Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

четвъртък, 10 март 2011 г.

Искаме си руските гадове: може много да им плащаме, ама АЕЦ-а ще ни даде хляб и сол за години напред!

По вчерашната публикация - Граждани, да направим невъзможно сключването на поробващия договор с Русия за АЕЦ "Белене"! - се е получил многозначителен коментар, който помествам отделно, та да му отдадем подобаващото отношение; позволих си само да оправя пунктуацията и правописа; заглавието съчини моя милост, ползвайки се от акценти в самия коментар; ето го най-сетне и него:

А като дойдат десните мислещи "политици", които между впрочем няма откъде да ги вземете, какво ще стане? Ще ни дадете на другия окупатор - Америка. Както направиха ония нещастници от дясното пространство - Стоянов и Костов.

Може да плащаме, ама поне да имаме хляб, който ни беше отнет от великия Запад. Работни места - това трябва на българина днес. И АЕЦ-а ще ни ги даде.

Видяхме какво стана в Марица-Изток. Съкращения, безработица, и това под лозунга модерна рехалибитирана централа. И само след няколко месеца счупени блокове, разбити лопатки на турбините. Това при руските специалисти никога не е ставало. Изключвам Чернобил, това е друго.

Моята теза, като бивш работник в Електроцентрала е, че АЕЦ трябва да я има, въпреки руското влияние. Ще има социален ефект за години напред, електроенергията ще се намери кой да я купува, бъдете спокойни.

Противниците на тази теза ми се струва, че са налапали американски долари. Ония гадове са други, те искат да работят с малко хора, и са много надути.

Написа: Анонимен

8 коментара:

Анонимен каза...

БРАВО.

Ursus Major каза...

Господине Грънчаров,
виждате ли колко е кратка и проста истината?

Анонимен каза...

Ами истината си е истина.Обаче г-н Грънчаров обича да говори много за истината в онтологичния смисъл на нещата.Аз ,обаче искам да го попитам за истината в реалния смисъл на нещата,от по практична гледна точка.Прибираш се вкъщи и детето те пита дали си му купил нещо,жена ти те пита имаме ли пари и как ще изкараме месеца.И ти започваш да обясняваш в онтологичния смисъл на нещата,че заради дясната политика на другарите Костов и сие,си останал без работа.Изгубил си си хубавата професия,заради някакви крадливи нещастници,които заради лични облаги са решили да продадат някоя и друга централа в източно-маришкия басейн.Докарват ти кретени от запада,които са си чисти администратори,напарфюмирани,избръснати,и с мозък колкото на партиен член.И тия същите започват да ти дават наклон на оная работа,извинете ме за израза,но в момента не намирам по подходящи думи.Айде сега ми кажете как да залюбя великия запад,след като им видях умствения багаж,колко струва.Говоря за фирма ЕНЕЛ ,няма да крия.Затова съм против западното влияние в енергетиката,от руските специалисти по добри няма.Казвам Ви го ,като човек запознат лично с нещата отвътре в бранша.Не вярвайте на медийните лъжи,те са платени.

Ангел Грънчаров каза...

"... от руските специалисти по-добри няма" :-) да не би да имаш предвид, че са най-добри в алкохолно отношение?!

Не уточняваш в кое, та затова човек няма как да не си помисли, че имаш предвид онова отношение, в което те наистина са ненадминати: алкохолното отношение. Ненадминати пиячи са руснаците, по това спор няма... те са истински специалисти и професионалисти в пиенето...

Томи Томев каза...

Като са толкова добри руските специалисти, и като е толкова добра тази Русия,
я ми отговорете на въпроса: защо никой българин не ходи на работа в добрата Русия, ами в лошия запад.

Анонимен каза...

АЛО,говорим за знания и можене в енергетиката,а нее за това кой колко ,къде и какво плаща.Западняците са тъпанари в бранша-енергийния,и затова използват наемници от други страни.Финансите са у тях,няма спор,но за да разберете защо това е така,направете си справка за Римската империя,на какви принципи е управлявала,вижте от какво е забогатяла Англия и тогава ми се отваряйте по форумите.Аз говоря с факти,това което е ставало пред очите ми.Не се правете на ударени и да променяте темата хитро.

Анонимен каза...

Силното руско влияние на Бал;каните и в България е огромен проблем. Поне 90% от проблемите на България идват от Русия. Само че погледнете каква нещастна последователност от исторически случайности: Русия има интереси на Балканите и „освобождава” България 1878. След това царска Русия има силно влияние в Б-я до 1917. Поради една историческа случйност тъкмо тази Русия, която и без това има силно влияние в България, става първата комунистическа страна в света. Не например Бразилия или Австралия. Болшевиките наследяват и надграждат това влияние. Но не стига с това, а тъкмо този комунистически СССР влезе 1944 в България и наложи комунизъм!

Значи случайност 1: Руско-турската война; случайност 2: Октомврийската революция 1917 тъкмо в Русия и случайност 3: влизането на Червената армия 1944 в България. Наистина невероятно стечение на обстоятелствата! Ако голямата комунистическа страна беше, да кажем, Бразилия, а не Русия, днес в България може би щеше да има известно руско влияние и едва ли някакво особено силно бразилско влияние. Само че това щеше да е влияние НЕ на комунистическа или посткомунистическа Русия, а на една еволюирала, може би повече или по-малко демократична Русия и отношенията България-Русия щяха може би да наподобават по-скоро отношенията Англия-САЩ или Англия-Ирландия или Германия-Австрия.

Томи Томев каза...

Като говорите с факти, напишете си поне името, за да разберем, че и то е факт.
И не променям темата. Ако специалистите им бяха толкова добри, защо Русия произвеждаше москвич и комбайна нива , а не например мерцедес и клас доминатор, и защо при такива добри специалисти, имаше Чернобил.