Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 6 март 2011 г.

Патетична критика на френската позиция по либийските събития

Г-жо Братанова, излиянията ви - виж Другата гледна точка за събитията в Либия - са точно на човек, ял от ръката на Кадафи - и живеещ във Франция! Значи, г-жо, американците воюват срещу ислямистите, но в същото време ги снабдяват с оръжие?! Ха-ха-хха - то това е като подпалването на Партийния дом! Е-е-е-е-е-е, ами осъзнайте се малко!

Франция още не може да прости на Америка, че цял свят говори английски, а не френски, нали така?! Франция през Втората световна война е била германската кучка и французите още не си признават, че благодарение на американци и англичани са свободни. И франкофонията ви, г-жо Братанова, къса логическата връзка на промития ви мозък...

Не е лесно да се говори истината когато истината може да спре кранчето на гурбета... едно време в Либия, а сега във Франция! А вие обвинявате Америка, че имала имперски интереси в Либия! Наистина ли, г-жо Братанова? А вашите интереси, г-жо Братанова, те не са ли тия, които подклаждат така злостната ви позиция за положението в Либия и, по-точно, за ролята на Америка!

Забравихте ли, г-жо Братанова, че Рейгън бомбардира Кадафи без да му мигне окото? Ех, този Рейгън как можа да забрави за американските интереси в Либия и либийския петрол?! Ще кажете: ама то беше отдавна... е, беше, обаче американците не са оставали без петрол!!! Хаххаа!!!

Хайде сега да сравним Обама, един от най-страхливите и безгръбначни президенти в американската история, с Рейгън. Нима считате, г-жо Братанова, че това недоразумение за американски президент би продавал оръжия на ислямисти или, въобще, би имал смелостта да се меси в Либия? Вие, г-жо Братанова, би трябвало да вярвате по-малко на френската пропаганда, защото французите са нация с голяма амбиция, но без никакъв морал!

И е всеизвестно, че най-добрата част от френската армия е чуждестранния легион, в който... няма французи. Така че запитайте се, г-жо Братанова, дали арогантните французи не са повече намесени в Либия с, да речем, военни самолети, с които Кадафи е крачка напред пред демонстрантите?! И недейте така с лека ръка да коментирате и раздавате присъди! И колко французи също работят в Либия, нали така?!

Сещам се за един анекдот. Какво наричат французите военна катастрофа? Изгоряла фабрика за бели знаменца!!! Хахахха!

Айде... както би казал българският премиер-слънце!

Написа: Анонимен

1 коментар:

Анонимен каза...

Хаха, английският е световен език заради Великата Британска Империя, много преди САЩ да ги наследи на поста на световен лидер.
А Франция също е велика държава, отделен е въпроса, че днес лъсна цялото лицемерие на Запада и техният цинизъм - до последно подкрепяха и Мубарак, и Кадафи, точно както някога и комунягите, но това е друга тема.