Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 18 август 2010 г.

Умилителни картинки: как си почива социалният ни президент Първанов и как се забавлява със Зорка

Кой е по-добър на джета - президентът или Зорка?

Полюбувайте се. Посмейте се. Тъпотия до шия! Чак е невероятно, че е възможно.

Селяндурщина колкото щеш! Подлизурство и простотия в n-та степен! Подлизурство и простотия в синтез!

Човек трудно може да намери думи за да охарактеризира чутовния текст на "24 часа"; приказка, същинска приказка, умилителна идилия, бравос!

В тази връзка искам да разкажа една история, която сега ми хрумва; истинска е, чел съм я, показва морала на комуниста най-изразително.

Известният комунист Тодор Павлов - известен-известен, но младите сигурно изобщо не го знаят: той беше най-големия комунистически "философ" и идеолог, след 9 септември 1944 г. е бил назначен за регент на Царство България, а пък после 30 години ако не и повече беше все член на Политбюрото им - та същият този "пролетарски деец" обичал много да се хвали; правел го с тия думи:

- Когато се оженихме с моята Пена, й обещах да я направя царица. Е, не можах да я направя цяла царица, но поне на една трета царица я направих! (Казвал го така, щото регентите са били 3-ма.)

На това му се вика комунистически "морал". Представям си в тази връзка Гоце пък как се хвали пред близките и познатите си, щото он, за разлика от Т. Павлов, направи Зорка цяла царица, а пък себе си - цар. Е, не изцяло и завинаги като същинските царе, ама за 10-тина годинки само. Тоест направи главозамайващ скок от селския нужник в Сирищник чак до царските покои в Евксиновград! Най-съкровената мечта на комуниста е да стане от "големото доброутро", а пък ако стане цар като наш Гоце, значи е успял да хване самият Ленин за... шлифера!

Затуй нека да бъдем великодушни спрямо неговите изцепки и слабости; простено да му е чат-пат да превърта или се прави на интересен. Нема начин: това е психология...

Няма коментари: