Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

неделя, 15 януари 2012 г.

Кратък анализ на едно съвсем фриволно твърдение

Моя милост се въздържа като цяло от коментар на тия иначе на места твърде духовити излияния - виж Неръкотворният образ на Б.Борисов през погледа на един теолог-психиатър - но не мога да пропусна едно уж случайно подхвърлено изречение.

Става дума ето за това изречение: "Америка и лумпените крепят това управление". Възражение у мен предизвиква по-точно думата "Америка" в него; за лумпените нямам възражение. Обаче за Америка не съм съгласен; на такова едно фриволно твърдение ний, българите, просто бихме отвърнали с думите "Нерде Ямбол, нерде Стамбул!", или "Нерде Боко, нерде Америка!".

Но за мен като човек, занимаващ се с психология, фактът, че тая дума, думата Америка, е подхвърлена толкова не на място, крие огромен смисъл. Америка крепяла Боко - и това се твърди при положение, че и кучетата у нас, да не говорим за децата, знаят, че проектът Боко е кремълско изобретение, каквото преди това бяха "проектът Царо" и после "проектът АТАКА". Проекти, все създадени от московските политически инженери с една цел: да отскубнат България от западната орбита.

А ето сега г-н психиатърът се мъчи да ни внуши, че не друг, а Америка, видите ли, крепяла боковото управление! Което за мен има едно-единствено обяснение: че и самият психиатър се намира в някакво тайнствено, но доста по-интимно отношение към московските кагебистки политически инженери.

Което, прочее, и обяснява цялата му толкова патологична ненавист към Костов, човекът, който го вкара в българския Парламент, но на когото той, за благодарност, скоро заби ножа, вдъхновен, няма как, тъкмо от костовите врагове, които никога няма да простят на премиера-реформатор това, че все пак отскубна България (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Bacho Кольо каза...

Уорлик: Кънгречюлейшънс, Грънчаров. Решихме да ти вдигнем хонорара. В понеделник ела на "Козяк" 16 да си го получиш.