Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 17 януари 2011 г.

Клеймото "ГЕРБ" е еманацията на българската демокрация, зачената, съществуваща и функционираща в непрекъснати грехове

Клеймо (ГЕРБ) е еманацията на българската демокрация, зачената, съществуваща и функционираща в непрекъснати грехове. Това е, г-н Грънчаров. Въпросът за вината е изяснен от Вашия земляк Ф.Боков. Голям грях са сторили и тези, които със слово и действие са подпомагали разбойниците през тези години.

Пиша разбойници, защото всичко това струи и се се лее като при порой от Вашата публикация по-горе. Това ми прави впечатление в ролята ми на просто обикновен свидетел на случващото се с българската интелегенция. Тя стана моторът за нещо, което не знаеше как ще завърши и това й изяде главата. Щото "Ако излажишъ единъ патъ, не та веруватъ вторъй патъ!" (Из "Добри совети" на БУКВАРЪ съ различнъй ПОУЧЕНИЙ, собрани от ПЕТРА Х. БЕРОВИЧА за Болгарските училища въ годъ 1824)

Г-н Грънчаров, с основание се кахърите за това, че обикновените хора не вярват на това, което им говорите и не е почтено да ги корите, че заслужават участта си. Жалко е, че не виждате причината за това. А тя е, че самообявилият се или "посочен" от "някой си" преди 20-ина години "интелектуален елит" е дезавуиран от тези хора и неговите послания се отразяват от възприятията им както топката за тенис на маса от игралното поле.

Причината е посочил (по-горе) в Поученията си "собралият" ги ПЕТРА Х. БЕРОВИЧА. А защо не "веруватъ"? Тези обикновени хора като се сетят какви благини (подобни на "рога на изобилието на Хрушчов") им обещаваше този "елит" само и само да се отърват от предните "изедници" и сега 20 години след като се оглеждат и виждат, че няма никой в къщи, щото децата им са заминали по чужда-чужбина, че това, което са изграждали с труда и лишенията си е заграбено от "нам какви си, дошли от майната си", че са загубили са работата си, че периодично ги обират, че не стигат, че нравите са покварени, а за сносен живот "надежда от нийде не види" (горе долу като Вас), а тези, които им обещаваха, сега пак "обещават", че "светлото бъдеще им предстои"!?!

Какво очаквате? Второ "Пиянство на един народ"? Ми те още не са се свестили от сполетялия ги махмурлък. Няма ги "думите... и прости и кратки" та "всяк един слушател... брат" и никоя "всякоя възраст, класа, пол, занятье" не ще да вземе "участье в това предприятье; богатий с парите, сюрмахът с трудът, момите с иглата, учений с умът".

Вината не е в тези, които не искат да Ви чуят, а в тези, които са им говорили! Много години ще бъде така, особено българите дълго помнят и добрините, и лъжите. "Елитът", който ни поведе и ни доведе до КЛЕЙМО-то не спази поуката: "Щото струвашъ, струвай го добре и мисли за сетнинъ-та"!

ЗАБЕЛЕЖКА: Драги господине, всичко, което сте написал, е чудесно, само искам да отбележа в тази връзка, че текста, който коментирате, не съм го написал аз, а уважаваната г-жа Лайт, та по тази причина забележките Ви следва да се отнесат към нея, а не към мен. Иначе оценявам високо коментара Ви, поради което го публикувам в отделна статия. Което иде да Ви подскаже, че сте написал нещо качествено и смислено, т.е. ще се радвам ако и друг път идвате да коментирате в блога ми.

Няма коментари: