Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 28 декември 2011 г.

Боко пак ни ощастливи с откровенията си и разкри съкровената секретна тайна на участието си в политиката!

Да, не си измислям; он не бил искал да се занимава с политика, милият, ама се било наложило, понеже го били уволнили от толкова харесалия му пост на генерал и главен секретар на МВР! И понеже имали били глупостта да го уволнят, он, подобно на Крали Марка, запретнал ръкави да се занимава с политика, та да да им отмъсти! И ето, отмъсти им, грабна им властта; но да не преразказвам; ето точните му думи, които требе да се изпишат със златни букви върху бъдещия пантеон на най-големи щуротии, що е родила българска политическа глава:

Не исках никаква политическа кариера, исках да си остана главен секретар. Ако тройната коалиция не ме бяха изгонили, сигурно още щях да марширувам по плаца.

Но има и още нещо: от съжалявал, че не знае чужди езици и си бил имал мечта, а именно, да стане полиглот! Тоест да не седи като пълен идиот на срещите на върха на ЕС, ами да може да си обели некоя и друга дума с тоя или оня. Да, ама не: не знае езици. И нема и да научи. Ето какво бил казал по тоя повод он, дадено е в преразказ: (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя.

Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

Няма коментари: