Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 4 януари 2013 г.

Молитвата към Господ

Много хора не знаят тази молитва; ето, за всеки случай нека да я има достъпна, който иска, да я научи, да я знае, та да намери път към общуване с Бога:


Отче наш

Отче наш, Иже еси на небесех! Да святится имя Твое, да приидет Царствие Твое, да будет воля Твоя, яко на небеси и на земли. Хлеб наш насущный даждь нам днесь, и остави нам долги наша, якоже и мы оставляем должником нашим, и не введи нас во искушение, но избави нас от лукаваго. Яко Твое есть Царство и сила и слава, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.


Отче наш, Който си на небесата! Да се свети Твоето име; да дойде Твоето Царство; да бъде Твоята воля, както на небето, тъй и на земята; Насъщния ни хляб дай ни днес и прости нам дълговете ни, както и ние прощаваме на длъжници си; и не ни въвеждай в изкушение, но ни избави от лукавия; Защото Твое е царството и силата, и славата на Отца и Сина и Светия Дух, сега и всякога и во веки-веков. Амин!

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ТАЙНСТВОТО НА ЖИВОТА: Въведение в практическата философия, изд. ИЗТОК-ЗАПАД, 2006 г., разм. 20/14 см., мека подвързия, ISBN-13: 978-954-321-246-0, ISBN-10: 954-321-246-5, 317 стр., 10.00 лв. Авторът тръгва от простия факт, че човекът е живот, че ние сме живи и влюбени в живота същества, от което следва, че по никой начин не бива да му изневеряваме: да си мислим, че сме “нещо повече от това”, че сме “нещо повече от него”. Но човекът е и разбиращо същество, което значи, че не се задоволява с “простата даденост” на непосредствения живот, а непрекъснато търси смисъла, неговата ценност за нас самите.   Оказва се, че ние живеем като че ли само затова непрекъснато да търсим себе си, което, от друга страна погледнато, означава, че постигаме себе си само когато свободно “правим” себе си, своето бъдеще, а значи и съдбата си. Пътят на живота у човека изцяло съвпада с пътуването към самия себе си, от което не можем да се откажем...

3 коментара:

Анонимен каза...

Да започнем деня с молитва! Амин!

Любка Йончева

Ангел Грънчаров каза...

Чудесно би било... това, именно общуването с Бог, обръщането с молитвени думи към Бог, вдъхва невероятно мощна духовна сила у човека; тогава вече няма да се чувстваме изоставени, самотни, напротив, ще се овладеем от чувството, че ни подкрепя самият Бог!

Анонимен каза...

Добре, добре, чада мои! Ще си помисля!