Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 24 април 2010 г.

Преговорите около идеята за осъществяване на видеовръзка за BlogCamp-2010 стигнаха "до под кривата круша"

По повод на публикацията Една идея във връзка с BlogCamp-2010 във В.Търново в неделя: да се проведе онлайн-дискусия по моята лекция на тема "Що е блогърско цунами?", която всъщност предложих на организаторите на BlogCamp-2010 да опитаме практически да проведем ценната според мен идея. А именно, самата среща да се излъчва в реално време по интернет, а пък, по-специално, моето участие в срещата да бъде онлайн, т.е. да си изнеса лекцията, ползвайки се от възможностите на интернет. В тази връзка с един от организаторите, именно Богомил Шопов, проведохме следната показателна обмяна на имейли:

Ангел Грънчаров: Здравейте, г-н Шопов,

Във връзка с блогърската среща в неделя излизам с една идея: Една идея във връзка с BlogCamp-2010 във В.Търново в неделя: да се проведе онлайн-дискусия по моята лекция на тема "Що е блогърско цунами?". Ще се радвам да се отнесете с разбиране и положително към нея.

Bogomil Shopov: За съжаление няма как да се подготвим за това в последния момент. Трябваше да ме предупредите поне 1 седмица. Поехте ангажимент, който не спазвате, което е несериозно. Помнете, че ви предложихме хотел, ако не можете да пристигнете навреме. Бого

Ангел Грънчаров: Предложих Ви го 3 дена преди конференцията; за 3 дена при желание могат да се направят много неща; жалко е, че липсва желанието.

Не е нужно така прибързано да правите заключения относно личността ми, понеже още нищо не се е случило; аз само предложих една идея, което не отменя идването ми. Бих могъл и да дойда; Вие обаче вече си направихте извод за "несериозността" ми, което е негласна покана да не идвам! Кое по-точно е "несериозното", че не става много ясно?!

С поздрав: Ангел Грънчаров

Bogomil Shopov: Доколкото разбрах няма да дойдете, ако е така моля за извинение. Идвате или не идвате? Бого

Ангел Грънчаров: Ще дойда по-скоро виртуално. Мисля, че си заслужава да се рискува и да се направи този експеримент за онлайн-конференция. Както разбрах, в залата ще има интернет. Ще публикувам в интернет видеозапис на изложението си. Който желае, ще може да се запознае с него. Ще очаквам въпроси. Убеден съм, че новото трябва да се приветства, а не да бъде посрещано със скептично свити уста...

С поздрав: Ангел Грънчаров

Bogomil Shopov: Тоест отменате си ангажимена за лектор, така ли да го разбирам, три дни преди конференцията?

Ангел Грънчаров: Не, не си отменям ангажимента за лекцията, просто внасям малка корекция във формата на провеждане на самата лекция. Вече обясних в какво се свежда разликата. Просто предложих да се изпробва една друга, неконвенционална, по-оригинална, по-модерна форма (начин) на провеждане на лекцията ми. Имам чувството, че не желаете да разберете смисъла на едно такова нововъведение, което е тъжно, особено като се вземе предвид, че тук става дума за блогърска конференция; какво по-нормално от това в нея да могат да участват и хора, които не са непременно физически в залата? Не разбирам на какво се дължи това упорство, след като за да се осъществи моето предложение се иска само една мултимедия, и един компютър?!

С поздрав: Ангел Грънчаров

Дотук стигнахме в обмяната на реплики с уважавания г-н Богомил Шопов. Той млъкна и не отговори на последното ми писмо. Утре ще бъде и блогърската среща, на която по програма има моя лекция. Аз ще подготвя видеозапис на лекцията си и ще я кача в интернет. Организаторите там могат да пуснат записа в залата, който желае, ще го чуе. След това който желае може по интернет да ми постави въпрос или да ме репликира. Аз ще отговоря в реално време на въпросите. Ще използвам своя канал за директни предавания в Ustream, или пък мога да отговоря и по Скайпа. От организаторите се иска само да осигурят технически видеовръзката и да ме известят за часа, в който започва моето изложение. Това е. За напредъка на науката и техниката се налага понякога да изтърпим известни неудобства.

Аз лично няма да ида до Търново и по здравословни причини, за които сега не ща да пиша. Но за да спазя ангажимента си, им предложих този авангарден (за нашите условия) начин за изнасяне на лекция. От организаторите на BlogCamp-2010 зависи дали ще приложим една новост, който в бъдеще ще има огромно приложение. Тя вече го има това приложение, само дето ние тек, в България, продължаваме да умуваме и да се туткаме...

(Забележка: Който се интересува от основната мисъл на лекцията ми, ето нейния предварителен ескиз; аз съвсем скоро ще пусна и видеозаписа на цялата лекция, която предлагам на организаторите на срещата във Велико Търново; техен избор е оттук-нататък дали ще запознаят участниците в срещата с така предложената лекция в тема от програмата - или няма да ги запознаят.)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2010 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

Няма коментари: