Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 20 април 2012 г.

С нежна любов към СССР - и с люта ненавист към "Грънчаровската злоба"

Наистина, велико нещо е интернет! Да благодарим на "лошите американци", че го измислиха и че го подариха на човечеството: докато публикацията ми Нов скандал: в ПУ провъзгласили за "доктор хонорис кауза" внука на Андрей Громико!, предизвикваше в Канада, в град Hamilton, провинция Онтарио представения вече реакция на нашия сънародник А.Йоцов, живеещ и работещ там - виж Заслужава ли си младите да стоят в България "на инат", както ги увещава "флашмобът", организиран от гербовашкото правителство? - тук, в България, в сякаш прокълнатото ни и обречено на комунизъм отечество, другарят Bacho Кольо, върл поклонник на СССР, на световния комунизъм, на АЕЦ "Белене", на паметниците на съветската армия, на Че гевара, на Мао, на каквото още си помислите, но все от този дух, написа следния знаменателен коментар, който също заслужава да бъде публикуван отделно, и то на почетно място, понеже много говори и казва; ето:

Не знам в каква научна област работи Андрей Громико-младши. Не знам какви са постиженията му, нито какви са заслугите му пред ПУ, заради които ще става Доктор хонорис кауза. Между другото в статията на Грънчаров също не става въпрос за това. ТЯ НЕ Е ЗА ТОВА. Тя е за омразата. Омразата, която души домораслия философ и непрекъснато го кара да ръси лъжи и клевети по интернет-пространството. Прочетете само: (ОЩЕ >>>)


Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров БЪЛГАРСКАТА ДУША И СЪДБА (с подзаглавие Идеи към нашата философия на живота, историята и съвременността), , 12.00 лв., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-375-7, 354 стр. Книгата е новаторски опит за по-цялостно представяне и описание на битуващите в нашето съзнание исторически и "народопсихологични" комплекси, които са живи и в нашите реакции спрямо съвременните реалности на живота ни.

Авторът търси смисъла, който се крие в случващото се с нас самите, изхождайки от предпоставката, че ясното съзнание за това какви сме като индивиди и като нация е основа на така необходимата ни промяна към по-добро. А този е залогът за бъдещия ни просперитет.

3 коментара:

Bacho Кольо каза...

Благодаря ти, че си взел коментара ми за основа на своя статия. Прочитайки мнение, противно на твоето, повече хора ще се замислят за миналото на Европа и света.
Повече хора , най-вече млади ще узнаят кой беше А.А. Громико и ще прочетат от разни източници какви бяха неговите усилия за запазване на мира след Втората световна война и за развитието на американо-съветските и американо-руските отношения.
И най-важното - повече хора ще се замислят колко важни за нас, българите , са приятелските отношения с Русия /вземам повод от конференцията в ПУ/
Честно казано, ако знаех, че ще ме цитираш, щеше да напиша по-подробно за всичко това.
Но все пак още един път ти благодаря.

Ангел Грънчаров каза...

Моля, моля, аз благодаря, защото за мен всеки смислен коментар е ценен и, както забелязваш, му давам път, независимо доколко отговоря на моите разбирания...

Karina каза...

Това е за др.Вачо, да чете за омразата и да размишлява, защо все омрази му се привиждат при наличието и на други чувства и отношения :) http://www.atlas-bg.eu/marx-kampf.html