сряда, 7 март 2012 г.

И в Украйна публикуваха моето "Писмо до Путин", а украинско списание ми иска интервю по темата "България-Русия"

Получих интересен коментар към публикацията Письмо к Путину: “Г-н Путин, г-н Наглость, пожалуйста, уходите с миром!” в моя рускоезичен блог, наречен ДНЕВНИК ФИЛОСОФА. Той е написан от украинския политолог и журналист Виктор Каспрук, който ме уведомява, че моят текст е публикуван и в украински сайт, а също ми предлага да дам интервю по темата за руско-българските отношения в списание «Украинский тыждень»; ето, прочее, това съобщение, а по-долу можете да прочетете и моя отговор:

Добрый день, уважаемый господин Грънчаров!

Мы перепечатали Вашу статью «Письмо к Путину: “Г-н Путин, г-н Наглость, пожалуйста, уходите с миром!»: ЗДЕСЬ. Очень приятно, что в дружественной нам Болгарии понимают то, что сейчас происходит в России.

Я хотел бы взять у Вас интервью на тему «Болгария-Россия» для журнала «Украинский тыждень». Очень надеемся на сотрудничество с Вами. (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

1 коментар:

Анонимен каза...

Помощта винаги идва оттам,откъдето не я очакваш.Вижте линка: http://www.capital.bg/politika_i_ikonomika/bulgaria/2012/03/07/1782689_ahmed_dogan_aec_belene_e_greshka/?ref=embed&source=www.dnevnik.bg