Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 15 февруари 2012 г.

Кратък диалог с един представител на народа на VЕLIKA HELLADA, който нарича българите “варвари”

Моята публикация по гръцката тема със заглавие В Гърция се налага да се откажат от социализма си, а социализъм е това: едни пият и ядат, а други - плащат тази сутрин забелязвам, че е предизвикала една твърде злобна реплика от някакъв грък с име Giorgos Kaponis, който във Фейсбук ми е написал ето това съобщение; прочетете и се подивете:

Be barbarian pervo ste tersis, tvoe zitie i kakvo pisi na tvoe gkrep i posle ste govoris za VILIKA HELLADA. Kato filosof tsakam da imas po svoboden um, no kade da go nameris. GRETSIA BESE E I VINAGI STE E VILIKA, I VIE STE PRADALUZITE DA STE NAGLI I BARBARI. IDIOTEN!

Всичко в това съобщение се чете и разбира, ако изключим последното изречение, именно това: "I VIE STE PRADALUZITE DA STE NAGLI I BARBARI", в което мен лично ме затруднява да разбера какво означава думата "PRADALUZITE"; да не би да значи "пръдлювците", а? Или нещо друго значи, ако някой може да го изтълкува, да помага. Както и да е. А иначе тоя любезен представител на комшийски народ, който е натрупал твърде негативни емоции срещу нас, българите, благоволява да ме нариче "barbarian", което значи "варварин" (в край директно си заявява, че ние, българите, един вид сме осъдени от съдбата да сме нагли и да сме варвари!). Почудих се дали да му отговоря или да си замълча, но понеже мълчанието ми в случая може да се разбере неправилно, то рекох да му отвърна нещо кратичко; ето какво му написах там (май не се получи кратичко, но нека): (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.

3 коментара:

Анонимен каза...

slusai ot glupak togkava , ako znais malko istoria ta vinagki HELLADA i hora ta e bili sis smelos i sis um.vie i tvoe darzava e hodili na posledno sis HITLER.niamate nikakef pravo vie da gkovorite za HELLADA i nasia hora.vinagki ste imate zloba za nas no nie ne sme vinovni,zestoto vasia rot e dusli ot azianski stepi, nito sme vinovni kato imate takef DNA.badi zdrav i sis sist um....HELLADA ste izlizi ot nenia problemi i ste pradaluzite da imate zloba.nie ne stuihme kato kokoski, KAK TU VIE kagkato minali ot tuk germantsite, mai za ra di tui sme peteli...GKLEDAI KAKVO PISI TVOE GKREP I NIAMA DA TSETIS NA DRUGKITE...

Giorgos Kaponis

Анонимен каза...

Евала на гърците.А такива платени вестникарски дървени философи като теб лаят само по поръчка.

Анонимен каза...

Мисля, че е време народите в ЕС и на Балканите, вкл. българи и гърци, да надмогнат историческите вражди и да заживеят като добри съседи, без да се нападат и обиждат. Българите наистина са дошли от азиатските степи - и какво от това? Исторически те са централният народ на Балканите с най-голямо влияние върху всички съседни народи.

Съвременните гърци обаче НЯМАТ НИКАКВА ВРЪЗКА С АНТИЧНИТЕ ЕЛИНИ. Древните гърци са изчезнали по време на великото преселение на народите в късната античност и ранното средновековие. Днешните гърци са една езиково елинизирана СЛАВЯНО-АЛБАНО-ТУРСКА СМЕС без никакво отношение към Елада или Византия освен факта, че случайно обитават част от територията на антична Гърция и Византия.