Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

вторник, 6 септември 2011 г.

Делото на великите дейци на Съединението и Независимостта на Майка България си търси днес своите защитници и продължители

Днес е Денят на Съединението. В 1885 година двете Българии - Княжеството и Източна Румелия - се обединиха, при това без да вземат благоволението и благословията на новия си господар: "освободителката" Русия. Съединението беше изцяло българско дело, в духа на най-добрите революционни традиции на Раковски и Левски, които винаги са настоявали да се освободим сами, да не чакаме някой друг да ни освобождава - защото "Който ще ни освободи, той ще да ни и пороби!"(Васил Левски).

Извърши се Съединението, целокупна България биде провъзгласена в Пловдив, България стана една, ако не броим македонските й краища, Русия ни прокле, изгони от престола смелия ни княз Александър Батемберг, оглавил подема на народа си, подскокороса "сестрата" Сърбия да ни нападне и да ни забие нож в гърба - все действия, достойни именно за една "освободителка", за "братушките", дето ни били мислели все най-доброто. На косъм в ония дни е било извършването на нова руска окупация на Отечеството ни. В ония паметни и съдбовни дни Турция проявява благороден държавнически жест, не се меси в събитията, а пък не друг, а Англия подкрепя българската страна в разразилите се из европейските столици дипломатически битки за България.

Българската войска, командвана от млади български офицери, сразява и прогонва от страната коварния сръбски неприятел, а пък по-нататък съдбата на обезглавената от Петербург млада държава ще се решава от най-великия български държавник Стефан Стамболов, който в ония наистина съдбовни дни се изявява на нивото на историческите потребности. За свободата и независимостта на България големият син на България Стамболов в крайна сметка и жертва живота си; след години беззаветно служене на Отечеството, за благодарност, че (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

Няма коментари: