Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 18 март 2011 г.

Гнусна комунистическа свинщина

Ето фрагмент от коментарите по повод на публикацията Сърдечните спазми на един непоправимо увреден комуноид, в която гнусен комуноид продължава да бълва гнусотиите си; прочетете, подивете се на комунисто-комуноидната гнусна и лъжлива наглост, такава, че по-гнусна, по-нагла и по-лъжлива извратеност от нея едва ли някога би могло да има:

Анонимен каза: А за глада и мизерията когато бяхме под руско влияние не си спомням да е имало. Глад и мизерия има сега, заради безработицата и плана Ран -Ът, сигурно ви е известен. Не е вярно, че никой не се е връщал от Запад. Познавам хора, които за нищо на света по онова време не искаха да напуснат България, въпреки възможността за това. Тук се чувстваха добре. Но има хора като вас, които не харесват оня строй, и сега използват всяка възможност да плюят по него. Нещата винаги имат две страни.

Ангел Грънчаров каза: На някои им било харесвало в комунистическа България. Майчице! На свинята, естествено, най й харесва да се протяга в гнусната кална локва, цялата оплескана със смръдлива тиня и с лайна... ех, кеф!

Анонимен каза: Ехх, Грънчаров тинята и локвите са сега, и то заради твоите любимци Костов, Надето и Стоянов шматката. България беше цветуща райска градина. Американски делегации идваха тук и се дивяха на това, което ти, философска кратуно, наричаш свинска локва. Хората заработваха от труд, който им беше заплащан добре. Не беше срамно да се работи както сега. Но вие, както е казал Буров, "мръсни погражданени селяни", избягахте от селото в града за да си въртите синджира, преживявайки от модерните градски професии, а именно - ПЕДАРАСТ, ПЛАСЬОР НА НАРКОТИЦИ, ТЪРГОВИЯ С ПРОСТИТУТКИ И ФИЛОСОФ, ПИШЕЩ КНИГИ, КОИТО НЯМА КОЙ ДА ЧЕТЕ.

Вие сте прасетата, търкалящи се в локвите, МАЙНАТА ВИ!

Ангел Грънчаров каза: Таваришч, по-полеко, не се пени чак толкоз и не се хаби: нещо хептен си се объркал, нещо пак лъжеш както това само комунисто-комуноид може. Тоест всичко да увърта, да каже тъкмо наопаки: та вий, комунисто-комуноидите, разбира се, дойдохте от горите и селата в градовете, вий се разположихте като свине на народната трапеза, вий заграбихте даже домовете на хората, които прокудихте в лагери, вий рихте, цапахте, мърсихте, каляхте и пр., докато превърнахте цветуща и просперираща България в гнусна кочина, в пясъчна пустиня, превърнахте я в смърдяща кална локва. И се разположихте там, свини гадни, и лапахте, и грухтяхте в локвата си от удоволствие близо 50 години! Не били гладни по време на комунизма: ами може ли свиня да бъде гладна като на свинята и лайна й стигат да се наяде?!

Е, дойде време свинският ви рай да свърши. Вий тогава, усетили наближаването на края на блаженството ви в свинската ви комунистическа кочина, пак крадохте като за последно, пак плюскахте от народното богатство както плюскат свине, попаднали в есенен бостан, и от комунисти се преобразихте в "капиталисти". И сега, наглеци проклети, продължавате да ревете с крокодилски сълзи за кочината си, и пак си благославяте и комунизма, и съветските танкове, които ви туриха на власт. Та да можете да се разположите в любимата си свинска локва, наречена за благозвучие "комунизъм". Но едва ли някога ти, извратена и лъжлива комунисто-комуноидна кратуно, ще може да признаеш истината, щото тя е подобна на отрова за комунизма ви.

Затуй си благославяйте и локвата, и грухтенето, и лагерите си благославяйте, дето вий, комунистически свини, ядохте дори човешки трупове, труповете на убити от вас концлагеристи. И си ревете за комунизма ви, за кочината ви, за локвата ви, за смрадта ви, за свинщината ви, презрени комунистически свини! Но вашето не е просто смешен плач, вашето си е най-обикновена, типична комунистическа перверзна гнусотия, т.е. си е чисто и просто гнусна комунистическа свинщина!

16 коментара:

Томи Томев каза...

Ангеле, дали изобщо има смисъл да се разговаря с такива......, според мен това е чиста загуба на време и прахосване на жизнена енергия, която може да се използва по разумно. Нали знаеш, че който се е разболял от комунизъм, защото това наистина е болест, болест и то патологична, никога няма да разбере какво говорят свободомислещите личности.

Анонимен каза...

На едната снимка е Грънчаров,а на другата Томи Томев.Ах какви прасенца....

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров,
Спрете да се занимавате с тоя изрод!Каквото и да му се говори,той си знае неговото.А може и да е платен слуга на някой олигарх - те тия герговците са все от тяхното червено котило.

Анонимен каза...

Абе нещастен помияр.България беше свинска локва до девети септември.Без асвалтирани улици,без канализация,за бани и тоалетни да не говорим.На тоя изостанал балкански народ пълен с въшки,му се отвориха очите благодарение на омразния вам строй.До преди девети ,къде и бяха язовирите на България,беше ли електрифицирана,освен телефоните на Стамболов в София с които вие много се гордеете.Икакви граждани,откъде ги взехте тях,може би от Манчестър.А за националните катастрофи,и за тях ви са виновни комунистите.Фердинанд изнесе цялата хазна на България,има го сниман как се хили качен на локомотива.Цветуща България няма що.Тия ги разправяйте на някой друсащ се педал.Като сте много отворени спомнете си думите на Буров- „Ние бяхме хора на личната сметка,на личния интерес.Но забравихме народа.Глада,глада е това което докара комунистите на власт„.Грънчаров,тия помиярчета са си гледали личния интерес,а са били на държавна служба.Виждате ли кои са били свинете,и откъде идва злобата на роба.То всичко се връща....

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров,
Предлагам да премахнете опцията Анонимен при избор на самоличност.Иначе тоя червен изрод ще продължава да ви цапа блога с помията си.
Ей анонимен нещастнико,що не вземеш да заминеш за Северна Корея?Там твоя комунистически строй е на власт.Тъкмо ще свикнеш на глад.

Анонимен каза...

Благодаря,но мисля да си остана тука докато не си върнем райска България,която безподобни олигофрени като Вас я унищожиха, и ни върнаха в деветнайсти век.Трябваше да ви трепем до девето коляно,ама сбъркахме.Проявихме жалост и сега тя ни струва скъпо.Но нещата ще си дойдат на място.

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Томев, има смисъл да се спори с такива; защото така си показват истинската същност и лице; ето какво например се е изпуснал да напише таваришчът:

Трябваше да ви трепем до девето коляно, ама сбъркахме. Проявихме жалост и сега тя ни струва скъпо. Но нещата ще си дойдат на място.

Виждате ли какво ни обещава: за да си дойдат нещата на място той ни обещава комунистите да ни избият. Да поправят грешката. Избиха 100 милиона, ала се оказва, по собствените им думи, че били избили недостатъчно. Обещават да избиват още повече. Може би трябва да избият цялото човечество, за да възтържествува комунизма им. Можое ли по по-превъзходен начин да се покаже истинското, така зловещо лице на комунизма?!

Томи Томев каза...

Комунизмът си е болест, и това е. Тези.... са за съжаление, защото никой и нищо не е в състояние да им помогне. Така и ще си отидат от този свят, духовно увредени и житейски неориентирани.

Анонимен каза...

А Вие,каква житейска концепция ми предлагате.Да бъда като английските пирати,които са грабили и крали до побъркване от чужди кораби,а половината от награбеното са го давали на уважаваната английска кралица в замяна на титли,като лордове,графове и други подобни лиготии.Тя им е подарявала и замъци в знак на благодарност,че и пълнят хазната.А как иначе.То това е демокрацията на Грънчаров,естествения път на нещата,както се изразява той.Та нали и А.Буров злобееше,че Ленин им объркал живота.Объркал го е,защото им е спрял кражбите,личния им интерес така да се каже.Така че,не ми се отваряйте повече,знам ви кадифените ръкавици,които използвате.

Ангел Грънчаров каза...

Комунизмът и комунистите започнаха и, както забелязвате от написаното по-горе, ще завършат славната си история с три неща: с убийства, с кражби и с неистовия крясък, с който се познават пословичните крадци и лъжци, а именно с крясъка "Дръжте крадеца!". Ленин, моля ви се, бил спрял кражбите: та нали и децата знаят, че кражбите започват именно с идването на комунистите на власт; такова крадене, каквото осъществиха комунистите, криейки се под името "национализация", световната история не познава. Пред крадци като комунистите някогашните пирати, разбойниците и кърджалиите от едно време са най-жалки аматьори :-) Ами как крадоха комунистите като почна да залязва комунизма им? Крадоха като за последно... ама им се услади, и още продължават да крадат. Разбира се, и продължават да лъжат, че някой друг крадял... кой друг краде бе, таваришч, а, кажи, червена бетонна кратуно?! Аз ли крада?!

Ангел Грънчаров каза...

Г-н Томев, не мога да се съглася, че комунизмът е болест. Комунистите крадат не защото са клептомани, а защото са крадливи, и крадат съвсем съзнателно. Ако допуснем, че комунизмът е болест, то това оправдава злодеянията на комунистите. Комунизмът не е и масова психопатология, както аз сам навремето съм писал, недокрай осмисляйки проблема, щото това също ги оправдава. Комунизмът е умишлено престъпление по най-долни подбуди, за което комунистите трябва да отговарят, и то да поемат цялата вина. Още не е минало времето за още по-строг от другия Нюрнбергски процес срещу световния комунизъм - в сравнение с процеса срещу национал-социализма. Ако не се проведе такъв процес, комунизмът ще бъде оневинен (по презумпция) за страшните си злодеяния, което пък означава, че злото, наречено комунизъм, ще продължава необезспокоявано да шества по света. Което пък значи, че няма как да пресекнат нещастията на жертвите на комунизма, каквито сме всички ние, некомуноидите и некомунистите, каквито сме нормалните хора с морал и съвест. Комунизмът е страшна морална деформация на съзнанията, той е нихилизъм и аморализъм, но на това основание излиза, че трябва да отговаря за всичките си престъпления. И съм убеден, че някога, за предпочитане по-скоро, човечеството ще узрее за мисълта, че комунизмът трябва да бъде осъден, заклеймен и обявен за престъпна доктрина, т.е. забранен, както това стана с национал-социализма. А пък комунистите трябва да отговарят за убийствата и за престъпленията си. Ако не дочакат нашия съд, във всеки случай Божият съд няма да им се размине, което е все пак някакво възмездие...

Томи Томев каза...

Аз не казвам, че това оправдава престъпленията на комунистическият режим, тези престъпления не трябва да бъдат оправдани и забравени, защото могат да се повторят.
Аз говоря за болест, като имам в предвид обърканите и заблудени хора, които вярват, че по времето на тази система са живели много добре, като казват, че сегашното състояние на живота е много тежко заради свободата и демокрацията, без да отчитат последиците от комунистическото управление на бившите соц държави.
Въобще не говоря за идеолозите, партийните и държавни величия крадците на едро и хората, които забогатяха по един брутален начин, като се възползваха от служебното си положение.

Анонимен каза...

Готин,въобще не съм объркан.Много добре знам как съм живял при оня строй,и как живея сега.Безработен съм от две години,опитвам се да заработвам нещо на частно,занимавам се с дърводелство,но всичко около мен е или безработно,или мизерства.А през последните няколко години само погребвам хора,и то млади.Омръзна ми да правя ковчези.Трагедията е навсякъде.Итова стана откакто западът навлезна в България с неговите стереотипи и начин на мислене.Може би при тях да не е така,а тук да си разиграват коня.Но е факт,че България е разпродадена на чужденци,които изнасят печалбата за техните държави.Разбирам вашата гледна точка,за свободата,за правото на избор и така нататък,но съгласете се че така повече не може.Има нещо сбъркано,което ако не се промени на път е да изчезнем като народ.

Ангел Грънчаров каза...

Човече - вече мога да те нарека така, щото долавям, че искрици разумност се съдържат в думите ти! - опитай се да разбереш какво точно става с теб. Това, че живееш зле сега, съвсем не значи, че тогава, по време на комунизма, си живял добре. Защото нима "добър живот" може да е животът без свобода?! А от това, че не живееш сега добре, не значи, че демокрацията е зло, а комунизмът е добро. Твърде рисковани и несъстоятелни са твърденията ти, продиктувани - разбирам добре това - от емоции, не от разум.

Но нека да съдим разумно. Сега не само ти, а всички ние, дето не сме крали, живеем не така, както подобава. Но животът ни ще бъде такъв, какъвто си го направим сами. Никой не ни е виновен за това или онова, най-малко пък - свободата или демокрацията.

Това, че сме бедни сега, се дължи на това, че България жестоко пострада от игото на комунизма. Сравни България със съседна Гърция - кои живеят по-добре и кои - по-зле? Вземи предвид това, че в Гърция никога комунистите не са били допускани до властта. В 1939 година тогавашна България в пъти е била по-богата от Гърция, а тогавашните българи в пъти са живели по-добре от гърците. А сега е наопаки. Защо ли? Помисли сам. Гърците никога не са изпитали на гърба си що е комунизъм. Защо ли тогава са по-доволни от нас? Опитай сам да го проумееш, не е трудно...

А помисли и за това защо народите от Западна Европа живеят от 5 до 10 и до 15 пъти (!) по-добре от нас. И то при положение - вземи го непременно пред вид - че и те никога не са имали комунизъм. Защо е така би следвало да си отговориш сам, и ако си честен, неизбежно следва да признаеш, че не друг, а именно комунизмът е виновен за това, че сме сега така бедни и унизени. Не демокрацията, а комунизмът е виновен: сега съзнаваш ли къде е грешката ти?!

Имам чувството, че си на път да прозреш истината. Опитай, помисли, малко се иска. Иска се просто поне капка честност...

Анонимен каза...

Истината е това,което ти говори сърцето,нали така.Само че,който чува ясно вътрешния си глас,или става легенда,или влиза в лудницата.Аз имах неблагоразумието да чуя този глас,и сега си плащам скъпо-останах без работа на 35 години.Не понасях лицемерието и фалша на бившите си колеги,угодниченето им пред началниците и така нататък.Сигурно знаете за какво говоря.Но сте ме усетили вярно,объркан съм.Исега търся корена на злото,за да мога да намеря правилния път.Не сте ме разбрали правилно,не ми е толкова мъчно за комунизма.Сега мога да работя и на частно-нали така.Има си и хубави страни.Но си мисля,че съдбата на България на този кръстопът е много тежка и всеки иска да ни се бърка в делата.Това рефлектира най вече върху обикновенните хора като нас.Следя блога ВИ отдавна и винаги съм си сверявал часовника според вашата начетеност.Да,в момента емоциите са по силни от разума,но се надявам да си бъдем полезни взаимно и в бъдеще.Благодаря Ви.

Ангел Грънчаров каза...

От последния Ви коментар лъха много човечност, която ме трогна! Моля да ме извините за квалификациите по Ваш адрес, които си позволих. И аз като Вас съм доста емоционален човек, често се увличам и прегрешавам, ала като осъзная грешката си, много страдам и се разкайвам. Така и сега, съжалявам, ако съм Ви обидил с несправедливи думи. Моля да ме извините!

Но все пак сме хора и никой от нас не е застрахован откъм грешки. Въз основа на последното Ви изказване разбирам тежестта на Вашата лична ситуация, която е подобна и на моята; на никой не е леко, дните на изпитание съвсем не са свършили. А и самият живот е едно изпитание, от което следва да излезем с чест, да покажем силата си, а не да бъдем малодушни и слаби.

Това, че имаме различия в мисленето и в ценностите си не трябва да е пречка да търсим разбиране и солидарност, понеже така или иначе сме все хора и българи, а също така и български граждани, които имаме и общи интереси. А именно да живеем достойно и човешки. И заедно трябва да работим, за да го постигнем.

И аз Ви благодаря за дискусията, която проведохме, и която сякаш и двамата ни промени в една по-благоприятна и за мен, и за Вас, надявам се, посока! Затова сме и хора: да си помагаме и заедно да търсим истината, която в края на краищата винаги излиза наяве, винаги побеждава. И трябва да й се подчиним въпреки личните си мнения и пристрастия...