Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

понеделник, 3 декември 2012 г.

Младите са недоволни от качеството на образованието у нас и призовават за протест


МОМН - Министерството на образованието, младежта и науката

На 05.12.2012 г. всички ученици в цяла България няма да влизаме в учебни занятия от 11.00 часа и ще се присъединим към младите учени, които излизат в същия ден и час пред МОМН заради замазването от министър Игнатов на скандала с Фонд научни изследвания!

Обединението прави силата! За всички населени места в България!

Ние, учениците, не сме доволни от качеството на образованието в рамките на съществуващата образователна система. Считаме, че тя не предоставя практически знания в контекста на глобализацията и изисква все повече нововъведения.

Неформалното образование прогресивно се превръща в основен градител на нашите личностни и професионални качества. Като млади хора, чието мнение трябва да бъде толерирано в едно демократично европейско общество, ние искаме нашата образователна система да произвежда самостоятелно мислещи личности. (ОЩЕ >>>)

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА: вечното в класическата и модерната философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, февр. 2009 г., 520 стр. Книгата ИЗВОРИТЕ НА ЖИВОТА, външно погледнато, е систематичен курс по философия, в който обаче твърде експресивно се тълкуват и вечните въпроси, вълнуващи човешките същества на тази земя. Подобна форма, именно курс лекции по философия, осигурява на автора така потребната живост, непосредственост и свобода в общуването със съзнанието на читателя. През цялото време той се стреми да бъде близо и да не изневерява на ония неизбежни сърдечни трепети, благодарение на които човекът става човек – и личност, разбира се. Опитва се да приобщава съзнанието на читателя към така вълнуващата мисловност на непреходното, която именно е истинското богатство на човека.

11 коментара:

Анонимен каза...

а вие там ли ще сте?

Анонимен каза...

Учениците не могат да приценяват и не ги замесвайте! Всички вече много знаят и нямат респект от учителите!

Таня Анастасова

Анонимен каза...

Браво, г-жо Анастасова!

Стоян Георгиев

Анонимен каза...

Браво, г-жа Анастасова! Много точно казано. Аз трябва да информирам, че МОМН беше МОН и това бе отстоявано (скромно казано - и с моя помощ) до идването на мадридския мошеник.

Анонимен каза...

Грънчаров ще участваш ли и ти в протеста?

Ангел Грънчаров каза...

Да, другарко... :-) Аз винаги участвам в такива протести...

Анонимен каза...

Гръни, що се заяждаш Бе??

Анонимен каза...

А не си ли на работа по това време или пак ще си вземеш болнични?

Анонимен каза...

нали сте в болничен господине значи сте болен или сте нарочно в болничен за да ходите на протеста яяя трябва да се каже на директорката ви

Ангел Грънчаров каза...

Той протестът е утре, тъй че има време. Ако утре се почувствам по-добре, може и да идя на протеста. Болният човек не е длъжен да лежи само на легло, щото при някои болести (като моята) се препоръчват разходките на чист въздух. Тъй че опитай да се подмажеш на директорката с някой друг донос, с донос по някой друг въпрос. Помисли. Все нещо ще изнамериш... :-)

Анонимен каза...

господинеее хайде на протеста