Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 април 2010 г.

Чудесна инициатива: Институтът за радикален капитализъм "Атлас" организира Летен лагер на свободата на английски

ИНСТИТУТ ЗА РАДИКАЛЕН КАПИТАЛИЗЪМ „АТЛАС”

Свободен ум – свободна личност – свободен пазар

1.Какво представлява Института за радикален капитализъм „Атлас”?

Институтът за радикален капитализъм „Атлас” е независимо и неполитическо сдружение, което си поставя идеални цели.

Членовете на Института за радикален капитализъм „Атлас” са хора, постигнали успех в своята област чрез труда и инициативността си, а не чрез използване на държавни властови ресурси, корупционни практики и връзки със „сенчести” групировки. Те не съществуват, за да „служат” на другите – цел на техния живот е техният собствен и на семействата им просперитет. Единствено по този начин постепенно ще се издигне благосъстоянието на цялото общество.

2.Каква е мисията на Института за радикален капитализъм „Атлас”?

Да формира обществено прокапиталистическо съзнание. Превръщайки се във все по-мощен фактор в обществения живот, такова обществено съзнание по естествен път ще образова хората и ще им помага да правят смислен политически избор.

3. Каква е идейно-философската основа на Института за радикален капитализъм „Атлас”? В какво вярват неговите членове?

Институтът за радикален капитализъм „Атлас” ще работи за създаването на общество, в което интелектуалният елит на нацията е здраво стъпил върху реалността и е в състояние да генерира полезни, практически изпълними идеи, а хората на бизнеса имат морално аргументирана обосновка на дейността си и на принципите, от които се ръководят в деловото си ежедневие.

Повече от 20 години капитализмът в България се представя изопачено, за да се дискредитира. А капитализмът е единствената социална система, признаваща индивидуалните права. Членовете на Института за радикален капитализъм „Атлас” ще поемат неговата морална защита - капитализмът има право на нея, защото по природа е морален. А тъй като се основава и на доброволни договаряния между хората – и благороден.

4.Какви са целите на Института за радикален капитализъм „Атлас”?

1.подпомагане разбирането и утвърждаването на принципите на разума, рационалния личен интерес, индивидуалните права и капитализма laissez-faire
2.подпомагане утвърждаването на свободното предприемачество и частната инициатива като основно средство за личния и обществен напредък.
3.осъществяване на независим граждански мониторинг над държавни, областни и общински органи и институции, с цел гарантиране

5.Как ще осъществява Институтът за радикален капитализъм „Атлас” своите цели?

Чрез:

1.Разработване на образователни програми, чрез които институтът ще намира, обучава и подпомага желаещите задълбочено да разберат идеите на капитализма laissez-faire и разработените от ИРКА проекти .
2.Издаване на печатни материали за популяризиране на идеите, дейностите и научно – изследователската дейност.
3.Обучителни и издателски програми, чрез които идеите на капитализма laissez-faire ще се разпространяват и приложат в обществото .
4.Провеждане, възлагане и подпомагане на проучвания и научни изследвания върху философията на Айн Ранд - обективизма.
5.Публикации в български и чуждестранни периодични издания, както и издаването на собствен ежемесечен бюлетин.
6.Изготвяне и поддръжка на интернет сайт, цялостно интернет и медийно присъствие на ИРКА, позволяващо на всеки достъп до информацията за дейността му.
7.Организиране и провеждане на симпозиуми, семинари, конференции, лекции, работни практики и други национални, и международни срещи, насочени към реализиране и подпомагане на целите на ИРКА
8.Разработване - самостоятелно и съвместно с други български и международни организации, имащи сходни цели - на нови концепции и стратегии за развитието на свободния пазар в страната
9.Създаване и поддържане на ЦЕНТЪР ЗА ОБРАЗОВАТЕЛНИ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ПРАКТИКИ – за изследвания, обучение и практики в страната и чужбина .

Първа инициатива – организиране и провеждане на първия в България Летен лагер на свободата на английски съвместно с Language of Liberty Institute – USA

Лагерът ще се проведе от 10 до 16 май вкл. в хотел „Виталис”- Пчелински минерални бани

ОЩЕ Информация зa Летния лагер на свободата



Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: