Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 2 ноември 2012 г.

Щрихи към бъдещата история на нашите собствени злочестини - в толкова интересното и проклето време, в което живеем

Трети ден размишлявам по един твърде сложен казус: какво да правя, как да реагирам по последните събития, свързани с моето цялостно положение в ПГЕЕ-Пловдив, свързани с конфликта ми с директорката Стоянка Анастасова, а също така и с политическата провокация на група ученици в един клас, "съвсем случайно" случила се точно в този период и тъкмо в контекста на цялата история?

А последните събития са тези: първо, една класна ръководителка, на 11 В клас, в усърдието си да направи "услуга" на директорката, с месец давност след произшествието ("бягство" та този клас от час при мен по философия), написа донос срещу мен, а пък директорката ме принуди в навечерието на празника на народния будител да пиша нови писмени обяснения (виж Нови писания по епистоларния административен бестселър "Репортажи от... кратера на вулкана"), и, второ, случи се най-сетне намеса, реакция от страна на директорката по повод произшествието, провокацията, инцидента с политическа окраска от групичка ученици от Х Б клас, случи се най-сетне реакция от страна на директорката, и то каква! Та по тия две неща се въздържах да правя коментар, да пиша, едно за да мине все пак светлия празник, Денят на народните будители, а друго, освен че вече съвсем не ми се пише за тия неща, на път съм да се отвратя изцяло, ми се наложи малка почивка, та да осмисля сложната ситуация. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

10 коментара:

Анонимен каза...

Г-н Грънчаров във всяка
институция, дирекция, предприятие и т.н. има поне по една "Анастасова". Стайнбек го е казал много точно:

"Когато срещнеш куц, сакат или с друг дефект човек го виждаш недостатъка. Но когато е с дефект в мозъка и не го виждаш се чудиш на реакциите".

Всеки ден за жалост се борим с Анастасовки....

Хема Иванова

Анонимен каза...

Нали и АЗЪ постоянно с опитвам това да му обяснявам.Грънчароов,това което става в "Ленин" уч'зав е само щирих(прашинка) от цялосната БГ сатанизирана от соц време още "оно" картинка.Нищо ново под бюрократично/шуробадженашко/натегаческо/подмазваческо/чиновническо/некадърно/комунистическо/административно Бг блато мъртвило.Нищо ново не описваш,щото 99.99 бг поселението си е с марксиско/ленинско/пролетарско/нископоклонническо/прекарай другарчето,нареди себе си манталитет.
Което приучено "Партията мисли за всичко,ти няма да мислиш",немож изби "опасен за себе си и околните" сатана от главата му материално прасешка.Малцината такива като мен,който по ред стечени обстоятелства,са се "повредили" и са имали 'наглоста да си правят гънки "на сивото",са чуждо тяло ,нежелано и непоносимо за "идилията" на кочинката.
"Казах" Ти "когато си в съприкосновение със заболялото от сатана болест,ще заболееш и ти,нищо друго,само по зле и по зле надоло в бездната".Училището не е място за мерене на кой по му голяма простотията,а за отглеждане на Човеци или прасета,според желанието на "клиентите" родители на "ма'тряла".
"Търсенето определя предлагането" - "клиента така решил",Ти какво искаш ?
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Ситуацията според другите очевидци е съвсем различна- а тя е още 50 колеги, които изобщо не обръщат внимание на Грънчаров и много още недоволни от него ученици. Претенциите му са напълно неоснователни, много хора споделят че той изобщо не публикува в блога си това, което не му отърва. ГРЕШКА е да се вземат за чиста монета думите му.Всичко в текстовете му е МАНИПУЛАТИВНО и е насовено към печелене на хора, които не го познават колко струва. Нека всеки прецени..Изследовател, който не се справя с ежедневните житейски ситуации.

Негов колега

Анонимен каза...

"Негов колега
02.11.12, 20:20"
А как да се вярва на някой,който се скрива анонимно.АЗЪ "Негов колега" ,ако Сте забелязали,никък не му съм спестил доста "нежни" епитети по негов адрес е те тук в неговият блог "на улицата,на всеуслушание".Позапознат съм в изцялост с БГ "нравствената" кочинка и с уч'зав в частност също от "ръка да види оченце да пипне".В горното ми писание се съдържа "гледна точка" на безпристрастен огледален наблюдател "извънсистемен" от дупката миризлива,твърде.
Брей с простички приказки съ изобразявам - абрей фащайте по една тояга пъ отивайте некаде да суъ потрепвайте,мъ не забърквайте децата в тая тръта прасешка малоумна простащина.Не им тровете душиците с вашите отровени от комуносатънизма простотии чиновнически.Аман.
Колко пъти речено,който анонимно нему чисти помислите,първо поглед в собственото дворче наречено "душичка" и после навън с АЗЪ собственото именце.Пък ако в грешка си ще си поемеш храчките достойно в лице и пак ще помислиш "мали,май аз съм съгрешил нейде,я да съ пооправя пред огледалцето да не срамувам".А,нищо пак не разбрахте,знам!
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Никой не е потънал в анонимност, просто всеки, който не му обръща внимание бива наречен комуноид и затова никой не се занимава с него

Анонимен каза...

А тези неща дето публикува един ден,писани от учениците е (мислещите ученици) измислил ли го е ?
Друг е въпроса,че той на доста моменти си противоречи сам на това ,което е сътворил,АЗЪ пък за това му ръчкам с "остена" в разбере ,тъ белким да разбере "заветите" от "допълнителната всеопщоотносителна теория" на чиче Айнщайн !
"Учител или чиновник" - това е въпросът на въпросите в БГ "бизнис" среда.
А родителите какво щът за дечурля ???? Или тех това не им на последна грижа !Първо да гонят на "миаля подметките",пък после ...!
Румен

Анонимен каза...

"който не се справя с ежедневните житейски ситуации." - или "ти си си виновен" - чувал съм го !
Глутницата "мнозинството",което чака да му посочат "врага" и да се нахвърли да го разкъса "виновен за всичко на всички" "народен съд" и "втаг народен" и "в името на народа" "разпни го".Познати са ми тези ,всекидневно ми и сега !Същото като "тест 2012 Иван Костов" - глутница подивяла всенародна с посочените "всенародни врагове".Мнозинство от "комуноиди" ,нищо ново под соц слънцето БГ,само се възпройзвежда поколение,след поколение и все някой друг,някой от някъде дошъл в кочинката та се изакал !
Румен Бърцов - враг всенароден,мръсник най !

Анонимен каза...

Учителски съвет към мен с "умрели фейс букви" 20 април в 22:47 Докладвай (2011г,)
"...Стегни се и си оправи живота, спри да живееш в някъкъв нереален свят, а срещу истинския си изправил стена от злоба...В тая картинка не искам за нищо на света да се вписвам...Не мога да ти помогна с нищо...
Не ми отговаряй, защото няма да получиш отговор... "
Дали ще се разпознае някой ?!
Румен Бърцов

Анонимен каза...

Zaedno sme, njama dosada. Zaedno tyrsim pyt.

Весо Дюлгеров

Анонимен каза...

"Румен Бърцов 20 април в 21:48 (2011г)
Паяче плетки плете бавно бримка по бримка.Какво ще изплете ...
Ти нема са плашиш от паячето като го поизучиш ше видиш кава мила гаадинка :)
Е други да са чели за флора и фауна време са имали."
И "Billie Jean"
И все пак сам съм ,други няма ограден от дебела стена от злоба,непредизвикана с нищо злоба.
АЗЪ съм все пак 13 номер,който ще да вярва,всеки ще повярва,каквото рекъл съм,от Бог речено,ДА!
В света на животните,без човек присъствен наоколо ,та Г-жа Бълхата да се запознае "що е то".