Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

сряда, 7 март 2012 г.

Получих отговор от канцеларията на Министерския съвет

На 25 февруари т.г. написах, публикувах и изпратих ОТКРИТО ПИСМО ДО ПРЕЗИДЕНТА НА РЕПУБЛИКАТА Г-Н РОСЕН ПЛЕВНЕЛИЕВ по повод на стахановския недемократичен начин за налагане на обществото на новия проект за Закон на училищното образование. Копие изпратих и до Министър-председателя на Република България г-н Бойко Борисов.

Днес, 7 март, получих копие от писмо на канцеларията на Министерския съвет, с което моето изложение до Президента и Премиера се изпраща "по компетентност" на Министерството на образованието (на науката и на младежта), т.е. изпраща се за разглеждане тъкмо от органа, от който моя милост се жалва! Когато пиша, че българската бюрокрация още от славните байтодорови комунистически времена нищо старо не е забравила и нищо ново не е научила, имам предвид и този неин табиет да препраща критичните сигнали на гражданите за разглеждане именно от бюрократичния орган, срещу който гражданинът се жалва. Единствената разлика може би е тази, че от моето изложение няма да се заинтересува народната милиция, но знае ли се, може и до това да се върнем в един хубав за българската демокрация ден.

Това е. Прочее, има слухове, че най-новият проект за нов Закон за училищното образование и този път щял да бъде изтеглен от Министерството "за преработка"; да видим обаче дали образователните бюрократи ще благоволят "компетентно" да отговорят на възражението ми. В което аз лично, разбира се, твърде много се съмнявам.


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

http://orlinandtsveti.blogspot.com/2011/11/blog-post_21.html

Анонимен каза...

http://forum.framar.bg/topic-t1512.html

Анонимен каза...

http://ned3.blogspot.com/2012/03/blog-post_07.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+blogspot%2FpoID+%28%D0%91%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D1%8A%D1%82+%D0%BD%D0%B0+%D0%9D%D0%B5%D0%B4%D1%8F%D0%BB%D0%BA%D0%BE+%D0%A2%D0%B5%D0%BD%D0%B5%D0%B2%29