Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 4 февруари 2010 г.

Подлизурковско-лъжльовска журналистика: "Б.Борисов владее много добре езика на Елизабет II", или как се зараждаше мита "бат Бойко"

Препечатано оттук, написано е още в паметната 2001 година: Той не е охранител, а доктор на науките

Бойко Борисов не говори грубо, не повишава тон, но думите му могат да бият като камшик

Снимка: Бодигардът Бойко Борисов (вдясно) със Симеон Сакскобургготски, фото Нели Николова

Казват, че човек се захваща да гледа кучета, чийто характер отговаря на собствената му натура. Може би това важи в пълна степен за Бойко Борисов. Той от години развъжда каракачански овчарки. Те са верни, предани, но и не прощават на врага. Нямат напразен скок и захапят ли, не пускат. Тази черта я има и досегашният шеф на "Ипон".

Това най-добре може да потвърди началникът на НСО. Ако знаеше какъв е шефът на "Ипон", ген. Димитър Владимиров сигурно никога нямаше да се заяде с него И нямаше преди 2 г. да изгони него и момчетата му от чифлика в Кричим. Тогава имотът все още се стопанисваше от Министерски съвет и генералът накара момчетата на Борисов да спят в колите зад оградата. Не ги допусна вътре, въпреки че охраняваха отбилия се там Симеон Сакскобургготски. Сигурно и досега генералът съжалява за постъпката си.

Защото с острия си ироничен език Борисов му го върна тъпкано. Няколко уж небрежно изпуснати пред медиите реплики за шефа на НСО накараха генерала да подскача до небесата. А докторът на педагогическите науки Борисов умее да говори. Небрежният му и леко провлачен дрезгав глас лесно може да заблуди събеседника. Човек се отпуска и когато най не очаква, Борисов с две реплики го поставя на място. Той не говори грубо, не повишава тон, но думите му могат да бият като камшик. Поведението му също е подвеждащо. Изглежда отпуснат и с уж зареян поглед. Очите му обаче не изпускат и най-малкото движение. Има тънко чувство за хумор и може да намери общ език с всеки.

Подчинените му, които най-добре го познават обаче, винаги са нащрек. Отвръщат на шегите му, смеят се с него, но постоянно си имат едно наум. Човекът, създал голямата, а може би вече и най-популярна охранителна фирма у нас, се познава със Симеон Сакскобургготски от около 4 г. Царят го нае да го пази, след като при една от визитите му в България НСО поиска да й плати 16 000 долара. А освен това, докато службата на ген. Владимиров го охраняваше, апартаментът му в столичния хотел "Глория палас" беше обран. Оттогава при всяко идване царят се обръщаше към "Ипон". Казват, че у нас едва ли има друг човек, който да е толкова близък със Симеон, както Бойко Борисов.

Царят дори прихвана от цветистия език на шефа на "Ипон". Симеон развесели оплешивяващ журналист в Бургас, като го предупреди, че слънцето е опасно за хора с разредени керемиди. Оказа се, че това е термин на Бойко Към шефа на "Ипон" царят се обръща с Борисов. Новият главен секретар на МВР пък винаги досега му е казвал Ваше Величество. Той успя да влезе под кожата и на децата на Симеон. Когато дойдат в България, те винаги излизат на вечеря с него.

Когато заговори с чужденци и е пред български репортери, Борисов се прави, че не знае английски. Говори нарочно с арабски акцент и весели аудиторията. В действителност обаче владее много добре езика на Елизабет II и затова се разбира перфектно с царските деца.

Някогашният световен шампион по карате Бойко Борисов е първият бял човек, разбил японец. Затова репортерите научиха по време на негова раздумка с японски журналист. Шефът на "Ипон" му разказа за двубоя в лондонската зала "Кристъл палас", когато нокаутирал шампиона от Страната на изгряващото слънце. Сащисан, че това е същият човек, японският журналист на няколко пъти му се поклони.

А докато разказваше случката, Борисов държеше в ръце мотиката, която благоевградска журналистка подари на Симеон по време на предизборната кампания. "Диз из бюлгериън нонджако", обясни с най-сериозния си тон Бойко на репортера. Японецът дори извика оператора си да види българското оръжие. А в това време наобиколилите ги благоевградчани се превиваха от смях.

Написа: Анелия Башева, в-к Стандарт

Няма коментари: