Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 7 декември 2010 г.

В съзнанието на Б.Борисов се забелязват симптоми на шизофренно раздвояване

Препубликувано от: Приказките на Борисов против комунизма и за Живков граничат с шизофрения

е-vestnik

Удивителни са репликите на премиера Борисов по повод Калина Илиева. Пред радио К2, цитирано и в много други медии, Борисов казва: “…еди-кой си за еврокомисар или за Калина Илиева - и това ми били големите грешки. Сравнете ги с атентата в църква “Света Неделя”, с 36 г. комунистическо управление, сравнете ги с изселването на българските турци.”

Няма и месец по-рано премиерът Борисов каза, че неговото правителство и 1/100 да построи от това, което е построил Живков, ще бъде успех. И говореше за бившия комунистически диктатор като за голям държавник, с което предизвика гнева на десните партии и озадачи всеки здравомислещ човек, който е живял по онова време.

От споменатите от Борисов 36 години комунистическо управление, в продължение на 33 пръв партиен и държавен ръководител (както се казваше тогава) е бил Тодор Живков. Едноличен режим, а не просто комунизъм. А преди това Живков е бил шеф на милицията, шеф на градски комитет на партията в София и др. Тоест – няма как да го отделиш от 36-те години комунизъм (как точно Борисов ги изчисли 36 - отделен въпрос).

А изселването на българските турци е персонална заслуга на Тодор Живков. Той лично се ангажира с това публично, появи се с безпрецедентно изявление по тоталитарната телевизия и призова Турция да отвори своите граници, след което започна “голямата екскурзия”.

Борисов хем оценява големи успехи на Живков, хем говори за комунизма и изселването на турците като за нещо лошо. Това е не просто демагогия, а шизофренно раздвояване на съзнанието.

А оправданието за назначението на Калина Илиева (с това той косвено признава, че тя е негов избор), сравнено с атентата в църквата “Св. Неделя” е политически инфантилизъм и скудоумие. Вместо да се засрами за своето протеже - пожарникарската дъщеря, той отвръща с исторически аргументи отпреди 85 години.

Българският премиер все повече се превръща в атракция. Щеше да бъде забавно, ако неговото правителство не заби страната в много по-дълбока криза, отколкото беше възможно въобще.

Няма коментари: