Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

събота, 22 декември 2012 г.

Коледно обръщение на М.Кунева, прогизнало от политическо лицемерие и от гнусна аморалност



Впрочем, получих това обръщение на имейла си, тоест, то ми беше натикано в носа и в очите без изобщо да съм пожелал да имам някакви отношения с тази партия на задкулисните диригенти на политическия театър (или по-добре да го нарека сеир, тъй като театърът е все пак изкуство, нещо високо и възвишено!) у нас, също така и с тази мераклийка за властта, която се опитва така нагло да ме съблазни да гласувам за нея. Е, не е този начинът, груба грешка допуснахте, другарко Кунева-Пръмова; така не се правят тия работи! По-малко наглост хич няма да Ви навреди!

Търсете по книжарниците книгата на философа Ангел Грънчаров СТРАСТИТЕ И БЕСОВЕТЕ БЪЛГАРСКИ (с подзаглавие Кратка психологическа история на съвременна България), изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2008 г., 320 стр. Хронология и феноменология на случилото се след 1989 година, както и вникване във факторите, които определят нашата национална съдба. Книга за нашите лутания по пътищата на свободата, за раждането и пътя на младата българска демокрация, за това какви сме ние, съвременните българи, книга за пропилените ни шансове и за покрусените ни надежди.

Но това е една въпреки всичко оптимистична книга, която ни казва, че от нас, гражданите, зависи всичко: ако сме мизерни духом, няма как и да не живеем в бедност. От нашите ценности зависи съществуването, живота ни. Духовната безпътица поражда историческите, пък и сегашните ни нещастия. А растежът на нашите сили - и като индивиди, и като нация - тръгва от освобождаването на съзнанията ни от ония коварни скрупули и дефекти, заради които толкова сме си патили - и за които сме платили тежка цена.

3 коментара:

Анонимен каза...

Другарката Пръмова дъщеря на тежък комунистически престъпник се прави на светица!Няма как обаче да и повярвам!Сбъркала е човека.

Другари и другарки чак толкова неграмотни не сме.Не всички спим.

Мястото Ви е в затвора!Алчно-червени фашизирани до мозъка на костите си престъпници!

Bacho Кольо каза...

Меглена Кунева е дъщеря на Щилиян Кунев, български интелектуалец, юрист, лежал по затвори и лагери за антикомунистически убеждения.
П.С. За мен това е без значение - никога не съдя за хората по това какви са бащите им.
Според мен Кунева е благовъзпитана и любезна дама, блестяща еврочиновничка и твърде посредствен политик. От нея не очаквам нищо - нито добро, нито лошо.

Анонимен каза...

Разкрачко :-) Bacho Кольо,
виж отново данните, които излагаш
безотговорно сгрешено и подвеждащо ни за г-жа Кунева-Пръмова.Първо.
Второ: Крушата не пада далеч от
дървото си, е българска народна мъдрост, която никога не уважаваш, излиза от твоя послепис.А това е
втора очевидна твоя ГРЕШКА, която е също твърде непростима, според моето мнение,за чадо на филолози,(макар и изключително по руска филология, както си потвърдил някъде тук също :-))
И третата ти, най-голямата и същностна ГРЕШКА, момче тук, след,
като ти признавам все пак
разсъдъка, че радостно-учудващо някак си проумял политическата посредственост на същата госпожа Меглена Щилиянова Кунева-Пръмова, е...Май никак не се сещаш.
Пък ний с г-н Ангел Грънчаров и останалите нормално разсъждаващи и логично мислещи в неговия блог
човеци как ли сме наясно и точни по въпроса за много важната и
много същностната, подсказвам ти:
защото е относима за целокупното ни население и затова толкова непростима твоя ТРЕТА ГРЕШКА, а!!!
Мож ли се понапъна да си я откриеш.
Сети ли се най-после?! Не си...
Е, не, няма да ти я разкрия сега.
Хайде за домашно да я имаш
и да си я откриеш сам.По силата на добрите образователни практики на
г-н Ангел Грънчаров...

22.12.2012г. Владимир Трашов