Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 20 юли 2009 г.

На сватбата на българската "демокрация" ще седим така: милиционер - болшевик, милиционер - болшевик. За роднините нема место!

Най-обичам да си хортувам сладко-сладко с бивши милиционери, сега фенове на ГЕРБ. Ето по-долу един такъв умилителен до мелодраматичност разговор, по-скоро обмяна на реплики.

И тъй, страстният почитател на политическия гений Бойко Борисов благоволи да ме поучи с едни твърде знаменателни слова, родили се неизвестно как в буйното му милиционерско съзнание; впрочем, известно как са се родили: чел е блога ми и е понаучил туй-онуй. Та ето сега и думите му:

За каква демокрация хортуващ товарищ? За вътрешните избори в СДС, които никой не ги зачете? Или за липсата на политически усет, демонстриран с предложение за мажоритарни кандидати? - Спомни си го какво беше и какво излезе. Ех товарищ, товарищ... Руската школа ти е размътила мозъка. Болшевикът си е болшевик, бил той червен или син. Разликата е в това, че червеният се гордее с болшевизма, а синия го мисли че е демокрация.

Моя милост не се забави да му отвърне немедлено ето така:

Вий, ченгетата, много напреднахте в софистиката и в диалектиката бре?! Значи тъй, хортуваш: всички са болшевики! Други, освен болшевики, нема!

И каква стана тая нашата: всички сме или болшевики, или милиционери - като теб. И на сватбата на българската "демокрация" ще седим така: милиционер, болшевик, милиционер, болшевик. За роднините нема место!

Пусти милиционерски мечти! Големи фантазьори сте били вий милиционерите бе! Ама нема да ви огрее.

Щото сме сега в Европейския, а не в Съветския съюз. За ваш нескончаен кошмар - така е. И да ревете, и да не ревете, все тая.

Пет пъти да се наречете "ГЕРБ" ("Граждани за европейско развитие на България") няма да ви поверва никой освен неспасяемите лапнишарани. Ще ви повервам само ако докажете на дело, че сте се разделили с милиционерщината си и сте се повропейчили. Неизвестно как, но и чудеса са възможни на тоя свят...

6 коментара:

Анонимен каза...

а вие колкото и да се дерете и да кряскате няма да скриете истината - че сте симпатизант на една умираща политическа сила, която след 4 години в опозиция загуби половината си гласове. Скоро няма да ви има.
Много скоро.

Анонимен каза...

Товарищ Грънчаров, липсват аргументите. Който не е съгласен с теб веднага става ченге. Това само потвърждава, че повредата е в твоя телевизор. Никой не е казал, че всички са болшевики. Само за теб се отнася. Пак и няма смисъл да се казва ,че си болшевик , като ти го доказваш постоянно. Руска школовка - няма начин да се надскочиш.

Анонимен каза...

Аз не съм забелязал да криете на кого симпатизирате драги г-н Грънчаров!
Все пак блога си е ваш!
Ти не караш ченгетата да го четат, нали?
Е, те го четат служебно и служебно дрънкат.
Не им забелязвай - като кухи кратуни са!
Кънтят...
Интересно - изборите минаха и пак са активни.
Сигурно има неусвоени хонорари!
Ама да се празнят другаде - тук не им е мястото!
Или пък - да си направят блогове. И да си ги четат сами.
Ха наздраве!!

Ангел Грънчаров каза...

Да, наистина, аз също се чудя и не мога да се начудя какъв е тоя наплив на дежурни оплювачи в блога ми тия дни?! Изглежда наистина има неусвоени хонорари :-) Или още повече назначиха на щат предвид засилващата се безработица в отечеството. Има някакво обяснение, ама засега не мога да разгадая на какво се дължи този нечуван наплив...

Ангел Грънчаров каза...

Б.Б. преди изборите говореше, че ако се наложи да прави коалиции ще е с партии от ЕНП, каквато е Синята коалиция. Малко преди вота каза, че не щял да прави коалиции, но много хора вече го бяха припознали, като симпатизант на сините и гласуваха за него, за да не се сбъднат тогавашните прогнози, че няма да има достатъчно гласове за мандат. Ако беше получил нужното мнозинство за правителство, което би издържало вот на недоверие в парламента, никой нямаше да иска каквото и да е от него. Ситуацията обаче е друга и тук не става въпрос за места в кабинета, сините го казаха, коалиционен договор можеше да се сключи и без това. Тъй или иначе те ще подкрепят правителството му, но няма априори да му дадат безусловна подкрепа, каквато иска с меморандума си. В крайна сметка, колкото и да симпатизирам на Б.Б., (въпреки че гласувах за Синята коалиция) с начина, по който той приравни СК с псевдодесните Атака и РЗС за радост на БСП и ДПС, не се проявява засега, като мъдър държавник. Излишно създава услажнения най-вече на себе си. Освен, че се компроментират, ГЕРБ няма нищо да спечели от подписването на Меморандума от Атака, защото те и хиляди такива да подпишат, като им изнася ще гласуват за, а като не им изнася – не. Сините са принципни и ако ГЕРБ провежда истинска дясна политика винаги ще го подкрепят, а ако не, най-малкото ще се въздържат. И тук идва ползата от договор между тях, та като се гласуват законопроекти да се изгладят евентуалните противоречия предварително, а не реформите да се затлачат в безкрайни парламентарни процедури. Тези, които реално биха подкрепили реформите във всички аспекти са Сините. Остава да се надяваме, че ГЕРБ ще са перфектни във всичко и ако не друго, поне ще почнат да се вслушват в истинската демократична опозиция.
А колкото до това, че Костов е предложил в НС да се гласува да не се допускат съртудници на ДС в комисиите на НС, това не е непозволен удар под кръста, толкова ли няма такива хора в групата на ГЕРБ, че трябва задължително да са от ДС, та да се гласува наедно с БСП и ДПС. За принципна смяна на курса ли става дума или да се гласува, както им изнася, с който дойде? Задава се нов политически експеримент със злощастната България, пак „ще откриваме Америка“… Само, че комунистите не спят, здраво са се окопали и всячески ще го саботират по най-подмолни начини, защото българската политическа действителност не търпи нещо добро да не бъде наказано или опорочено.


Коментар от: Теодора Бърнанд | юли 20, 2009, 12:18 от блога на Иво Инджев

Ангел Грънчаров каза...

Към Ангел Грънчаров
Щях да коментирам недомислията ти в собствения ти блог,но аз съм свободен човек и такъв искам да си остана/дразни ме „задължителната регистрация“/.Че си костовист,е от ясно по ясно/няма лошо/,но каква е тази мания да раздаваш съвети наляво и надясно в интернетпространството.В твоята статия днес/обръщение към Балтазар Иванович и т.н./твърдиш,че малките партии са коректив на управлението на големите, а всичко друго е „болшевишка демокрация“.Ами хайде тогава отговори ми какъв коректив беше БЗНС на БКП.Б.Б.се боял да има такъв солиден,рационален,стабилен партньор с капацитета на Синята коалиция-дрън, дрън.Че Б.Б да не е малоумен да се коалира точно с тях-май много ти е къса паметта за золумите на Костов,за онова П.Стояново „кажи си Иване“.Ами партията на Яне чие творение е-ха познай от раз.Много Ви се ще пак да се наредите около баницата,но този път номера няма да мине.И това което най-много ме дразни в теб е менторския тон-абе откъде такова самочувствие при положение че довчера никой не те познаваше.Навираш се в блоговете и самодоволни глупости,глупости-край нямат.За коментариите на г-н Инджев шапка му свалям,но май досега не съм видял той да коментира в твоя блог-това не ти ли говори нещо.А колкото до позицията на Б.Б.-не плачи на чужд гроб,ако не знаеш вица,помоли някой да ти го разкаже и по точно да ти каже защо не се плаче на чужд гроб.И накрая:желанието ми е в интернетпространството да има смислени,обосновани коментарии и да забравим партийната пристрасност и партизанщина-пред мониторите е интелигентната част от нацията/дано да съм прав/


Коментар от: Руснака | юли 20, 2009, 15:58