Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 15 март 2010 г.

Списание ИДЕИ ще бъде представено днес в София, а скоро и по цяла България

Днес в София, според обявата, намираща се в дясното меню на блога, ще се състои представяне на втората книжка на сп. ИДЕИ пред софийската общественост. Който желае, да заповяда на срещата! В тази връзка реших да откликна на поканата да направим такова представяне на списанието и пред обществеността в гр. Русе. Ето какво писмо написах на двамата инициатори:

Здравейте, драги г-да Ганчев и Рачев,

Пиша Ви и на двамата, понеже знам, че си сътрудничите, пък и понеже въпросът, който искам да поставя, е общ, касае и двама ви. Г-н Ганчев подхвърли в последното си писмо, че не е зле да помислим за едно представяне на списанието пред обществеността в гр. Русе. Ние с моя основен сътрудник г-н Пацев отдавна имаме идея да пообикаляме с кола страната, да разнесем в няколко основни града и да дарим списанието в тамошните библиотеки и читалища, пък и да се срещнем с някои хора.

Та в тази връзка можем да съчетаем двете неща, т.е. по пътя към Русе да се отбием и в други градове. Ние днес с г-н Пацев надълго и нашироко обсъждахме по-нататъшните ни действия около популяризиране на списанието и ни се иска да постъпим съвсем необичайно, но необичайно от съвременна гледна точка, а не от гледна точка на българската традиция. Тоест, искаме ние сами да тръгнем и да донесем списанието до хората; нещо такова е правил навремето Св. Паисий, хилендарският монах и мнозина други български просветители. Не се сравняваме в никакъв случай с тях, просто искаме да направим нещичко, което в някакъв смисъл да продължи традицията, понеже ни се струва, че страната и народът и днес имат нужда от просвещение, от духовна подкрепа и подпомагане, та повече хора да осъзнаят коренните човешки и български интереси в тоя исторически момент, в тоя откъслек от народната ни и културна история, която сега преживяваме.

Както и да е де, да не се отплесвам във философско дърдорене, та ви предлагам да кажете кога може да се организира една такава среща, едно представяне на списание ИДЕИ пред русенци, а пък ние с готовност ще откликнем, ще дойдем, щото смятаме, че такова нещо е полезно и за списанието, и за хората, за бъдещите му читатели. Готови сме да направим всичко за да намери нашето - ние и вас двамата считаме за близки и съпричастни към списание ИДЕИ, понеже сте едни от първите, които откликнаха, насърчиха ни и ни подкрепиха! - списание своите читатели, да стигне до повече хора, да ги приобщи към един съдържателен духовен живот, който толкова липсва у нас на всички, но особено липсва на най-младите.

Даже ако счетете за нужно, можем да направим презентацията на списанието било в читалище, било в училище, вие преценете къде е най-удачно, а пък ние ще се радваме да се получи един диалог и с млади хора, щото, както и да го погледнем, в тях е бъдещето, а пък ние, по-старите, трябва да им предадем нещичко, което сме го и преживели, и изстрадали.

Та по-конкретно, че пак се раздрънках като празно гърне, аз лично имам два свободни делнични дни в седмицата, четвъртък и петък, г-н Пацев също е свободен в тия два дни. Предлагам ви да направим срещата в някой от тия два дни, във време, в което вие счетете за удачно, ние сме готови още в следващия четвъртък или петък да пътуваме за Русе; но има и нужда да се организират нещата, така че вие решете кога по-точно да се състои срещата.

Та това исках да ви кажа, ще очаквам вашия отговор с нетърпение.

С поздрав: Ангел Грънчаров



Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: