Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 30 септември 2010 г.

Кратко мило обръщенийце към Радан Кънев, действащ млад надежден политик от ДСБ

Моят анализ на тезите на автора може да се прочете тук: Религията в училище: Приобщаването на младите към ценностите на вярата може да стане само на философска основа Понеже съм твърд и редовен избирател и "гласоподавател" на СДС (преди) и сега на ДСБ, моля политиците, за които съм гласувал, да не проявяват такова демонстративно пренебрежение към тезите ми, каквото показва авторът, който би следвало да знае (убеден съм, че много добре знае това!), че по темата за въвеждането на предмет "религия" в нашите училища най-аргументирано съм изложил позицията си в статията Религията в училище: не трябва да им позволяваме да се погаврят и с най-святото!

Писал съм по въпроса и на други места, примерно На път сме да доведем многострадалната ни нация до пълна нравствена катастрофа, също така в Десният мироглед и дясната политика са пряко приложение на ценностите на християнската вяра и религия или пък ето тук: Акцията "въвеждане на вероучение в училищата" има за цел провеждане и укрепване и у нас на кагебисткото "православие". Един политик трябва да бъде информиран какво се мисли по дадените проблеми преди да дръзне да се изказва, та да не се излага после.

Разбира се, много добре си обяснявам това демонстративно-пренебрежително и игнориращо отношение, свеждащо се до упорито и тъпо мълчание по тезите на хора като мен, които са компетентни в тази област, в областта на духовното образование на младите. Не им прави чест на уж десни политици да проявяват такова безскрупулно неуважение към личности, които не са от техния тесен приятелски кръг - или пък от които не могат да имат някаква полза.

Навремето в СДС точно по този арогантен начин бяха отблъснати и обидени толкова много ценни хора и личности; забелязвам, че този манталитет все още си стои непокътнат и сред действащи политици от ДСБ, които с високомерието си ще доведат партията до съвсем незавиден край.

Ако не направят нещо за да се излекуват поне малко от грандоманията си...

3 коментара:

Недялко Тенев каза...

И ДСБ са като всички останали.Интелигентните и свободолюбиви хора отдавна ги няма в политиката.В политическите партии се шири професията "Всезнайко с гъвкав гръб".
Най-напред е необходима пълна реформа на образованието,а след това да се мисли за обучението по религия в училище.

Ангел Грънчаров каза...

Изцяло подкрепям становището, че първо трябва реформа на образованието, а после да се мисли за украшения от рода на религията и пр. Също трябва и реформа на църквата, належащо е. А в политиката може и да има честни, интелигентни и компетентни хора, ама са толкова малко, че изглежда се броят на пръсти... останалото имам чувството, че е някаква аморална гмеж от всезнайковци и корумпирани криминални типове...

Томи Томев каза...

Предметът ВЕРОУЧЕНИЕ ще разединява и противопоставя хората от отделните етноси, а това е недопостимо. Религията не трябва да се вкарва в училището. Има друга алтернатива за формиране на нравственост у младите хора, и това е нов учебен предмет в училището с наименование- СЕБЕПОЗНАНИЕ И ДУХОВНО РАЗВИТИЕ НА ЛИЧНОСТА.
На Недко бих препоръчал да не използва общия знаменател. Не се поддавайте на тезата "всички са маскари"