Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 6 октомври 2012 г.

Човекът-звяр

Попадам на страхотна статия със заглавие Человек-зверь на Алексей Гусев; прочитам я на един дъх, скоро такова нещо не бях чел. Съветвам ви да я прочетете, стига, разбира се, и вие да си падате по такива "сочни" откъм смисъл текстове. За жалост, статията е на руски, което означава, че някои хора няма да я разберат, от по-младите, дето не са учили руски. Ще поискам разрешение от автора и сайта да я преведа на български и да я публикувам в списание ИДЕИ. Ето и ницшевият афоризъм, който предава основната мисъл на автора:

Такие существа не подотчетны; они появляются как судьба, беспричинно, безрассудно, бесцеремонно, безоговорочно, они есть как есть молния, слишком ужасные, слишком внезапные, слишком убедительные, слишком «иные», чтобы можно было их даже ненавидеть.

Него поне ще се опитам да преведа сега; ето моя не съвсем изпипан, набързо направен превод - щото мисълта на Ницше е така трудна за превеждане:

Такива същества не могат да се обхванат: те се появяват като съдба, безпричинно, безразсъдно, безцеремонно, непреодолимо, те са като мълния, прекалено ужасни, прекалено внезапни, прекалено убедителни, прекалено "други", за да можем даже и да ги ненавиждаме.

Така за момента мога да преведа този афоризъм. Не ме бива в тия неща, в преводите. Но сега-засега това е, нека стои така...

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров ЕРОТИКА И СВОБОДА (с подзаглавие Практическа психология на пола, секса и любовта), 8.00 ЛВ., изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2007 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN 978-954-321-332-0, 168 стр. Една книга, създадена с цел да облекчи разбирането от младите хора на най-значими за живота проблеми, по които сме длъжни да имаме цялата достижима яснота. Всеки трябва да достигне до своята лична истина, без която трудно се живее, без която животът ни се превръща в абсурд.

Книгата ЕРОТИКА И СВОБОДА е написана за тия, които живеят с духа на новото, на завърналия се при себе си човешки живот и на свободата.


14 коментара:

Анонимен каза...

2. И чух глас от небето като шум от много води и като звук от силен гръм; чух глас на гуслари, които свирят на гуслите си
3. и пеят като че ли нова песен пред престола и пред четирите животни и старците; и никой не можеше да научи тая песен, освен ония сто четирийсет и четири хиляди, които бяха изкупени от земята.
4. Тия са, които се не оскверниха с жени, защото са девствени; тия са, които вървят след Агнеца, където и да отиде. Тия са изкупени измежду човеците, начатъци на Бога и Агнеца,
5. и в устата им лъст се не намери: те са непорочни пред престола Божий.
6. И видях друг Ангел да хвърчи посред небето, който имаше вечно евангелие, за да благовести на жителите земни, на всяко племе и коляно, език и народ;
7. той говореше с висок глас: бойте се от Бога и Му въздайте слава, защото настъпи часът на Неговия съд, и поклонете се на Оногова, Който е сътворил небето и земята, морето и водните извори.
Неразбираем съм за всеки на когото сатъна е в главата и има нечистотия в съвеста.
А темата "свръх човек" е занимавка от мнооого години на "учени" ссср/кгб.Но как да го знаете,като незнаете на кой свят сте въобще,като неможете да видите очевадни неща Факти дори да ви извадят очите.Как да разберете,че сте "в музиката" ,но несе напъвате да мислите,че да разберете,а само си въобразявате ,че мислите и знаете.Не нищо незнаете,защото сте наопакки на ИСТИНАТА.Да бъдеш на страната на истината се иска жертви,на каквито несте готови,нямате волята да застанете от към страната на Истината,защото се страхувате от собствените си нечисти мисли да не излязат на яве.Страхувате се да се видите в "огледалото".
Румен Бърцов.

Анонимен каза...

Няколко пъти съм си правил експеримент,като съм писал по същият начин,по който пиша през тези три години с истинското си име.И когато съм с измислено (неистинско),коренно противоположна е реакцията на всички ви (положителна),за разлика от тази когато съм с истинското име Румен Бърцов.Навсякъде спрямо мен по един и същ начин (от безразличие до злоба).
Изводите сами си направете за себе си.

Анонимен каза...

Няколко пъти съм си правил експеримент,като съм писал по същият начин,по който пиша през тези три години с истинското си име.И когато съм с измислено (неистинско),коренно противоположна е реакцията на всички ви (положителна),за разлика от тази когато съм с истинското име Румен Бърцов.Навсякъде спрямо мен по един и същ начин (от безразличие до злоба).
Изводите сами си направете за себе си.

Анонимен каза...

И синчето на "Ламбо" въобще не го е "сполетял" Бог а сатъна.Ако искате вярвайте,ваша работа,вярваите си на всички сатънински всякакви дето ви харесват,щото ви правят "позитивни и усмихнати" с помоща на "тревички".
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Всички дето са по "живота" са много големи привърженици на Нитше и Стиван Хокинс (един най "свръх човек"- машинка).А материалният в голямата си част е само една илюзия (затвор за духа).
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Ето ви прекрасна възможност да ми се надсмеете ,да ми кажете и докажете,че съм побъркан,да ми кажете "е какво стана с твоят Бог".Защо я изпускате тази прекрасна възможност.Пак ли АЗЪ да ви открехвам,нали вие ги разбирате работите,пък АЗЪ кой съм,даже и по телевизоро неса ме давали,пък и никой не е казал ,че съм голема работа,никой съм.
http://www.blogger.com/comment.g?blogID=8976651941941288673&postID=9198594850711138904&isPopup=true

"Запишете си го и го запомнете мърши долни долен народе Румен Бърцов застава от този момент нататък зад Бойко Борисов.
Вие го плюхте,както оплювахте мен всички,надменни,неблагодарни,на всички ви давах ,всичко което имах ви давах всичко ,вие ме вземахте и въобще не върнахте нещо отнехте ми всичко което имах,всичко.Тежко ви на всички.
Когато Аз подрепя някой,никой неможе да го помръдне,защото Бог е с мен и силата Божия е с мен.
Румен Бърцов
05.10.12, 19:33"

http://ivo.bg/2012/10/06/водачът-на-мпс-борисов-кара-да-върви/
"...Така с нещо малко, но от сърце, Борисов за пореден път затвърди по зрелищен начин в очите на българските граждани, че се смята за нещо повече от тях."

Анонимен каза...

АЗЪ само мога да ви кажа на всички дето сте БГ,че немога да ви дам никакво научно обяснение при това положение дето сте ме прикарали ,как та още оставам жив,немога,само Бог знае.Мога обаче да ви кажа,че във ваш интерес на всички дето сте БГ е да несе размотавате,а да си направите труда и да се погрижите за баща ми,защото при това положение дето всички ме докарахте,АЗЪ немога да направя абсолютно нищо за него,абсолютно нищо.
Ваша работа дали ще вземете на сериозно това или пак така ще ми теглите поредната "благословия".
Всяка загубена секунда за баща ми зле и за вас всички дето сте БГ,пак така зле.Винаги предупреждавам на време и винаги до сега когато го правя ме препращат на психиатър,а после като стане както съм предупредил,че ще стане бивам обвиняван от този или тези на който съм казал предварително,че ще стане и никога никой не попита да обясня защо така ,от къде ми тази убеденост (просто си правя труда да мисля)стъпнал на земята.
Румен Бърцов
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Бърцов грозно е така да обиждаш хората тук и Ангел също , нещо зле звучи тая работа дето си се наежил , не знам дали се усещаш никой за нищо не ти е виновен пък и всеки си има свои грижи както ти си безчувствен към чуждите проблеми така и хората към твоите нали знаеш каквото повикало , такова отговорило така стоят работите тъй че съобразявай се и недей да обиждаш посетителите на ангеловия блог

Анонимен каза...

Ако Ангел Грънчаров е съгласен с това което е написал анонимният защитник на блога му ,то тогава мога да му кажа ,че е достоен само за съжаление,нищо повече.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Мъртви лицемерни анонимни душици,не съдете за друг според собствените бездушие "обидчиво".АЗЪ съм последният когото би могло да се каже ,че "безчувствен към чуждите проблеми".
"човеци" - вие не знаете що е то.
Румен Бърцов.

Анонимен каза...

Аз въобще съм престанал да се надявам на идиотията абсолютна която сте всички БГ в интернет да дочакам някаква човешка приказка към мен,пък камо ли състрадание и помощ.Аз и скъпата ми мъртва Майче Свята Санда от раздаване за другите не ни остана време да направим нищо за себе си.Само.че ние сме го правили без да раздаваме разписки,че да имат на предвид тези за които сме правили,че имат да ни връщат.Та затова и така с мен и нея.Та и за това аз сега съм сам с баща ми,на когото всеки ден се опитвам по някакъв начин да изнамеря някаква възможност да съумее да каже истината на някого ,че да ми помогне и той да извика помощ,че да ме чуе някой и да ми помогне да се погрижа за него.Това го съсипва още повече,но като няма никой,нищо друго неми остава освен да се нядявам на чудо да стане с него.Това дето пиша е само да се видите как реагирате и до къде сте стигнали,как сте загубили човешки образ,преливате от бяс и злоба.Това ще ви струва скъпо,представа си нямате колко.
Румен Бърцов.

Анонимен каза...

"каквото повикало , такова отговорило така стоят работите"
Анонимно спрямо мен и родителите ми са извършвани и продължават ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,които са в наказателният кодекс като най тежки,а за конституционни права - всички права ,всички са прегазени в моят "частен случай".А аз дори косъм несъм помръднал никому.Да повтарям ли пак последните думи на Майче Ми завършващи с "ЗАЩО"?!
Ама па абсолютно нито един пък човек ей така пък несе намери,ама пък нито един.
Румен Бърцов

Анонимен каза...

А анонимното,някате в това време ,когато ти си написало твоите "мили" излияния,по това време АЗЪ припомнях на баща ми кога съм получил първото доказателство (факт) ,че има Бог.Доказателство за което ми беше казано,че ще получа,доказателство на което и той е бил свидетел и в видял,както и всички останали безчет,който също е видял,както и Майче Ми.Факти ,който никой не пожела да види,нито един,ама и тези който пиша вече три години,щото АЗЪ пиша ФАКТИ.Ама всичко дето съм изнаписал са ФАКТИ,САМО ФАКТИ,а никой неще да вярва на фактите.
Румен Бърцов
Румен бърцо

Ангел Грънчаров каза...

Румене, аз ти казах, направи си блог и си пиши каквото искаш, така правят хората. А ето тука ти по всяка тема си пишеш своите си работи, без да се съобразяваш с темата и хората затова недоволстват, а повечето коментиращи затова и спряха да коментират. На мен ми се струва, че достоен изход от положението наистина е да си направиш собствен блог. Моля те, не се обиждай, ама това се налага да направиш. Разбира, че не се получи отклик от хората, явно нещо бъркаш. Да обиждаш хората, да ги заплашваш с отмъщение, както започна напоследък, не е работа. Нещо повече, то е подсъдимо. Тъй че потърси грешката в себе си. Виждаме сламката в очите на другите, а гредата в собствените очи не виждаме. Такива сме, за съжаление. Та значи, готов съм да ти помогна да си направиш свой блог. Иди на http://www.blogspot.com/ и следвай инструкциите, просто е. Ще ти стана първия посетител на блога и ще ти го рекламирам. Тогава никой няма да те обижда, а тия, които идват да те четат, ще го правят по своя воля, не ти да им се натрапваш, а те ще си идват сами. Това е правилното. Така мисля аз. Ти си решавай.