Представена публикация

За всички, които се интересуват от моите коментари, беседи и от дискусиите, в които участвам!

Съобщавам, че всеки, който иска да следи моите всекидневни коментари и анализи, може да го прави като посещава редовно моята страница във фе...

петък, 26 април 2013 г.

Разговор във Фейсбук с един гербовашки комунист и щатен интернетен оплювач

Та тая особа благоволила да напише нещо, което аз "споделих", като го допълних малко, щото ми прозвуча по комунистически, в стила на "единствено правилното разбиране - нашето"; а после на тази основа поспорихме още, от спора ни можете да видите как разсъждава (с извинение) един гербовашки комунист и щатен интернетен оплювач:

Georgi Stankov: В десетки градове ПРЕПЪЛНЕНИ площади посрещат Бойко! В същото време десетки опозиционерчета пълнят пощенски кутии и студия, "анализирайки" умно! Нима те са алтернативата??

Ангел Грънчаров: В десетки градове ПРЕПЪЛНЕНИ - от народната милиция и народните мутри! - площади посрещат Бойко...

Georgi Stankov: Ангеле, чудно ми е защо г-н Костов не отиде сред народа, да разясни перфектната си програма, да убеди хората, че мисли и работи за тях, да ги погледне открито в очите?Защо си мисли, че като обикаля студията и намушква с копието Бойко и Цецо печели симпатии и подкрепа от народа? Дали други освен позитанци, биневци и подобни потриват доволни ръце от това? А колкото до препълнените площади - пускай си ежедневните директни предавания по Канал 3, за да видиш за какво иде реч...

Ангел Грънчаров: Станков, Костов предостатъчно обикаля страната, но той, за разлика от другите, няма нужда прекалено да говори: той какво може го е доказал на дело! Той е премиерът-реформатор на България, който промени историческата й съдба и постави основите на бъдещия й просперитет. Ако вий, гербоваците, имахте малко акъл, ли ако не бяхте милицинеро-ченгета, ако бяхте поне малко десни, щяхте да бъдете съюзници с ДСБ, ала, за жалост, се оказа, че сами не знаете какви сте и затова ръфате като обезумели Костов и ДСБ, нищо че са ви "сестринска партия" в Европейската народна партия. А за вашите "многолюдни митинги" да кажа поне това: знам как ги организирате, с казаните кебапчета и карначета, с бирата (не Мишо) и със сладоледи за дечицата; не разбирате ли, че по този начин се гаврите с бедния, изгладнял от вашето управление народец? Безсрамници!

Georgi Stankov: Ангеле, умен си е Костов, верно е. То прост човек неможе да създаде такава армада от мутро-олигарси. И наистина промени историческата съдба на България - вкара ни за дълги години в диктатура на ДС и мутренската олигархия. За това смачка закона за досиетата и остави банковите крадци да станат основните "приватизатори". А за коалиция ГЕРБ-ДСБ няма как да се мисли, защото това става само между парламентарно представени партии.

Ангел Грънчаров: :-) "Гладна кокошка просо сънува!", големи фантазьори сте вий, възпитаниците на Симеоново. Лъжлива милиционерска напаст: и при това вий, слугите на олигархията, дето тури Боко на власт, имате наглостта да говорите за олигархията, лъжльовци неедни! Безсрамници! А за Костов карате по принципа "Крадецът вика дръжте крадеца!". Луди пари плати олигархията на медийните мерзавци да водят оплювателска война срещу Костов и в подкрепа на Боко, което показва колко я е страх от него. Защото скоро ще дойде краят на вашто ченгесарско царство!

Апропо, скоро ГЕРБ и Боко ще се забравят, а Костов има вече гарантирано място не само и сега в Парламента, и то със солидна група депутати, а и осигурено място там, където Боко никога няма стъпи: в българската история! Всичко най-добро в годините на прехода беше направено от премиера-реформатор на България Иван Костов, факт!

Georgi Stankov: В огромна грешка си Ангеле. Бойко още дълги години ще бъде в реалната история на България. А Костов ще остане като черен пиар в нея. И забрави за Парламента. Това е минало свършено време.

Ангел Грънчаров: Тая фантастика ти го събщиха тайно кукловодите ли? Брях, ти си бил много вътрешен бе? :-) Боко влезе в политиката като свиня в локва и ще изледе оттам с ритници. Тази е съдбата на аутсайдер като него. Скоро и мачлета няма да рита, щото няма да има български град, в който да го допуснат хората. Ще му се наложи да търка и затворнически нарове, щото е бандит.

А Костов е политическа величина, с коята мушмороци като Боко изобщо не могат да се сравняват...

Търсете по книжарниците забележителната книга на философа Ангел Грънчаров ПРЕСЛЕДВАНЕ НА ВРЕМЕТО: Изкуството на свободата, изд. A&G, 2003 г., разм. 21,5/14,5 см., мека подвързия, ISBN 954-8945-88-6, 280 стр., 8.00 лв. Книгата говори за “нещо”, което е близко на всеки един от нас: времето. Тя се опитва да ни насочи към чисто човешкото в него, към неговата ценност за човека. Това, че времето не ни е чуждо и ни изглежда “добре познато”, съвсем не означава, че го разбираме. Нашето предварително познание за времето не навлиза в неговите дълбини, а само докосва повърхността, най-бледата му външност. Съзнанието за време го приема за факт, с който трябва да се “съобразяваме”, но не отива по-нататък и не се задълбочава в неговата тайна. Когато обаче ни запитат А що е време?, почти нищо не можем да кажем: мълчанието е нашият отговор. Тази необичайна и изненадващо понятна философска книга “поглежда” в скритото “зад” мълчанието ни – за времето, живота, свободата.

Няма коментари: