Представена публикация

Човеци ли сме?

  Да помогнем на Любо ОЩЕ:   Ще помогнем ли за лечението на г-н Любен Воденичаров? Освен това смятам, че нашият "Картаген" - мас...

сряда, 21 март 2012 г.

Ще подкрепите ли петиция, показваща, че като общество не сме пълни неблагодарници по отношение труда на българските учители?

Откритото писмо до г-н Министър-Председателя по важен национален въпрос от нравствено естество, което написах тази сутрин, вече е разположено под формата на ПЕТИЦИЯ на съответното място в едноименния сайт. Давам тук линк към петицията с надежда повече хора да я подкрепят.

Прочее, за мен е изключително интересно колко подписа ще събере петиция от подобен род, щото моите наблюдения показват, че колкото една тема е по-значима, толкова по-малко внимание й обръща т.н. обществено мнение. Другояче казано, ака напиша, примерно, петиция за общонационална акция за събиране на средства за закупуване на нова обеца на дясното ухо на Азис, на нея ще обърнат значително много повече хора - отколкото ще обърнат на такъв "малозначителен" въпрос като този за отношението ни към учителите на нашите деца.

Тъй че с интерес ще наблюдавам колко хора изобщо ще отделят по една минута от драгоценното си време, за да подкрепят една петиция, която цели да покаже, че като общество не сме пълни неблагодарници по отношение на труда на българските учители. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

1 коментар:

Lff каза...

Поздравления, г-н Грънчаров.
Аз съм близо до учителите и познавам добре проблемите им. Поддържам хората с тази благородна професия.
Подписах петицията и разпространявам идеята.