Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 24 юли 2009 г.

Моето пълно разкаяние за неправилните ми възгледи относно великата историческа рол на другаря Божидар Димитров за разцвета на Родината

Получих тайнствено и смразяващо кръвта писмо, което публикувам тук изцяло. Автор е една другарка, носеща името Nelly; не съм пипнал и думица от писмото й, само дето тук-там натаманих запетайките и пунктуацията, а правописните грешчици оставих за оригиналност и автентичност:

Здравствуйте, товарищ Грънчаров!

Обществена тайна е, че сте съветски възпитаник - а на времето е знайно кои отиваха да следват в СССР! ОСНОВНО НАШИ ДРУГАРИ! Вие бяхте едни от тях за съжеление - факт.

Колко сте професор имам пълните основания да се съмнявам, гледайки езика Ви на изразяване - много, ама много сте злъчен, и ако така създавате произведенията си, имам пълното основание да не им вярвам по съдържанието на написаното в тях.

По повод статията Ви: приемам факта да изкажете мнението си, но не приемам заплахите, които многократно отправяте към ББ. Това е наказуемо и моля да се вразумите самия Вие - просто не Ви отива на физиономията и положението, което все пак притежавате, благодарение на народната търпимост към такива като Вас, предвид житейската Ви история.

Като публични изяви познавам и двама Ви. За разлика от Вас Божидар Димитров е успял да се реализира в обществения живот на страната, може би с КГБ помощ, но защо Вие не се реализирахте след като такава имахте и самият Вие? И тук идва въпросът: Кой, колко и как е бил разработван в ДС? Май на Вас е обръщано по-малко внимание, предвид "медийните Ви изяви"?

Знайно е също така какви и кои са и СДС - кога и как са се създали - на 17.12.1989 година, със съдействието на Андрей Луканов и внимателно обгрижвани от БКП/БСП до днес. Това е реалността господине в България! Така че поспрете се да ни ги рекламирате - стилът Ви започва да прилича на гротеска. Съвземете се от интелектуалната дупка, в която очевидно сте изпаднал, достигнете отново "професорското си ниво" и давайте напред като "учен", или престанете да вменявате недоказана и несъществуваща вина за Б.Димитров, което също е наказателен акт.

В момента (предвид тежката за страната ситуация) ако ще говорим "кой кой е" мога да Ви предоставя списъци и на олигарсите, и на ДС хората във властта, и на масоните..., но те са само информация известна на обществото ни вече.

Въпросът днес обаче е как обществото ни да спре да се разпада изкуствено и за целите на изброените по-горе, как да се въведат демократични порядки в мисленето на масите сега и тук, как да се опази страната ни от разединение между гражданите по политически и социален признак, как да се гарантира стабилен бюджет - защото световната кризата няма да свърши "утре", а се очакват и големи природни бедствия в близкото бъдеще, така че ако днешното правителство прояви "работарския си дух", който ни заяви, да ги подкрепим адекватно, защото това ще е в интерес на цялото ни общество.

Треперещ от срам и разреван заради справедливостта на толкова правдивите разгромни критики превъзмогнах отчаянието си и успях да напиша следните най-искрени самопризнания:

Таваришч Nelly, благодаря Ви за обстойната и съдържателна критика! Ще гледам под Ваш контрол да се поправя и да изправя грешките си, за да се натаманя и аз най-накрая към правилната линия.

Срам ме е като чета изобличенията Ви: да обидя толкова заслужилия човек таваришч Божидар Димитров, който освен че има заслуги в борбата срещу злите сили, срещу империалистическия враг, искащ да разруши нашата прекрасна комунистическа родина, който освен това, че заедно с другите борци на "тихия фронт" на ДС успя да създаде нашата перфектно действаща нынешна демокрация, също така успя да се прослави и като знаменит публицист, гастролиращ по страниците на най-великия български вестник, вестника на таваришч агент Бор "Труд", също така успя да напише редица книги, с които да развие идеологически платформата на славната "Атака", вечна, но тайна съюзница на Партията, на всичкото отгоре да стане и професор, и личен приятел на другаря Черепа, велик съдържател на археологически ценности, открити по българските земи, които, вместо да стоят в Националния исторически музей, са в личната колекция на приятеля на другаря Божидар Димитров.

Наистина ме е срам, че не успях овреме да оценя тия заслуги на другаря Б.Димитров, но сега Ви благодаря, защото тъкмо благодарение на Вашата градивна критика очите ми се отвориха. И разбрах колко много грешки съм допуснал в досегашния си земен живот.

Да, другарко Nelly, аз учих в СССР, но там вместо да стана достоен сътрудник на "тихия фронт" на ДС, както другаря Димитров е станал, се превърнах в долен ренегат, имах дързостта да предам светлите комунистически идеи и да се отдам в костеливите ръце на империалистическата пропаганда на САЩ и Запада, които ми изкривиха дотам съзнанието, че започнах да вярвам в ценностите на буржоазната пропаганда, а именно в ценностите на свободата, личността, човешките права, свободния пазар, достойнството, демокрацията.

Поради което и закономерно дегенерирах дотам, че Партията се отврати от мен, изолира ме съвсем справедливо, наложи ми ред наказания, поради което сега не съм професор (някой Ви е подвел, скъпа другарко Nelly!), никакъв професор не съм, а съм най-скромен учител по философия! Но аз още не съм получил дължимото възмездие. Наистина, за греховете, предателствата и измените, които съм осъществил спрямо винаги правилния курс на Партията, заслужавам да бъда натикан ако не в затвора, то поне в концлагер, където най-справедливо и адекватно на злодеянията и вредите ми ще бъде изобщо да не живея, ами направо да бъда даден на свинете на съедание (изядждане) на грешното ми тяло.

Но аз сега, под въздействието на Вашите така силни, правдиви и толкова справедливи думи се разкайвам най-горчиво, моля за прошка и за снизхождение! Надявам се справедливия гняв на другарите Божо Димитров и Бойко Борисов да не ме докара до заслуженото място, до затвора, а те най-великодушно да ми простят. Те са така великодушни, а аз, червеят, не заслужавам пощада, но тъкмо поради това може и да ми простят, за което най-коленопреклонно ги моля и призовавам.

Готов съм оттук-нататък да служа беззаветно на единствено правилната линия на ГЕРБ, славна наследница на всички предишни форми на Великата Партия, да громя враговете на социалистическото отечество, да се възхищавам на героичните бойци на "тихия фронт" на славната ДС, същински железен юмрук на Партията-Майка, които направиха така България днес да благоденства и да се радва на светлото слънце на манипулираната и правилно насочвана демокрация! Сполай Ви, другарко Nelly, за туй, че ми отворихте очите! Вечно ще Ви бъда признателен и благодарен и се надявам един ден да изкупя греховете си, та презряната ми душа да намери поне малко покой ако не на този, то поне на оня свят!

24 коментара:

Longanlon каза...

тцтц що изобщо им обръщаш внимание на такива...

Ангел Грънчаров каза...

Ето какво пише един българин от Франция:

Драги демократи,


Сигурен съм, че не сте злоупотребили със спиртни напитки, но въпреки това страничните ефекти, дължими на абстиненцията, са ясно изразени – силни болки в главата, световъртеж, високо кръвно и непреодолимо желание за повръщане при всяка поява на Божидар Димитров из медийното пространство.


Защото с времето се превърнахме в политически енолози – с един поглед върху червената роба на виното можем да кажем какъв сорт и каква реколта ченге са ни сервирали за дегустация. А в случая само по миризмата си личи, че се опитват да ни пробутат винен оцет на червени парцали и с плуващи удавени мухи вътре.
Така е, юнак Бойко свали най-после картите, като преди това извади от ръкава един убийствен шестак-купа. Играта свърши и както винаги червените пак печелят – дори и без Шумахер, Джерард или Ицето Стоичков. Или както се казваше в допотопните електронни игри, за които едно време си мечтаехме : « Game Over! Same Player Shoot Again.» Надявам се, че сега дори и най-заблудените сред нас са си дали сметка, че на последните избори единственият победител е ДС.



Колкото до българите в чужбина, те могат само да се забавляват при мисълта, че Божидар Димитров ще се грижи за връзките с тях. Той, гордият чекист, човекът със селяшки разгърдената пазва на чичка-колхозник и с наглия поглед на подпийнал махленски тарикат, той, сменилият лява с дясна (уж) партия, ще дойде да се погрижи и за нас, живеещите в чужбина... Ако баща ми беше жив, със сигурност щеше да посрещне Божидар Димитров както подобава още на летището – сос лопатарот по лисото. И именно в памет на баща ми, който мразеше чекистката сган повече от смъртта, а и също така в името на всички онези невъзвръщенци, сънуващи все още кошмари със смъртни присъди, конц.лагери и интернирани роднини, отказвам да водя диалог с българските институции, докато в тяхното съдържание се четат имената на подобни ченгета и безбожници.

Божидаре, уволнявам те още преди да са те назначили, ти за мен си министър фантом, блуждаещ в прокълнатия замък на българската държава.

http://sandolino.blogspot.com/2009/07/blog-post_24.html

Ангел Грънчаров каза...

За шоуто им обръщам внимание, важното е купонът да върви :-)

Анонимен каза...

"Гражданина" Б.Димитров, всъщност е "милиционер", каквито май са и повечето "граждани" в ГЕРБ ...

Анонимен каза...

Много омраза има във вас. Омразата, път към Тъмната страна е :-)

Ангел Грънчаров каза...

Не може да има омраза когато човек се забавлява :-) Забавно е да се бори човек срещу простотията и наглостта...

Анонимен каза...

е, ами приемете моите възражения тогава, че от моя гледна точка и аз се боря с параноята. Все пак трябва да се чуват разнородни гласове, нали?

Анонимен каза...

Луд умора нема, г-н учителю. С вашето безценно присъствие в Нета става по-ясна и разбираема ужасяващата неграмотност и простотия, царяща във форумите.

Гери Николова каза...

хахаха, вярно- смях през сълзи..ама много готин отговор, г-н Грънчаров!! Явно министерството на пропагандата още си съществува и яко промива мозъци, ако съдя по написаното от другарката Нели .. И по 90% от написаното и изговореното през медиите :(

Анонимен каза...

Като се има предвид, че по времето на социализма ако ти,др.Грънчаров, не си бил член на пионерската организация, после и член на ДКМС, не би имал възможност на кандидатстваш във ВУЗ, а пък после не би имал право да стигнеш по-нагоре във образованието си и да станеш философ, какъвто твърдиш че си, моля обясни как точно се стекоха нещата в твоята автобиография от завършването ти на 8-ми клас до достигането ти до философ? Ще чакам с нетърпение да разбера!
И си задръж нервите и не ме плюй, както ти си знаеш, а просто обясни.

Ангел Грънчаров каза...

Не, спокойно, дарагой таваришч, моя милост не плюе, напротив, плюят я разни таваришчи като теб, но то си е нормално, пък е и хубаво, все пак плюнките са къде-къде по за предпочитане от куршумите, които преди 20-тина годинки само щяха същите тия да ми отправят :-)

А относно любопитството Ви относно моето житие-битие тук няма как да отговарям, щото съм предвидил въпроса Ви и най-подробно съм му отговорил в моята книга СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие" "Кратка психологическа история на съвременна България"). Там всичко ще разберете и ще задоволите любопитството си в предостатъчна степен...

Анонимен каза...

Не плюеш, но ме наричаш таваришч! Това какво е? И не ми пробутвай великите си книги-не и без това не вървят на пазара- а напиши ТУК, да го прочетем това твое велико необвързано издигане до философските висини. И по-накратко!

Анонимен каза...

"дарагой таваришч" - това ли е обръщението към всички, които не споделят синята идея? И не си пробутвай книгите - те не са за четене, а за да се хвалиш с тях - а така, накратко да ни обясниш, как успя да прескочиш партийната организация? Че нещо не ми е ясно. Може да си единствен!

Анонимен каза...

Ахаааа, триеш ми постовете, а?

Анонимен каза...

Забравил бях и аз за книгите, продали по пет-шест бройки. Сигур и това е заговор на ДС, настройват хората да не четат Грънча :) И подскокоростват да купуват на Божидар книгите, дето се продават и препродават в стохиляден тираж....

Ангел Грънчаров каза...

"Таваришч" не е обида, а е награда и звание, на всеки не се дава, а само на тия, които са го заслужили!

Ти го заслужи и затуй те титулувам тъй.

А за интереса ти относно моята биография требе да четеш, таваришч, аз не съм келнер, за да ти изпълня желанието, ще си купиш книгата, и ще четеш; ако не си я купиш, може и да умреш от умствено напрежение. :-)

Книгите ми се продават чудесно. Не бери грижа за тях. Ето, и ти вече си потенциален купувач! :-) Казвам тия неща, щото ми се иска от яд да си фраснеш монитора и после бавничко да изядеш стъкълцата му! :-)

Анонимен каза...

Да ти се изсера аз на книгите, какаванин такъв

Анонимен каза...

Грънджи, неграмотнико, пише се "товарищ" а не "таварищ"! Както е казано - преди да задаваш тъпи ръпроси питай чичо Гугъл. Да беше го попитал първо! Пък и явно не си чувал, че стъклените монитори трудно се намират. А на LCD е трудно да му се изядат стъкълцата. Но ако ми покажеш - може!

Анонимен каза...

Също правилното е "дорогой"! Пък си един философ-дървен.

Ангел Грънчаров каза...

Знам че знаеш как се пише, нали неслучайно те произведох в титлата "таваришч"!

За милиционерския ти акъл е непостижимо това, че аз нарочно пиша "таваришч" и "дарагой", това се нарича "стилистичен похват" :-)

Анонимен каза...

Супер са ви стилистичните похвати - продавате две-три книги годишно с тях.

Ангел Грънчаров каза...

Тъй, тъй: ето поне капчица радост и за твоята бедна и многострадующа душичка :-) Повесели се, завистник като теб като няма друга радост, сам ще си изобрети поводи за малко радостчица и успокоение...

Анонимен каза...

Последните дни се наблюдава силна активация на ченгетата в нета-след всеки стойностен коментар някъде, се появяват негативни, просташки и обидни коментари.Надявам се ефекта да е като този с брадвата :-)

Анонимен каза...

грънджи, що не си признаеш че не знаеш как се пишат думите на руски, както вече по-горе те изобличиха? Знаенето на руски език не е задължително.