноември месец, в сутрешния блок,Емил Христов шефа на ИАЛ, нарече Продан Христов шарлатанин. Смятам, че беше редно да се даде право на отговор, на тези които са излекувани с лекарството. Вашето предаване трябва да дава шанс, да бъде узната истината, защото клеветите найстина не дават шанс истината да излезе наяве.
В крайна сметка властта произлиза от народа и е време политиците да започнат да ни служат, за това обаче може да помогнете Вие медиите. Като четвърта власт, вие може да направите така, че това българско откритие да види бял свят. Болните със много болка и отворени за живот очи, очакват своето изцеление. Искате ли да им помогнете, ЗАЩОТО МОЖЕТЕ!

Cvetelina Kostova в апр 27th, 2009 в 15:31
Strahoten blog , Strahotno predavane!!!Uspeh!

MItko в апр 27th, 2009 в 17:34
“Голям фен съм на БПЦ – Българската православна църква.” - т.е.? Аз съм фен на ЦСКА и руската салата!?! Как може да си православен християнин и да си фен в същото време? Какво излиза тогава, че не сте фен на исляма, будизма, католицизма….???

Papapapap в апр 27th, 2009 в 18:36
“Журналист в най-голямата българска медия – BTV.”
Забравил си да добавиш и “манипулативна”,
каква точно е целта на този блог? И въобще би ли имало реални отговори на реални въпроси на хората….тук? а не под крилото на “невероятната” медия BTV?

Ангел Грънчаров каза...

Нещо интересно пак оттам (слагам го тук щото ме е страх, че оттам ще го изтрият):

Андриян Георгиев в апр 28th, 2009 в 1:06

Само тази сутрин в PR мероприятията, направо - активните мероприятия, с Пикаещия във фонтани (Р5), Лъчезар Иванов (който вместо да отговаря за обвинение в побой и тормоз над съпругата си и семейството си, беше поканен да дава акъл за хуманността в лечебните практики) и Я.Я., защото това не е журналистика, а PR, лъскане на имиджи и прах в очите на дебилостанеца (истинското име на българина), който и в този блог е побързал да си покаже дебилизма и всякаквата липса на способност за морално отсъждане и морално ориентиране в света, та само в една-единствена сутрин всякакви принципи, ценности и етични стандарти на журналистиката, медиите, изобщо живота в либерална демокрация бяха тотално потъпкани, сгазени, взривени, подменени, отменени. Само за една-единствена сутрин, само за едно-единствено предаване! От лицето Николай Бареков, от този истински християнин от центъра на Филибето.

Сериозният анализ показва, че истинското име на дейността на Николай Бареков не е “журналистика”, а курвалък, проституция (и то без кавички) и в този смисъл научно може да се заключи, че Николай Бареков се явява шаврантията на властта, истинската и достойна шаврантия на властта в т.нар. медии в България. Примерно днес Пикаещият във фонтани беше обслужен по всичките правила на курвалъка: една доброта и захласнатост по високия гост, ампутирана настъпателност и забравен в гримьорната нахалитет (толкова типичен иначе за лицето Бареков, ама само с разни нискоразредни адвокати (нали помните онова предаване от Търново с адвоката на лайненцето, дето е обвинено от френските власти в убийството на Мартин Борилски), примерно, или с наивници като Мартин Димитров, но никога с властта), удобство и комфорт за високия гост, никакви щекотливи въпроси, засягащи Пикаещия във фонтани и БКП, че даже покрай него бяха добре обслужени и лица като Богомил Бонев и Генерала - този гуру, този духовен водач на Николай Бареков.

Студиото на Николай Бареков все пак има и положителна страна - гледай кого обгрижва и излъсква Бареков и го брой към вся остальная сволоч на българската олигархия, създавала си тази добра и изпълнителна курва Николай Бареков.

Плащат ли ти поне добре, Бареков?