Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 19 май 2012 г.

Пушете яко, никотинът стимулира умствения процес, ако не пушите ще оглупеете!

На едно място прочетох такова прочувствено слово за ползата от пушенето на цигари (и респективно: за вредата, за огромния риск, който поемат непушачите като не пушат!), че нямах друга възможност освен освен да възкликна ето така:

Тюх, да му се не види, що отказах аз цигарите преди 4 години вече?! Толкова ползи да изпусна! Аз се чудя защо здравето ми се развали откак махнах цигарите, а то ето за какво било. Дали да не пропушвам пак? Само паричното съображение ме възпира, ама пък нима е допустимо човек да мисли за пари когато става въпрос за здравето му? :-)

Значи науката доказва, че човек трябва да пуши колкото се може повече! Ето че най-сетне имаме наука, от която да усетим известна полза и ние, обикновените хора. А ето сега и цялата поредица от тия бляскави ползи и предимства, които пушачите имат пред непушачите - и също така вредите за здравето, което поемат глупавите и оглупяващите постоянно непушачи като са се подложили на риска да не пушат, сиреч, да не се ползват от благотворното въздействие върху организма на балсама, наречен никотин: (ОЩЕ >>>)


Абонирайте се! Подкрепете свободната мисъл и свободното слово в България тъкмо когато те са в страшна немилост!

(Забележка: Можете да получавате броевете на в-к ГРАЖДАНИНЪ за 2011 г. ако пишете на имейл angeligdb [@] abv.bg)

3 коментара:

Анонимен каза...

Трябва да се има предвид, че пушенето само СТАТИСТИЧЕСКИ вреди на организма, от това не следва, че във всеки ИНДИВИДУАЛЕН случай е така. Има много примери на пушещи столетници. Бертран Ръсел, починал на 98 години, казва, че всеки има някаква слабост и неговата е тютюнът и даже твърди, че веднъж това спасило живота му, защото в самолет трябвало да се премести в отделението за пушачи, самолетът катастрофирал и всички в секцията за непушачи загинали! Наскоро пък гледах филм за един френски лекар, който през 1970-те години беше прекарал 45 дни на височина 6800 м, за да се адаптира към височината и проведе медицински експерименти и през цялото време пушеше цигари! Подобно на Ръсел твърдеше, че всеки има някаква слабост и той обича цигарите.

Интересен случай е германският екс-канцлер Хелмут Шмид (р. 1918), който до днес пали цигарите една от друга, допълнително смърка енфие и има специално разрешение да пуши навсякъде, вкл. в телевизионни студия и в болници. Той казва: „Както виждате, пушенето не ми е навредило.”

Анонимен каза...

Според Шмид забраните за пушене са глупави и е само въпрос на време да бъдат да бъдат отменени :)

Анонимен каза...

А патладжани да ядем ли?