Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 12 октомври 2009 г.

Една година от смъртта на учения, поета, съратника и приятеля Иван Митев

На 11 октомври, неделя се навърши една година от незнайната смърт на учения, поета, съратника и приятеля Иван Митев-Колобъра. По този повод негови сподвижници от Общество Дуло подготвиха книгата “Клетва”, Русе, 2009, 36 стр., формат А5, която вмества в себе си една малка част от неговото творчеството, но затова пък е физиономична за личността и за нагласите му в началото на ХХІ век.

Книгата започва с програмната студия ”За ново българско племе”. Поместени са и някои непубликувани стихотворения на Иван Митев - “На Владимир Свинтила”, ”Клетва на арийското братство”, ”Представи си!”, ”О, Пирине!”, ”От Осогово”, песните “Кубратов сноп” и “Север против Юг”, маршът по негова музика и текст – “Народе, на бой!”, и други.

Сега публикуваните произведения на Иван Митев-Колобъра са предназначени предимно за младежки читателски кръгове, но представляват ценност и за хора от други възрасти.

Поръчки за книгата може да отправяте на адрес: Dulo-bulgaria@yandex.ru


Атанас Ганчев,

Антон Рачев,

Общество Дуло

2 коментара:

Анонимен каза...

Иван митев-Колобъра е роден в Русе през 1973 година. Завършва специалност "Биология" в Софийския университет. След това защитава досторска степен по зоология към Природо-научния музей - София през 2005 година. 2007 година става преподавател в Аграрно-Икономическия университет - Пловдив. По сведения от самия него в този университет са оформени два преподавателски клана, които безпощадно воюват помежду си. Иван Митев-колобъра загива при неизяснени и до днес обстоятелства под връх Ботев на 11 октомври 2008 година. Има съмнения, че в смъртта му са замесени депесарски фактори.

Анонимен каза...

Почитаеми приятели,

една от целите на тази наша културна офанзива е един по-широк кръг от млади българи да зачетат творбите на Иван Митев-Колобъра (1973-2008). Естествено, той е писал за нашата българска древност и старини – достатъчно е да зачетете дискусията в интернет – “Арийци ли са българите?”. Това е една тема в интернет от 2004 година, която и до днес буди духовете и вълнува българите по света.

http://www.dulo-bulgaria.narod.ru/Pomen.html

С приятелски поздрави
Информационна служба ОД