Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 22 март 2011 г.

Налага се да се размърдаме и да излезем на улицата да протестираме срещу заробващия договор с Русия за Белене

В блога на И.Инджев под публикацията Генерала срещу полковника: от „авантюра“ до „разпни го“! тази вечер откривам, че има изключително много читателски коментари, кой от кой по-интересни и по-основателни. Ето един пример, за да не излезе, че пиша горното голословно:

Изглежда, че дясното полукълбо на Б.Б не знае какво мисли лявото. Досега той не е изневерявал на този стил. Не знам колко пъти беше за построяването на АЕЦ “Белене“ и колко пъти беше против. (Evеlyn R.)

Ето още един чудесен коментар:

В последните десетина дни, които можеха да бъдат съдбоносни и дори трагични за бъдещето на цялото човечество, все повече българи започват да се страхуват за психическото здраве на Генерала. Техните страхове се засилиха още повече, когато стана ясно, че със сигурност Полковникът е психически болен човек. Убеден съм, че в следосвобожденската ни история няма друг политик, който за едно денонощие да прави по три противоположни изявления. И то по кардинални за нацията въпроси. Генералът е вреден за България!

В това отношение единственият му конкурент в българската история е Гошо Тарабата. Колкото до социологическите проучвания на кадесарско–комунистическите агенции те сочат едно единствено нещо – кукловодите от комунистическата Държавна сигурност и настойниците им от КГБ са решили да назначат Генерала за държавен глава. Бог да пази България! Дано Америка помогне! (Петър Драгулев)

А какво ще кажете за този коментар:

Приятел в нужда се познава, а тази война беше чудесен тест за мутрата Б.Борисов, който се нареди до Путин в своето отношение към Франция и другите от коалицията. Застана дори по-наляво от Гуце Първанов. Което означава, че таз анти-Кадафи коалиция автоматично се превръща в анти-Б.Борисов коалиция. Оттук насетне мутрата ще бъде персона нон грата там, подобно на Гуце Първанов. Париж, Лондон… и много други европейски столици ще бъдат много резервирани към човека нарекъл ги „авантюристи за петролдолари“. А това е началото на края на политика Б.Борисов като европейски политик. (Костовист)

Ето още един хубав коментар, последен, понеже не мога да сложа всички като него, а пък който иска, нека да иде да чете всичко там:

Завчера легитимно избраният „премиер на България“ обяви, че ще предаде на Русия за окончателно заробване страната ни. Щял да „строи“ АЕЦ.

Вчера се нареди до Путин по отношение на действията в Либия. България все по-успешно изпълнява ролята на „троянски кон на Русия в ЕС и НАТО“ заради личните усилия на „премиера“.

Стигам до извода, че Русия "позволи" на България да бъде в ЕС и НАТО само и единствено с тази цел: да е „вътрешен човек“ във „вражеските“ стуктури.

За себе си знам, че няма да оставя семейството си на „милостта“ на руските олигарси – няма да стоя в България като офца за стигане!

И за да не се случи това искам да направя нещо, за да не се допусне строежа на Белене.

Но не знам какво! Как? (Arthur)

Във връзка особено с това последното изявление моя милост реши да предложи нещо важно. Затуй написах там коментар, който сега предлагам и на вашето внимание:

Уважаеми дами и господа,

Приемете моите поздравления за смислените и уместни коментари - силно съм впечатлен! Обикновено подбирам най-сполучливи коментари от този форум и ги публикувам като отделни постинги в моя блог, за да могат да бъдат прочетени и от читателите на книжното издание на блога, именно в-к ГРАЖДАНИНЪ. Но този път, признавам, съм силно затруднен: хубавите коментари са изключително много и ми и така трудно да избера най-доброто. Във връзка с това обаче искам да предложа следното:

Чудесно е, че, седейки си пред домашните или служебните компютри, коментираме дълбокомислено случващото се, че съдим и отсъждаме, че критикуваме, че се възмущаваме и пр. Но се оказва, че в сегашната ситуация, когато съществува реална опасност обезумелият генерал-лейтенант Бойко Борисов да подпише заробващи споразумения с Руско-путинската империя за Белене, да ломотим недоволно, сякаш сме в някакво виртуално "Ганкино кафене", и да се чешем по умните глави, съвсем не е достатъчно. Трябва да се направи нещо много по-сериозно. Налага се да се размърдаме и да излезем на улицата да протестираме срещу очертаващия се заробващ договор с Русия. И трябва да се протестира не епизодично, а всекидневно.

Ако не го сторим, ако не противодействаме, ако не сторим нещо реално, за да покажем, че не сме съгласни да дават не само нас, но и нашите деца и внуци на курбан, ще се опозорим. И ще си платим за малодушието. Да, трябва всекидневно да се протестира, и то във всеки български град. Ей-така, да стоим с плакатите си, да скандираме, да освиркваме управниците си - и да покажем, че в тая страна освен бездушни и малодушни твари има и достойни граждани, които милеят за бъдещето на страната си!

Предлагам да се организираме и незабавно да започнем протестите! На фона на това, когато хората в толкова арабски страни се вдигнаха на протести и сами предизвикаха желаните промени, само да стоим в своите "Ганкини кафенета" и да произнасяме сладкодумни омайно-приспивни речи е на престъпление подобно!

Иска се да започнем да действаме, за да покажем, че в тази страна има и граждани, а не само жертвени агнета, овни и овце! Тоест да покажем, че у нас има и човешки същества, а не само агнета, овни и овце за заколение, търпеливо чакащи реда си...

2 коментара:

Анонимен каза...

Десните вън от България.Крайно време е страната да излезе от Англо-саксонската ос,която за двайсет години почти погуби България.Вечна дружба с Русия.Трябва да се образува нов формат,в който да бъдем заедно с останалите православни държави.Експанзията на запада е много умело прикрита чрез глобализма.Това е нов кръстоносен поход,който трябва да бъде спрян на всяка цена.Взападна Европа са католици,те никога не са говорили добро за нас,големи лицемери са.ДА за АЕЦ Белене.

Анонимен каза...

Предишният анонимен е луд комунист.Дано Господ да му даде много радиация!