Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 18 юли 2011 г.

Истината пък, знайно е, е най-полезното: тя е истински полезното

Г-н Дечев, за да ви напомня, че очаквам, заедно с читателите на нашите блогове, Вашия отговор на някои въпроси, които Ви поставих, искам да Ви дам линк към един текст, който изразява една друга гледна точка към проблемите, заченати в започналата вече обмяна на мнения между нас. Мисля, че трябва да се зачете и тази гледна точка, а пък аз Ви насочвам към нея, та да я имате предвид при отговора на ония въпроси, които всички ние чакаме да получим.

Текстът, за който става дума, носи заглавие Гоце и Трактора са един и същ човек и е написах от г-н Христо Марков, депутат от ВНС и още от няколко други състава на Народното събрание. Мисля, че г-н Марков е проницателен анализатор и си има своите основания да мисли така.

Ето че като вземем предвид и неговата позиция нещата съвсем се объркаха. Трябва да ги разнищваме някак. Ето затова и дискусията ни може да бъде не само полезна, но и да ни приближи до истината. Истината пък, знайно е, е най-полезното. Тя е истински полезното. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни. Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Анонимен каза...

До г-н Ангел Грънчаров.

Чел съм текста на г-н Христо Марков. Той е човек с перо и определен публицистичен и литературен талант. Познаваме се доста отдавна, макар че ако се срещнем на улицата, може и да не се познаем. Около кметските избори се чухме по телефона - и той ме подкрепяше като Вас, дистанционно и от Пловдив.

Та, чел съм текста на г-н Христо Марков. Той е опигинален, но почива на някои погрешни приемания, неправилни аналогии и изобщо - Георги Първанов и Алексей Петров са крайно различни хора. Засега мога да напиша това. Очаквайте повече в блога.

teodordetchev

Анонимен каза...

Гранчи а пък Иво Беров не ти е отговорил и няма да ти отговори http://ivoberov.blog.bg/politika/2011/07/15/kak-se-posreshta-beia-pashata-premiera-i-vyobshte-nachalnika.783609

:-)

Анонимен каза...

Загубено време. Г-н Дечев, дали сте прав или не, не е важно в случая. По-важно е това, че сте се хванал на провокацията на един самозван дървен философ, който сам себе си зове, че е такъв. А се знае, че да си философ, не е достатъчно да имаш необходимата диплома. Той и Доган има такава. Значи ли, че и той е философ? Грънчаров е злобен, заядлив човек с лош характер, когото блогърското общество не харесва, за да не кажа, че го ненавижда. Страда от комплекси и търси някаква изява. Така, че смятам за загубено време да му обръщате такова внимание. А това, че заставате до А. Петров и не се срамувате да го заявите, Ви прави чест! Не всеки има тая смелост особено след случилото се с него.

Друг въпрос е дали той е от лошите или не. Когато го осъдят, тогава имаме право да даваме оценки. До тогава той е с презумцията на невинен.