Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 18 август 2010 г.

Дейвид Айк, проспериращ бизнесмен в продаването на всякакви "теории" за конспирациите

Дейвид Айк е в бизнеса с продаването на теории на конспирацията от 20 години. В началото се обяви за син на Бог, после каза, че контактува с висши същества, които му дават информация за да помогнат на хората, след това измисли историята, че древните владетелски родове са всъщност гущероподобни извънземни, които са създали хората и ги управляват до ден днешен. Той казва, че кралицата на Англия е голям гущер, който може да сменя формата си, участва в жертвоприношения и пие кръв.

Освен това разпространява идеите, че ние сме съзнание, което е част от едно голямо космическо съзнание и че животът е само една илюзия, която изследваме, но е толкова силна, че я приемаме за истина. Основната идея е, че няма Бог, а човек - съзнанието е Бог и смъртта е нещо като събуждане. Дори имаше някакви теории, че злите сили от другото измерение се хранят с нашите емоции и енергия и ни държат затворени в тази реалност за да ни ползват като източник на енергия и храна.

Според Айк започва период на еволюция на съзнанието и глобално пробуждане, което ще възстанови космическата ни връзка и ще започне еволюцията. Общо взето коренните идеи на "ню ейдж" религията, която твърди, че следва еволюция, Бог няма, а човек ще стане Бог ако еволюира и че ще последва голям катаклизъм около 2012, когато една част от населението ще еволюира и ще продължи развитието си в някаква утопия, а масите, които са неспособни да еволюират ще загинат.

Айк атакува сърцето на християнството и останалите големи религии, като показва как догмата на католическата църква е смесица от древните езически традиции осиновени с цел по-лесно приобщаване на езическото население и избягването на кървава гражданска война в империята.

Както всеки добър дезинформатор и шарлатанин той умело смесва две части истина с една лъжа и много добре манипулира зрителя така, че да приеме изводите му без всякакво замисляне и критика.

Общо взето Дейвид Айк засяга почти всяка част от големи теории за конспирацията от сътворението до извънземните и кухата земя.

Историята с ЕС е поредния бъркоч от теории за конспирация и макар да има доза истина изводите са абсолютно манипулирани и подвеждащи.

Забележете, че във всичките му книги и филми се показват толкова важните проблеми, но няма и наченка на истинско решение за тях. Няма да намерите призиви за създаване на локални групи, политически движения, отхвърляне на определени закони и т.н... Не, идва еволюцията през 2012-та и тогава достойните ще еволюират до състояние на полу-богове и ще заживеят в утопичната нова система. Извънземните гущери ще бъдат победени и хората ще се откъснат от тази действителност, ще има квантов скок и какво ли не...

Този филм няма нищо общо с ЕС, а поредния опит да се пропагандират идеите на автора, защото ако наистина се притесняваше от проблемите, които излага, щеше да предлага и простите им решения. А решенията наистина са прости. Най-големия бич за глобализацията е религията и вярата в Бог - нещото, което всячески Дейвид Айк се опитва да дискредитира.

"Зайтгайст" има абсолютно същата философия - Бог няма, а човек е Бог или поне може да стане такъв, християнството е пълна лъжа, капитализмът е голямо зло, единственото разумно решение е технократична комунистическа утопия.

Цялата тази философия може да бъде проследена до сатанистката Елена Блаватска, а в същността си до древните мистерии. Нищо ново и нищо революционно. Новата религия е добре забравената стара религия на магьосници и шамани. Днес тя ся казва "ню ейдж". Преди - мистериите на Вавилон.

Написа: K.Georgiev

(По повод на интервюто на тоя Айк, дадено под заглавието Едно много любопитно и провокиращо към размисъл и дискусии становище относно същността на Европейския съюз. Виж също и моя коментар в Кратък коментар по една любопитна конспиративна "теория" и също в Против конспиративните "теории" за същината на Европейския съюз)

7 коментара:

Анонимен каза...

Айк е мошеник, но и тоя Калоян с неговата ревностна фундаменталистка вяра е дори още по-голям кретен. Истината е, че живеем в огромна Вселена, чиито мащаби са такива, че едва ли я интересуват нашите вярвания и конспирации - било канонични или не.

K.Georgiev каза...

Какво и е на ревностната фундаментална вяра ? Доколкото помня точно поради тази вяра днес сме се запазили като народ и турците не са ни асимилирали въпреки всичките кланета. Нещо напротив ?

И не е Калоян, а Калин.

Николай Павлов каза...

Че те и кюрдите на са асимилирали, макар да са мюсюлмани

Анонимен каза...

Явно много повърхностно сте разглеждали философията на Айк. Та нали Бог ни е създал по свой образ и подобие?! Това ще раче, че всеки е Божи син /дъщеря/. Или все още мислите,че Бог е белобрад старец?! По отношение на ЕС ще идим какво ще излезе- нищо не се дава безплатно.А вие каква цена сте готови да платите?!
А що се отнася до извънземните, мисля,че и тази истина ще белне.Защо от хилядолетия има скални и пещерни рисунки на влечугоподобни "богове" в изключителни отдалечени едни от други древни племена?! Темата "Айк" е обаширна,така,че спирам.Но критикарски изцепки без задълбочен поглед са най-малкото нестойностни.

Анонимен каза...

Благодаря ви за уважението, което показвате. Дано да не съжалявате. Аз потвърждавам информацията на Дейвид Айк, независимо, че го наричат "психопат", "мошеник", "търговец на теории за конспирации" и т.н. Защо не му лепнат и "сектант" и картината ще бъде пълна. Аз също съм "сектант" - например, не ям месо, защото обичам животните и не мога да ям приятелите си. Това си е чисто "сектантство", нали:):):). Как така живея без "незаменимите аминокиселини":):)? Само че, откакто не ям месо, аз не боледувам. Странно, нали? Може би вътре в организма ми има някакъв "сектантски" сценарий, който идва, за да подкопае "почтения" бизнес на съвременните корпорации? За мен Дейвид Айк е смел и честен човек, който разклаща догми, които са градени хилядолетия. И съм му благодарен за смелостта! Дано "психопатите" като него да стават все повече. Аз съм също един от тях:):):)

cloudegirl каза...

Кой невеж написа тази статия? Дейвид Айк е прав за всичко и всичко което казва е написано в Библията и старите ни Веди .Тангризма беше преди католическото християнство.Не знаех, че има толкова глупави хора.Вие да не би да мислите, че Бог е човек?

Ангел Грънчаров каза...

Таваришч, всичко, викаш, е истина, тъй ли? И за гущерите ли, клета душо? (За Бога е по-добре да не се изказваш, щото не ти е по силите...)