Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 11 май 2010 г.

Дали наистина тия, които защищават животните, не дават пет пари за хората?!

Не мисля, че има връзка между това да харесваш животните и да не даваш пет пари за хората. Аз обичам животните и когато видя насилие върху тях ми се къса сърцето! Да не ти казвам, че те са крайно бесзащитни спрещу хорските капризи, а и за подобни издевателства единственото логично обяснение е чистата лошотия и гадост.

Когато видя несправедливост към хората също негодувам, но мога от сега да се впиша в групата на “кучкарите” и освен това не ми харесва това омаловажаване на любителите на животните, аз съм горда с което! Социалните проблеми на българите, на хората са факт, както и глада в Африка, страдащите в Хаити и Латинска Америка…

Аз обаче не мога да оправя света, ако можех сигурно щях да направя нещо и за тях. Но това, че предпочитам да дам пари за кучета не дава право на никой да ме съди и да омаловажава това мое желание! Ако съм дала пари за нещо, то са били мои пари, изкарани с мой собствен труд, ако съм дала усилия или съм подписала петиции, то пак са били по мои собствени сили и желание. Сега какво, вече нямам право да реша свободно къде искам да участвам и кое не ме впечатлява толкова ли?

Това ли е свободата за която толкова се борим? Когато някой подкрепя кауза, която не ни харесва на нас лично, да осмиваме и порицаваме ли? Съгласна съм, че хората в тези групи са се оляли стабилно и някои са стигнали до високи фази на идиотизъм, но аз лично също съм на мнение, че насилието над животните трябва да се наказва със затвор и високи глоби! Под това мога да подпиша и с двете ръце.

Да не ти казвам, че когато съм виждала малтретирани животни ми е идвало огромното желание да причиня същото страдание на изверга, направил това на животното; не знам дали бих го направила защото самата аз не съм изверг…

Мисълта ми е, че малкото хората които казват, че биха изтезавали извергите мъчили животни, ще го направят, тези изрази са си част от речника на българите, знаеш много добре, че такава ни е културата да обиждаме и бълваме отрова…

Аз разбирам, че ти негодуваш, че не получаваш достатъчно подкрепа за каузите, които те терзаят, но не можеш да насилваш хората да те подкрепят, ако не започваш прекалено да приличаш на други насилници - искаш или не да го признаеш. Единственият начин да направиш хората съпричастни към каузата ти е да обясниш и да ги накараш да разберат позицията ти.

С това осмиване и обиди към любителите на животните мен лично ме отблъскваш от каузите ти…

Автор: Viktoria, коментар към публикация със заглавие "Кучи син" спира да бъде обида??


Бихте ли помогнали финансово една книга за българското образование да бъде отпечатана, да види бял свят? Ако сте способни на такъв благороден жест, вижте: ЗА КОНТАКТ



ВИЖ >>> кн. II на сп. ИДЕИ

11 коментара:

wattie каза...

Коментарът е много добър и точно на място.

Анонимен каза...

Да се доверим на емпиричния опит. Страните, в които права имат животните, права имат и хората.
И обратно!

Анонимен каза...

Аз съм израснал сред животни и съм закърмен с уважение и респект към тях.Затова винаги ме е дразнело инфантилно-агресивното покровителствено отношение на "градските" любители на животните,третиращи ги като живи играчки,а не като живи същества с със собствено достойнство и право на живот,независещ от капризите на техните "любители".
Обожавате милите кученца, сладките котенца, забавните папагалчета, но може ли да ми обясните защо не се трогвате от упоритите хлебарки, изобретателните градски канални плъхове, червеите под камъните и бактериите в тоалетната.Кое ви дава правото да обичате едни живи същества,а да се гнусите от други? Девет от десет стари моми и самотни недоклатени защитнички на сладките кученца пищят от ужас и припадат при досега с гореизброените "лумпени" на градската фауна. Факт! Причината се корени в нуждата на "безкористните" любители на домашните любимци да ПОЛУЧАВАТ ЛЮБОВ И ВЯРНОСТ! Самите вие признавате,че ВАШЕТО кученце никога няма да ви предаде и да ви търси сметка за постъпките! Безкористно! А дали е така,а? Дали би ви "обичало" пак така,ако не го бяхте хранили и отгледали от кутре и не бяхте го направили АБСОЛЮТНО ЗАВИСИМО от вас и средата в която живее,от хората,които го заобикалят.Ако не го бяхте опитомили и направили част от СВОЯ живот,а?
Защото за кучелюбците дълбоката движеща сила не е любовта към животинките,а ЛИПСАТА НА ЛЮБОВ към и от себеподобните в бездуховната градска джунгла на анонимност и безличие! Нали сте големи почитатели на "природните закони"! А да сте видели някъде представители на даден вид да предпочитат общуването с представители на други видове,пред собствения? Това не ви ли говори за нещо дълбоко сбъркано! Обичате животните,а? Друг път! С МАЛКИ ИЗКЛЮЧЕНИЯ Т.НАР. ДОМАШНИ ЛЮБИМЦИ НЕ СА НИЩО ПОВЕЧЕ ОТ ЕДНИ ЖИВИ ИГРАЧКИ !!! Това е горчивата истина,обясняваща предпочитанията ви към "сладките" и "симпатичните" ОПИТОМЕНИ и следователно ЗАРОБЕНИ живи същества! Точно така! Домашните хивотни са опитомени и заробени! Но докато в древноста това е било продиктувано от стремежа на хората за оцеляване,то бихте ли ми обяснили каква е причината в 21 век да отглеждате мутанти, плод на вековно генно инженерство и човешки капризи единствено за собствено забавление! ( За по-тъпите да обясня,че селекцията е чиста форма на генно инженерство,т.е. ГМО, а всички породи кучета по света са изкуствено селектирани от един общ прародител - вълка!)Ако една хрътка е била селектирана през вековете да гони дивеч,какво търси тя във вашия хол,по дяволите! А що се отнася до т.нар. "декоративни" породи,(пекинези,пудели,пинчери и т.н.),те са откровена гавра с природата и ярка илюстрация за "жива играчка".И така възпитавате и децата си!
Каква е логиката и извратената представа за любов към животните да затвориш едно животно,създадено от природата да тича на воля из планините, в бетонна клетка и да го принудиш да зависи единствено и само от своя господар.( За по-тъпите да обясня,че съвременните човешки жилища са от бетон и опитомяването на едно живо същество е на практика покоряване и подчинение на неговия господар.) Нали именно затова сте осакатявали поколения животни от даден вид,за да ги формирате според собствените нужди и капризи. Нали така са се появили толкова обичаните от вас ПОРОДИ! Вместо да се опитате да освободите живите същества максимално от зависимостта си и въздействието на човешката среда и да ги оставите в естествената им среда,вие съзнателно ги поробвате и осакатявате,само и единствено за забавление и да задоволявате дефицита си от нормално общуване и съпричастност със съществата от собствения си вид. Това не е любов към животните,а жестокост,плод на неразбиране на животните и дефицити в отношенията ви към себеподобните!
В този смисъл повечето от т.нар.собственици на домашни любимци и защитници на окаяните улични кучета са извратени и болни хора!

Unknown каза...

Животните били беСзащитни , а?

Анонимен каза...

По логиката на третия анонимен целия човешки род е извратен защото не е останал по дърветата, а се е развил, откъсвайки се от майката природа. Колко много думи са написани, които издават фундаментално разбиране към естетиката и обичта на живо същество именно защото е сладко и красиво, а не полезно.
Окайваща тъпота, маскирана зад псевдоничщеанство.

Светослав Александров каза...

Не съм съгласен със статията. Първо, защото в психиатрията наистина има диагноза, характеризираща хора, които обичат животни, а мразят хора. Не е необходимо да изброявам какви любители на животни са били Хитлер и Сталин, специално Хитлер е провеждал редица акции в защита на животните по време на неговото управление.

И второ - да, никой не може да отнеме правото на човек да харчи парите си за каквото иска. Ако искаш - даваш ги за протезиране на бездомно куче. Ако искаш ги даваш на дете. Ако искаш си купуваш ботуши, ако искаш - ги пропиваш. Твоя воля. Но моята воля също така е да наричам хора, които се пропиват парите и остават на улицата ПРОПАДНЯЦИ. И е почти общоприето да наричаме тези хора така. По същата причина аз имам изконното право да наричам тези, които дават пари за помияри, а не за хора ЛИЦЕМЕРИ
... защото лицемерно е да се дават толкова пари за протезиране на бездомно куче, а в същото време ние ядем месо, което също се получава от животни. Някой да си е задавал въпроса дали тези животни страдат? Във фермите се случва много пуйки да са на едно място, краката им да се чупят и животните да живеят в неописуеми мъки. Но за нас, хората, това не ни интересува. За вегетарианците - имам също лоша новина. Всяка година хиляди гризачи умират от действието на комбайните, но съпричастни ли сме?

Анонимен каза...

Нямам думи по статията - направо съм същисан от безразсъдното разсъждение на някой хора като авторката.
Да, да уважаема Viktoria, наистина тия, които защищават животните, не дават пет пари за хората, да - така е.
Пожелавам на помиярозащитниците да имат поне една близка среща с освирепяла глутница от техните любимци. Хубаво ще бъде срещата да се състои вечер, след здрач, навън да е тъмно, сградите - достатъчно далече за да е невъзможно да чуят виковете ви за помощ. Ако въпреки тази среща на следващия ден любителя на помияри е все още жив .... дали любовта му ще надвие страха и гнева от изживяването по време на срещата с глутницата?
Кучетата не изнасилват хора - разкъсват ги със зъбите си.
Едно 35 кг-во куче без проблем изяжда до 7 кг месо на едно хранене. Следователно ......... просто сме късметлии че нямаме такива срещи с глутници. И не е нужно да се скопяват кученцата - пак казвам те не изнасилват. Пък някой/а кучелюбец/ка може да обвинят властите, че лишават животинките от удоволствието да правят секс или от правото им да си имат техни кученца. Кой ще заплаща леченията на заболели от кучешка тения, кой - направете справка в здравните заведения за бройката на заболелите. И кой, кой ще плаща кръвнина и кой ще лежи в затвора ако човешко същество бъде наранено или изплашено до ужас от някой симпатичен помияр? Питам, защото вече е ясно, че даже живи да ни ядат ние не бива да ги нараняваме - че тогава затвор за човеците, А за помиярите? поредната порция храна платена с парите от бюджета - за сметка на човешките деца и на човешките възрастни.
Като толкова ги обичате - приберете си ги вкъщи, отоплявайте ги, хранете ги и т.н, но за ваша собствена сметка и ако може по малко да пречат на човеците. То бива, Бива, ама такава напаст никъде я няма.

Ангел Грънчаров каза...

Впрочем, ако си спомняте, преди време една възрастна англичанка, дошла да прекара старините си в едно нашенско село, беше разкъсана и изядена от кучета! Спомням си, че тогава цяла Англия изтръпна от жестоката случка - за която, явно, не кучетата, а хората са виновни, ние сме виновни. Представете си колко англичани, имащи намерението да си купят къща в България, са се отказали от него след тази страшна смърт на сънародничката им... излиза, че у нас не само хората, ами дори и животните пречат за идването на чужди инвестиции - и за просперитета на общата ни родина!

Unknown каза...

"стари моми", "самотни недоклатени защитнички", "липса на любов към и от себеподобните".!!!!!/ духовният профил е ясен/.... Хитлер обичал кучета - значи милионите любители на кучета са като него. Какво заключение!!!!! Между другото прави чест на германците, че не си затриха породите доберман и немска овчарка защото били използвани в концлагерите, обратно на руснаците, които почти съсипаха породата източноевропейска овчарка селектирана специално за нуждите на ГУЛАГ./лично за мен най-върховната порода куче/.....Статията ви е прекрасна, точна, но да обясняваш на кучемразец е все едно невръстно еврейче да отстоява правото си на живот пред есесовец.

Анонимен каза...

Аз съм третият поред Анонимен,който се опита да ви обясни,защо ревностните любители на "домашни любимци" на практика са хора използващи живи същества за забавление и заместител на емоционални дефицити,породени от проблеми в общуването със себеподобните!Това,че не прочетох смислено опровержение не ме учудва.Такова просто не съществува! Очаквах обаче малко по-интелигентни опити за защита на правото ви да си отглеждате живи играчки в бетонните кутийки.Явно не ви е по силите! Много по-лесно е да вкарате спора в коловозите на удобната ви конфронтация между кучелюбци и кучемразци.И понеже вторите по презумпция са "лошите", то спорът е излишен.Не ви изнася да спорите с някой,който наистина обича животните,а е против извратеното им и осакатено съществуване за кеф на техните "любители" и дечицата им,възпитавани да заменят плюшените животинки с живи.

Светослав Александров каза...

---Статията ви е прекрасна, точна, но да обясняваш на кучемразец е все едно невръстно еврейче да отстоява правото си на живот пред есесовец.---

А как да си отстоявам ПРАВОТО да живея на спокойствие, правото да се разхождам по улиците без страх, като е пълно с малоумни кучезащитници, които мило и драго дават техните подопечени да се разхождат необезпокоявани по улиците?