Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 25 юли 2009 г.

Каква е причината приятелството на Б.Борисов и Б.Димитров да се институционализира чрез нарочно създаден министерски пост?

Като коментар към публикацията Честито: реално погледнато, новият премиер ще се казва Божидар Димитров, не Бойко Борисов, а БСП и ДС в негово лице отново си имат министър! Boyanov пише един кратък, но съдържателен текст, изпълнен само с факти, който заслужава да бъде изведен на предно място, за да бъде прочетен и осмислен от повече хора:

Започва да ме притеснява сляпото доверие в непогрешимостта на Б.Борисов у мнозина, които към момента са му фенове. Затова ще посоча само факти:

Факт е, че ГЕРБ постави кампанията си върху идеята за сваляне на БСП и ДПС от власт.

Факт е, че Б.Димитров бе знакова и влиятелна фигура в БСП до 11 юни 2009 г. (два дни преди регистрацията на листите за изборите.

Факт е, че ГЕРБ се обяви срещу шуро-баджанащината и назначенията по родов, "кръгов" и друг признак.

Факт е, че Бойко Борисов заяви, че Б.Димитров му е личен приятел, стоял до него през последните 3 (три) години и като такъв "верен" приятел му гласува лично доверието си?! Тоест - прави приятеля си министър?!?!? Тук се замислям и как така през последните години едва ли не първия приятел на Бойко е бил висш функционер на БСП. Без да искам свързвам агентурното минало на Б.Димитров и толкова бързото сближаване с ББ - може и да не съм прав.

Факт е, че за СК министър-агент на ДС е неприемлив и Б.Борисов прекрасно знае това.

Факт е, че като мажоритарен кандидат назначаването на Б.Димитров за министър води до загубата на 1 депутатски глас.

Факт е, че ст.н.с. ІІ степен Божидар Димитров се оказа агент с мисия във Ватикана - влиятелен духовен център на цяла Западна Европа. Несъмнено Ватикана няма да бъде никак доволна, че агент ровил в архивите и е министър, отговарящ за българите зад граница. Надявам се никой няма да отрече факта, че Ватикана има своите лостове за политически натиск в ЕС.

Факт е, че Б.Димитров има силен интерес към темите за българите в Македония, Западните покрайнини. Избирането му за министър няма как да не напрегне нашите съседи, като се има предвид агресивния стил на Б.Димитров и първият му приятел Б.Борисов.

Факт е, че повечето български емигранти (особено тези от преди 1989 г.) са категорично против техните интереси да бъдат "защитавани" от представител на ДС, от която навремето са бягали или са се спасявали и на когото гледат като фигура на БСП/БКП.

Това са само факти, върху които заслужава да се помисли по-трезво, а не първосигнално от типа "Айде, наш'те".

Разбира се "мъжкарското" поведение на Борисов импонира на много хора, които от години чакат съществена промяна към добро в държавата ни. Но да си организираме нов култ към поредната личност - не си струва. Примерът със Симеон е твърде близо и еуфорията при избирането му много сходна като емоция с днешната.

В моя пост не коментирам бъдещи събития в условно наклонение. Може да може, но може и да не може. Просто изброих една поредица от смущаващи за мен факти. Искрено се надявам, че в България има достатъчно хора, които милеят за българите в Бесарабия, Македония, Западните покрайнини и нямат негативине на Б.Димитров, за които говорим.

Освен това не виждам какво пречи Б.Димитров да... продължава да бъде личен приятел и съветник на Борисов, без да заема министерски пост? Каква е причината това приятелство да се институционализира? Не ми се ще да го мисля, но цялата тази работа ми намирисва на някакъв сценарий. Димитров ми прилича на пуснат в някаква интрижка, но рано или късно ще се разбере точно в каква.

(Автор: Boyanov)

16 коментара:

Анонимен каза...

Димитров и Бойко са приятели много отпреди да го огласят публично. Стига сте търсили масонски конспирации.

Анонимен каза...

и а болен Сидеров ли са приятели? :-)

Анонимен каза...

Волен Сидеров е български политик, чиято партия е спечелила 390 000 гласа.

Ангел Грънчаров каза...

Добавям: ... 390 000 гласа на вмирисани на евтина ракия гласоподаватели...

Анонимен каза...

390 000 избиратели - със 130 000 повече от носталгиците от синята коалиция, от които, със срам трябва да призная, съм и аз.
Но това никога вече няма да стане...

Ангел Грънчаров каза...

Голям шегаджия си :-) И ти ли гласува за Синята коалиция? Нима? разгеле? А сега кажи от какво се разочарова толкоз и защо се влюби в ДС?

Абе, охлюв, запомни от мен: любители на ДС като теб никога не са гласували за СДС и за Сините и не могат да гласуват, разбра ли сега?!

Много евтини номерца подхвърляш, публиката тук не се състои от милиционери като теб, а от интелигентни хора...

Анонимен каза...

Да, да, знам, лъжа, не съм гласувал за Сините, те никога не разочароват избирателите си...
Затова те се топят от избори на избори.

Ангел Грънчаров каза...

Ей, непоправим болшевик си: от сутринта ти повтарям, че не е важно количеството, а качеството на хората. И милион да са, ако като хора не струват, каква е ползата?!

Ето, ние, десните хора, сме качествени, а пък качествените винаги са немного.

Ей, ти забрави, че и вий, почитателите на ГЕРБ, сте били също "десни". Сега вече дежурният офицер ще ти дърпа ушите! Издаде най-потайните си помисли :-)

Анонимен каза...

Прочетох всички факти от статията и честно казано ме подразни - Божидар Димитров е един от най-доказалите се професионалисти в своята област, както и неведнъж е показал своята готовност за работа и да помага на българите в чужбина - и то не на "българите" в Турция, които са такива колкото да гласуват, а на тези от Западните покрайнини, Бесарабия, Македония и други места, които наистина са в много лошо положение и не им се обръща никакво внимание нито от страна на нашата държава, нито от държавите, в които се намират. И на мен искрено ми се иска да има и други хора, които милеят и биха помогнали на нашите сънародници зад граница, тъй като Божидар Димитров сам не би могъл да се справи с тази задача. Честно казано това, че е работил към ДС в миналото е пълна простотия - такива са били времената - ако се отворят всички досиета ще се види, че не е имало някой от тогавашните членове на БАН, университетите и всякакви други научни среди, който да не е бил агент. И не може заради това нещо отпреди 20 и повече години да се отричат заслугите и компетенциите на един човек, който е доказан професионалист и който е може един от най-запознатите с проблема хора в държавата. Да, аз също съм против бивши агенти и бивши видни дейци на БКП да заемат постове в МВР, министерства на финансите, икономиката и енергетиката, външно и други и да ни обвързват с Русия все едно още сме им феодали. Но в случая това няма нищо общо. Изтъквате като причина влошаването на отношения със Сърбия и Македония - ако смятате, че защитата на правата на нашите малцинства в тези държави ще влоши отношенията ни с тях - тогава нека бъда така. Защото в момента в Македония официално няма нито един българин, защото това означава да бъдеш репресиран от полиция, да си загубиш работата, детето ти да бъде тормозено в училище и в крайна сметка всеки обявил се за българин се принуждава да се отметне, защото няма към кой да се обърне за помощ. И всичко това е много добре известно на нашите политици, които незнайно защо години наред не правят нищо, за да защитят българите в Македония. Да не говорим за българите в Западните покрайнини, които умишлено са докарана от Сърбия до просешка тояга, тъй като се самоопределят като българи. Ако смятате, че такова трябва да бъде отношението на нашата страна към българите зад граница, тогава няма какво повече да се коментира този въпрос. А пък факта за Ватикана е направо смешен.
За мен единствения факт, който става ясен от цялата статия е, че в момента СК се чувства като ощипана мома, тъй като я отразяха от властта, където вече се виждаха и тъй като няма как по друг начин да оказват натиск се опитват с такива смешни доводи да изнудват ГЕРБ, за да спечелят малко място в изпълнителната власт. Защото, ако са толкова принципни Иван Костов би трябвало отдавна да си е подал оставката като бивш член на БКП

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, Костов не е бил никога член на БКП, но Бойко Борисов е бил; нещо си се подвел, или някой те е излъгал; такива са фактите, требе да четеш преди да се изказваш.

А иначе пледоарията ти в защита на Божо Телерига показва само това, че ти е изцяло чуждо европейското мислене, както е чуждо и на самия Телеригов; което значи, че не може да бъде министър в правителството на европейска България; виж, за правителството на Узбекистан може и да е подходящ, но за страна от ЕС изобщо не става...

Анонимен каза...

Грънчаров, да твърдите, че вашите хора са по-качествени и затова трябва да управляват, а националсоциализъм. Той твърдеше, че имаше превъзхождащи хора, които трябва със сила да управляват. Но за щастие сме демокрация и това не е възможно.

Ангел Грънчаров каза...

:-) Веселяк! Вий, милиционерите, пак набързо запяхте старата песен: които не са като нас комунисти, са фашисти и нацисти! Непоправими сте - и за нищо не ставате! "Демократи" били :-) Милиционерски демократи :-)

Анонимен каза...

Kakvo ste se hvanali za Bojidar Dimitrov,4oveka pone e dokazan profesionalist.Moje bi agent Dogan i razni drugi podobni ot BSP i DPS, koito 20 godini se gavrqt s toq narod sa po-dostoini za tozi post???? Zaradi takiva kato tqh deto razprodadoha taq durjava sme na onq krai na sveta.4e prezidenta kakuv e? Mai ne e ot DS? Az uvajavam B.Dimitrov i podkrepqm negovata kandidatura....a kolkoto do Vatikana, tam pone e nameril ( a i sled tova opisal v knigite si,ako ste gi 4eli )mnogo facti dokazva6ti,mo6ta i drevnosta na bulgarskata durjava....dobre ,4e sa go pratili tam,za da nameri tezi danni i da gi publicuva sled tolkova godini....4eta knigite mu s gordost.

Анонимен каза...

Грънчаров и десен.Абе смешко в Ленинград ли стана десен.Аман от десни като теб служители на катедра Марксизъм Ленинизъм.Или като политикономиста на социализма Костов,
от Центъра по идеологически дисциплини.„Иван Й. Костов е политикономист с твърде солидна подготовка и широки интереси. Той познава много добре произведенията на класиците на марксизма-ленинизма и е убеден марксист и защитник на нашата социалистическа система“.Оценката на проф. Алексиев.Нормално е да го подържате
,доста си приличате.И как не те е срам точно ти да наричаш всеки втори тук комунист и милиционер.

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч милиционер, да не наречеш другаря милиционер милиционер е обидно! А аз уважавам народната милиция, по тази причина зачитам достойнството й. Не виждам нищо осъдително в това някой да е милиционер или да има милиционерски манталитет.

Ето, ти самият си се превърнал като тъкачка-стахановка-многомашинничка: от вчера писа къде ли не по блога ми, представяйки се за най-различни хора, и на кирилица писа, и на латиница. Аз обаче те наричах редовно милиционер, понеже видях айпито ти, което се повтаряше навсякъде. Само милиционер може да се сети за такава хитрост.

За доказателство че си милиционер служи и това, че даже не можа да загрееш и това, че защитата ти на ГЕРБ и ДС води дотам, че хората и двете почват да ги слагат в един и същ кюп, т.е. вредиш и на бат ти Бойко, и на хан Телериг също (Божо де).

Освен това да добавя, че за това кой е десен в днешно време, слава Богу, не се иска служебна бележка от милицията и от ДС, така че в случая надценяваш компетенцията си, драги ми таваришч милиционер :-)

Анонимен каза...

Чул си нещо за ИП адрес.Имам си достатъчно работа за да се занимавам с празнодумци като теб.Просто се забавлявам с простотията ти и наглоста ти.89.106.115.70 това ми е ИП адреса.Покажи каде съм ти писал на латиница.Маи нещо фобиики те гонят,а.Не се крия,много си дребен за да се крия от някакво си даскалче дето хленчи че го наказали.Цял живот на държавна служба и десен.За разлика от теб нямам нито ден на такава.И не ме заговаряи на матерния ти руски.Живеи си със миналото и се занимаваи със ченгета доносници и прочие.И се чуди зашо любимия ти Костов има 5 депутата.Духовната ти бедност съчетана с материалния ти недоимък те правят злобен и завистлив.Никъде не сам написал и ред да защитавам Боико и Божо.Коментираи за теб и Костов какво съм написал.Ама не ти изнася и веднага си извърташ задника.От ДС може да си доволен само,без бележка от там нямаше да те пуснат и да се снимаш пред Лнинградския университет.Щом са ти я дали значи си бил примерно комсомолче.И в катедра Марксизъм Ленинизъм са те взели.Довиждане до другата неделя.