Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 28 юни 2009 г.

Мирното провеждане на гей-парада е някакво свидетелство, че сме на път да станем нормална европейска страна

Винаги има полза да се демонстрира и протестира, а да се мълчи в бездействие е позорно и малодушно. Ползата от гей-парада е съвсем ясна: защита на свещеното човешко право на различие, на различност. Различните малцинства (сексуални, етнически, политически, граждански...) трябва да бъдат уважавани, не винаги мнозинството е безусловно право, а пък ако помислим малко, ще се убедим, че дори човек да принадлежи към някакво малцинство, това съвсем не променя обстоятелството, че също е човек и личност като всеки друг, включително и ако трябва да го сравним с богоизбраните от мнозинството, т.е. от пълчищата, съставени все от "най-правилно мислещите", "винаги правите", "непознаващите съмнения" и пр.

Аз си позволих да защитя правото на хомосексуалните да демонстрират и да настояват за уважение и зачитане от "голямата общност", понеже аз самият принадлежа на едно малцинство; винаги съм принадлежал към него, към малцинството на автентичните демократи, на демократите, които вярват в свободата и демокрацията единствено по най-дълбоки ценностни подбуди, а не защото тя можела да бъде употребена с изгода от този или от онзи. Позволих си лукса да мисля различно по въпроса за нашето дължимо отношение към "обратните" и написах два материала - Имам един грях: уважавам "обратните"! И ги подкрепям! Ох, горкият аз! и Ненавиждащите "педалите" de facto люто мразят свободата: хомофобите всъщност не толкова гейовете, а по-скоро свободата не могат да търпят, заради които, разбира се, бях порядъчно обруган от "широките народни маси", които съвсем не са склонни да правят компромиси и да търпят някакви си там, които не са като тях или не мислят като тях.

Не зная защо, но все не ми се удава да мисля като "правилно мислещите", все имам различна гледна точка, от която лесно не се отказвам. А пък и органически ненавиждам да се подмазвам на мнозинството, та да печеля дивиденти от неговата благосклонност: за темерути като мен истината, представете си, стои над всичко друго, включително и над приятелството. Впрочем, един мой приятел така се разочарова от мен заради моята позиция спрямо "педалите", че вече даже не ми говори, но той не е първият, нито ще бъде последният, който горчиво ще съжалява, понеже такива няма как да ме убедят, че мнозинството винаги и за всичко е все право, а пък малцинствата са все неправи и трябва да остъпват. Аз съм бил и ще бъда винаги върл противник на всички видове болшевизъм - а тъкмо според болшевизма мнозинството винаги и за всичко е все право, а пък малцинството заслужава да бъде даже избито ако не приема волята на мнозинството! - включително съм и най-несговорчив противник и на сексуалния болшевизъм, както е правилно да се нарича хомофобията.

Понеже се отвори дума по лозунга на прайда - Приятелството няма сексуалност! - аз също мисля, че това е една недомислица, щото, доколкото ми е известно, хомосексуалните общуват помежду си не само на една чисто приятелска основа, но и на сексуална, любовна и проч. Разбира се, че приятелството няма сексуалност, но това се подразбира, т.е. няма защо да бъде изтъквано, а пък ако са искали да намекнат, че всички хора, независимо от сексуални предпочитания, би било добре да се разглеждат като приятели, да са приятелски настроени един към друг, това можеше да се каже иначе и доста по-сполучливо. Но както и да е, радвам се, че прайдът е минал без ексцесии, че прочутата по света нашенска простотия се е била временно оттеглила по време на провеждането му, и някъде там, на потайни места, е близала раните си и е събирала и акумулирала своята жажда за мъст, за агресия и за реванш.

Затова смятам, че мирното провеждане на гей-парада е някакво свидетелство, че сме на път да станем нормална европейска страна, в която човешката личност и нейните неотнимаеми права са висша и всеобщо споделяна ценност.

Разбира се, на предстоящите избори трябва още веднъж да докажем, че сме европейци. И то може да стане само по един начин: като изтикаме от властта досегашните ни управници, доказали на практика, че са антиевропейски настроени, че играят единствено под свирката на Кремъл и Путин, че са готови по чужди нареждания да опропастят съвсем европейското ни членство, та да ни държат завинаги бедни, послушни и унизени - и като индивиди, и като нация.

Дойде време безжалостно да изритаме от властта тази комуно-ченгесарска крадлива напаст, която цели 8 години се гаври и издевателства с Родината и с всинца нас. Дай Боже да намерим разум, воля и сила да го направим другата неделя!

6 коментара:

Ангел Грънчаров каза...

Показателно мнение от Свежото:

Bolg , преди по-малко от минута
Българският народ все още е запазил своят морал и не приема насилственото натрапване на ненормална сексуална ориентация и хетерофобия. Дори е радостно, че огромна част от хомосексуалистите в България явно осъзнават, че демонстрирането на хомосексуално поведение в обществото е неправилно и неморално и не подкрепиха проявата на шепата самопровъзгласили се представители на хората с хомосексуална ориентация. Джемини, не се подкрепя от хората с хомосексуална ориентация или индивидите с такива наклонности не наброяват повече от 100 души. Редно е да се запитаме - чии интереси тогава защитава тази организация, след като явно не е припознавана от повечето хора с хомосексуални наклонности и кой я спонсорира? Нужно ли бе общината да харчи над 50 хиляди лева за охрана на въпросното събитие? Това са нашите и вашите пари, които благодарение на гей лобито бяха пропилени, вместо да бъдат вложени за нещо нормално и благородно, като например дарение на...http://bg.altermedia.info/?p=10800

Ангел Грънчаров каза...

Някои азбучни истини на науката, крайно неудобни за сексуалния болшевизъм (хомофобията): http://bg-sexologia.info/site/index.php?option=com_content&task=view&id=200&Itemid=29

Анонимен каза...

Вие определено сте един хомо-фашист г-н Грънчаров!

Анонимен каза...

Разбира се, че в гей-парадите няма нищо лошо, с тях България наистина демонстрира нещо като европейско лице. Знаем също така, че в антична Гърция хомоеротиката не само е била разпостранена, но дори желателна и едва ли не задължителна. Възрастен мъж без младо момче-любовник и младо момче без възрастен мъж-любовник са били смятани за встрани от обществото.

Понеже в една по-стара публикация стана дума за това, че „морални” кръгове в ДСБ и в частност Борис Станимиров били против гейовете и лесбийските - значи такива хора винаги ще има, особено в десните, консервативните партии. Важно е в България да се въведе моделът на големите западни народни партии, където мирно съжителстват различни идеологически крила, от либерални през социални до консервативни. Точно по тази причина те са народни партии, покриващи огромна част от политическия спектър. Не може и не бива да има пълно единомислие по всички въпроси в една такава партия. Нейната сила е именно в разнообразието и многоразличието. Със становището на Борис Станимиров вероятно се идентифицират немалък брой десни избиратели в България. Те също трябва да бъдат „обслужвани” от съответните политици в партията.

Все пак хубаво беше гей-парадът да не беше провеждан в консервативна София, а в някое либерално или ляво селище на България. Например в либералната крепост Кърджали, гласуваща масово за либералната партия ДПС. Или в някой червен град или село, подкрепящи лявата БСП. Там те могат да разчитат на най-много съмишленици и най-голяма толерантност. Поне на теория трябва да е така, ако в България идеологическите разделения следват класическите западноевропейски схеми. Левите и либералите – толерантни и разкрепостени, десните – консервативни и „морални”. Дали наистина е така?

Стоян

Анонимен каза...

"Възрастен мъж без младо момче-любовник и младо момче без възрастен мъж-любовник са били смятани за встрани от обществото."

Това не се ли наричаше педофилия?

Ангел Грънчаров каза...

Не дете, а момче. Има разлика. Щом е станало "момче", вече е доста по-голямо, а пък "любовникът" му в древна Гърция е имал една задача: да възпита у момчето "мъжественост", да го направи мъж; смятало се е, не без основание, че само мъж може да повлияе на момчето, та и то да стане мъж. Да го възпита да мисли като мъж, да се грижи за себе си като мъж, да се бие, да владее меча като мъж, на всичко да го възпита, включително и в някой любовни неща (но това не е било задължително). Аристотел например е бил възпитател на Александър, т.е. и понеже възпитал един тиранин, демократична Атина пожелала да се разправи с възпитателя, та на Аристотел му се наложило да бяга чак във Филипополис, за да се спаси от съдбата на Сократ. Изглежда Платон е бил "любовник" на Сократ, като в древната гръцка представа "любовниците"-мъже са влюбени по-скоро в душите си, а не в телата. Влюбените мъже даже "забременявали" - да кажа и това, та да ма намразят завинаги всички хомофоби, да ме заклеймят като развратник! - като в резултат на приятни разговори в душата им се зачевала идея, накаква истина, пък мъжът дълго време се чувствал "бременен" с нея, а когато му дойде времето, и "раждал" идеята си; в този смисъл любовта между мъж и мъж ражда безсмъртно поколение - идеи, истини, велики мисли. Ето, децата на Омир всеки знае кои са и те са безсмъртни, докато децата на мъжете, които общуват само с жени, са съвсем смъртни и скоро биват забравени...

Е, в днешно време хомосексуалните са далеч от една такава възвишена платонична представа за "любов между мъже"; и сред тях, предполагам, има някакъв регрес, някакво израждане, поради което мнозина ги интересува само секса. Ала съм сигурен, че душите им са способни и на любов, и докато пишех своята книга ЕРОТИКА И СВОБОДА, направих доста проучвания сред тях, в които се установи, че душата им копнее за истинска любов, но както става и при хетеросексуалните, много рядко я намира...