Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 23 октомври 2011 г.

Днес фейлетонът "Бай Ганьо прави избори", с разните му там Гочоолувци, Дочоолувци и Данко Хаирсъзиновци оживя

Минах към 17.00 часа за да видя как текат изборите в два квартала ("Тракия" и "Изгрев", Пловдив). Просто си направих обичайната разходка, но този път цел ми бяха училищата, където се гласува. И на двете места видях обичайната картина от последните години при избори: многолюдни тайфи от "наблюдатели", съставени предимно индивидууми с яки вратове и с ясно изразени - и лесно забележими по лицата! - престъпни наклонности, разбира се, представители предимно от "партия" ГЕРБ, очакват жертвите си или направо ги водят, та да въздействат по всевъзможни начини на тяхното "свободно волеизявление".

Това е основното ми впечатление: пред очите си сякаш гледах оживели сцени от фейлетона "Бай Ганю прави избори" на безсмъртния Алеко. Разни Гочоолувци, Дочоолувци и Данко Хаирсъзиновци с кървясали очи са на всяка крачка и осигуряват "демократичния избирателен процес", водейки тумби от цигани със светнали от радост очи; днес е жътва, хората ще припечелят некой и друг лев, та да отпразнуват довечера триумфа на демокрацията ни. При това положение, разбира се, ГЕРБ, като най-последователни байганювци - не случайно лидерът им е сякаш възкръсналият Бай Ганя! - просто е изключено да не спечелят тия избори, това се знае още отсега, това аз го видях с очите си. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

1 коментар:

Анонимен каза...

1

Божидар Божанов
Бюлетини

(по „Лили Иванова – Детелини“)

Предлагат ти да пуснеш бюлетина,
за който двайсет лева ти е дал
и следващите четири години
да караш в дупки и да газиш кал.

Такава бюлетина да попълниш
по съвест задължително било,
но келепирът трябва да се търси,
че иначе ще бъдеш все капо.

Бюлетини, бюлетини, бюлетини
аз ви пусках без да мисля за кого
Бюлетини, бюлетини, бюлетини
и без вас и с вас ще бъде все едно.

Аз искам от банкнотите вълшебни
една за мен да има на света.
Макар да бъдем утре безнадеждни,
днес съвестно ще си продам гласа.

Бюлетини, бюлетини, бюлетини
аз ви пусках без да мисля за кого
Бюлетини, бюлетини, бюлетини
и без вас и с вас ще бъде все едно.